Wednesday, November 30, 2011

BeraPa HarGanYa???

Selamat Pagi semua...
n3 ni khas buat mereka2 yang bertanya tentang N3 sebelum Ni..

1. soalan pertama berapa harganya?
kedai tue buat promasi RM 599 tanpa GPS n RM 999 dengan GPS

2.brand apa?
ini cik jue tak tahu...

3.apa funcction
semua ada,DVD,CD.TV,bluetooth,radio,kamera,dan touch scrin
itu jelah yang kami tahu...

ps;esok cik jue dah start cuti....seronoknya...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 29, 2011

New GAdJet....To My HubbY..

korang dah Lunch ke???
oklah tadi ada cerita pasal..pi nilai..
lama kat sana sebab hubby ada pasang gadjet baru kat kereta dia...
ok sebenarnya dah lama dia nak benda nie...
tapi biasala....tunggu poket penuh dulu baru boleh beli...
masa pi nilai ari sabtu tue...
kami kesana tujuan nak beli barang mak lang yang tak cukup...
jadi selepas selesai shoping barang maklang...
kami saja jalan2 cuci mata kat sana...
dan hubby jumpa kedai kereta...
mcm biasa memang hobby masuk kedai kereta nie...
n tengok2 terus berkenan dihati...
maka dengan harga yang berpatutan...dan berbekalkan sedikit duit yang ada...
maka hajt pun tercapai...
korang nak tahu apa yang dia pasang??? 
jomlah tengok....
anak daranya pun suka jugak....






 inilah dia bendanya....(orang lain dah lama pasang)
tengok model yang tersenyum..sebab boleh tengok video dalam kereta




ps:buat hubby sayang...ok sekarang dah puas hati ye...sebab dah dapat belikan


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

WeekeNd Kami

Salam Bersiaran Semua...
apa khabar koprang semua ditahun baru hijrah nie...
moga2 sihat dan kita semua mendapat keberkatan dari ALLAH s.w.t
hari ni lambat bersiaran ..sebab pagi tadi ada speech therpy farisyah...
alhamdulilah perkembangan yang baik farisyah memberi kerjasama yang sewajarnya...
good job farisyah..ibu sayang kamu...

cuti 3 hari mana korang pergi...
mesti ada yang ambil peluang pergi jalan2 kan...
kami????
ari sabtu memang hari yang memenatkan...
bangun pagi2,,,kemas rumah apa yang patut...
pastu melangkah ke IKEA pastu Meneruskan perjalanan ke NILAI...
kami kat NILAI lama gila ..hampir 3 Jam..sebab hubby beli Gadget baru untuk keretanya...
nanti cerita kemudian ye...
pastu terus ke ALAMANDA -parkson..beli hadiah untuk MAK laNG...
barulah balik umah...sampai umah dalam pukul 9:30 MLM...

ari ahad.
pagi lepak kat umah dengan farisyah hubby ada sambutan maal hijrah..
sampai tengahari gak jugaklah....
tengahari kami buat program tidur berjemaah...hahahaha..
lepas asar baru keluar..tempat yang di tuju MINES...pastu Pi UP TOWN mines..baru balik umah...

semalam..isnin...
duduk kat rumah tolong buat gift untuk mak lang..
penat aku rasa mcm aku je nak kawin...


oklah layan sikit gambar kami...
kat mana ...jom teka ye...

 bergambar dengan ibu dulu
 nak sorang2 pulak

 mesti ada dengan ayah pulak
tersenyum puas...



oklah selamat buat kerja semua...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sunday, November 27, 2011

SaLam MaaL Hijrah 1433 Hijrah

Alhamdulilah....
salam maal hijrah buat semua umat islam...
moga tahun ini lebih baik dari tahun2 yang lepas....


tahun ini hubby ku terpilih untuk Sambutan MaaL Hijrah Kat PICC...
baju melayu siap dengan sampin n songkok sekali jabatan kasi...
hensem (wah puji hubby sendiri nampak)
tapi tak sempat nak ambil gambar sebab ...
kami sedar pukul 6:30 ...
hubby nak kena ada kat PICC pukul 7:00..
alamak kelam kabut sikitlah...
oh lupa pulak...baju dia warna
OREN ...
maka dengan ini rasmilah...
baju raya tahun kami tahun nie ..
ialah...
OREN 


hahaha awal betul pikir baju raya ....
(sebenarnya hampir setiap tahun hubby dapat baju melayu free tapi biasa time maulidur rasul..cuma tahun lepas je tak dapat..jadi setiap tahun warna baju raya tak boleh pilih sendiri.tengok hubby dapat baju warna apa....warna baju yang dia dapat tulah tema raya kami tahun tue....alhamdulilah inilah dinamakan REZEKI....)

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, November 25, 2011

kisah Aku Hari Ini....

salam Jumaat semua...
hari ni lambat bersiaran....
aku pi klinik pagi nie...
aku start sakit perut mcm kena gastrik dalam pukul 7 petang semalam..
pastu aku telan ubat ...dah oklah....
dalam pukul 2:30 pagi aku bangun ..n dah start berak2...
sampailah pagi tadi....
termasuk muntah..ok...
pagi2 lagi cakap kat hubby nak pergi klinik....
n pergilah klinik kerajaan tapi aku tak pi klinik presint 9....
aku pergi yang kat presint 3...sebab sakit perut kat sana tak ramai orang....
aku dapat nombor 20...
oklah tue..masuk bilik doktor...
dia pun cheklah...
katanya ..aku dah kena gastrik.perut masuk angin.....
dia tekan2 perut aku..memang sakit nak mampus....
pastu dia tulis ubat...dalam kepala aku mesti aku dapat mc nie..yelah aku dah tak larat..
perut pun sakit..
pelik gak doktor tue buat tak tahu je...
aku pun tanyalah...
"doktor tak dapat mc ke..."
korang tahu apa doktor tue jawab..
"tak payahlah..nanti awak makan ubat nie dulu pastu rehat..tapi kalau tak hilang datang balik petang nanti saya bagi mc"

memang hangin gila aku..yelah kalau dia cakap aku ok..takpelah kalau taknak kasi mc..ni dia kata..perut aku dah masuk angin + dah kena gastrik..pastu tekanan darah pun rendah..pastu dia suruh aku rehat...kalau kau tak kasi mc mcm mana aku nak rehat..confirm2 aku kena pi opis sebab cuti aku dah tak banyak....

pastu aku mintaklah time slip..untuk aku n hubby sekali..
sekali dia tanya...
"mana suami awak?"
aku jawablah kat luar...nape....?
betul ke?
"kalau doktor tak caya nanti saya panggil dia masuk"....
dia diam jap .".pastu takpelah'..
barulah dia buat time slip untuk hubby aku...

tension betul aku,....
sekarang aku kat opis dengan perut yang memulas2..
kalau petang ni aku tak ok lagi..aku nak mintak off jelah...
bon*** aku pun dah sakit sebab asyik berak je....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, November 24, 2011

Kisah Farisyah Warded 15/11/2011-16/11/2011

As -Salam Semua...
baru berkesempatan nak kongsi kisah farisyah Warded ari tue..
farisyah kena masuk wad sebab nak buat ujian darah ....

15/11/2011
pukul 2:30 kami dah terpacak kat hospital putrajaya..
urusan kemasukkan farisyah ...
kami dapat bilik no 1...
alahamdulilah semuanya berjalan lancar...
petangnya doktor FIKRI jumpa kami..
biasalah..bercerita itu ini....
doktor dah cakap farisyah dah kena start puasa pukul 12:00 tengahmalam..
dalam pukul 7:00 mlm..lepas makan..farisyah tertidur...
aku kejut dia dalam pukul 11:30 sebab nak suruh kencing sebelum puasa...
doktor yang suruh...nak bekukan air kencing farisyah...
lagipun nak kasi dia makan sebelum puasa...
selamatlah dalam pukul 3:00 pagi baru dia tidur balik...

16/11/2011
aku kejut farisyah dalam pukul 7:30 pagi...sebab nak suruh dia kencing jugak...
(kencing dalam puasa)
8:00 pagi..farisyah dah start kena ambil darah...
kesian tau..sebab setiap setengah jam ..farisyah kena ambil darah...
sebab darah tue kena ambil sampai pukul 12 tengahari...
farisyah mula2 cergaslah..pastu dah lemah sikit sebab kena puasa lagi samapi pukul 12 tengahari..
setiap kali ambil dia org ambil 3 botol...
sampai last ..farisyah cakap kat doktor tue...
"HABISLAH DARAH FARISYAH ASYIK AMBIL JE"
alhamdulilah farisyah tak nangis pun sepanjang proses tue dijalankan..
cuma berkerut jelah dahi menahan sakit...

"kesian anak ibu...ibu yang pegang tangan pun kesian tengok..tapi ibu tahu anak ibu kuat..sempat borak2 dengan doktor..."
"doktor cakap farisyah good girl..sebab berani ..."

dalam pukul 11:30 farisyah dah mula hypo...
gula dalam darah dah turun 2.5....
kesian perut pun dah mula sakit...
tapi dia tetap tahan..
lepas boleh makan..apa lagi habis nasi sepinggan di makannye...
tapi lepas tue cucuk lagi test darah masih lagi hypo...2.3..makin turun...
last2 doktor cucuk pulak air glukos  dalam 25ml....
alahamdulilah dalam setengah jam pastu dah naik balik 5.8...
aduh lega....kami masih kena duduk kat wad sampai pukul 5:30 sebab farisyah kena chek gula dalam darah selang 1/2 jam...
semuanya ok...dah kami dah boleh balik..tapi aku kena chek pulak gula dia kat rumah sampai besok pagi...
keputusannya darah yang diambil dalam masa sebulan..nanti doktor akan call kalau ada masalah....tapi kami harap2 semuanya ok...

 tangan yang telah dicucuk


 tag nama..
tengah tidur....



" buat anak ibu tersayang...ibu dan ayah doakan moga semuanya ok..."


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

JOm Like DJ Shaz

Selamat Pagi semua ....
hari ni Dah Khamis kan..Hari Batik sedunia...

sebelum kita ke n3 lain..
jomlah kita LIke ramai2...

DJ Shaz Ni pun BlogGer Gak...


ini gambar semalam kat 8Tv..
(kak An ...copy gambar ye)

sebelum bersiaran kat kelate  bulan 1 nie..ari sabtu nie dia ada on air dengan kieran pukul 8 pagi ..jom kita pakat dengar ramai2 ye...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, November 23, 2011

WW - Lunch Kami

Kami Makan Di


kaMi Makan...

 snow mangga...aku punye

snow kiwi....hubby punye...

dan...

roti bakar....

sekian sudah...sejuk perut aku sampai sekarang...hahahahaha



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Graduasi Tadika BuNga Padi JPA

Selamat Pagi Semua...
breakfast apa pagi nie?
aku makan nasik lemak...port luck budak opis ...
dan aku bawa....ikan bilis dengan timun....
jimat makan pagi ari nie....

oklah nak bercerita kisah konvokesyen sekolah farisyah nie
dah lama terperam nie...
bertarikh :11/11/2011
tempat:auditorium aras 4 JPA...

budak2 konvokesyen memang bestkan..
yelah time persembahan memang gempak mereka sungguh2 menari...
tapi ada yang kelakar jugak
farisyah tak nak menari mula2 sebab tak nampak ibu ngan ayah dia...
mencari2...last2 aku kedepan...
bila je tengok ibu ngan ayah dia terus lambai tangan...
pastu menari dengan penuh semangat...
hubby ada rakam tapi malas nak ambil kat hp dia..
jadi korang layan je lah gambar ..tue pun tak berapa cun...
time nie aku demam teruk..tapi sebab farisyah konvo...gagah jugak datang....


 my love...n  best friend  tasha

tengah start nak nyanyi...

 tengah buat persembahan
gambar kurang memuaskan...

 aduh gambar semua kurang cun..
yelah time ni tak sihat....
tahun depan farisyah dah masuk PRA sekolah...
dah besar anak ibu rupanya..rasa baru semalam ibu lahirkan farisyah,susukan farisyah...
ibu doakan anak ibu cemerlang dalam apa jua bidang...
aminnnn
love u so much...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 22, 2011

Anak-anAk SeKaraNg

Salam selasa SeMua...
MooD HappYlah seBab MAlaysia MeNaNg...
Rasa Nak Tercabut JanTung LayaN bOla SeMalam...
OklaH Lagi N3 pendek ..Mencuri Masa Di Pagi Hari..Hahahaha..

Kisah aNak2 seKarang PanTanNg JumPa Kamera...
posing Bukan maIn....
FarIsyah Dari Kecik Kalau Tengok Kamera autoMatik mesti senYUm...
Dan salah SaTu Cara Nak suRuh Dia diam TUnjUk Je Kamera Mesti DiamLah.....
OkLAh Jom kIta konGsi GamBar bUdak2 PosinG ye....
(gambar ni ambil time family day group sabtu lepas ...kat bagan lalang....)
cerita panjang n gambar lain menyusur kemudian...


 ini iman anak LYa budak opis umur 1 tahun 4 bulan ....sentiasa tersenyum n paling penting nak semua orang
 masing2 gigih nak buat peace .....walaupun mata tak pandang kamera

 inilak kakak iman nama dia aiesya umur dia 2 tahun 8 bulan...
comel..pun suka dengar semua orang tapi malu2
ini anak2 dara yang memang suka posing....
yang paling tepi tue anak dina bdk opis gak..
dua berada kiri dan kanan....


tengoklah tue baru sikit...
pasni gambar anak daraku pulak yang memang pantang gila tengok kamera ok...


selamat berkerja semua...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, November 21, 2011

SibUk MelamPau...

salam isnin semua...
pejam celik pejam celik dah 21/11/2011 kita hari...
kejap jekan dah nak masuk akhir tahun...
sebut pasal akhir tahun nie...
maka secara automaticnya...sebagai tukang kira nie...
aku jadi sibuk yang melampau.....
aduh nampaknya blog ni terpaksa mendiamkan dirilah buat seketika...
insayallah kalau sempat aku up date cerita2 kat umah ..esoknya autopublish jelah..
sebab kalau nak up date kat opis memang tak sempat....
aduh aku rindu kat korang nie...
tak pe time rehat aku BW korang ye...
yang aku sedihnya...
aku punya NUFFNANG
semua dah ME.....
nak cashkan duit nampaknya tak sampai target lagi...
biar jelah nanti kalau ada rezeki adalah tue....

buat korang yang rindu kami ...
(ada ke yang rindu..hahahaha perasan sendiri)
jom layan gambar kami
special untuk korang...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, November 17, 2011

TerPaksa Diam seketika..

Salam semua...
nampaknya terpaksa mendiamkan diri seketika..
bukan apa banyak benda nak buat ...
biasalah sebagai staff bawahan nie..
terpaksa dulukan yang lebih terpaksa di dulukan...
hati ini sakit sebenarnya.....
tapi malas nak cakap banyak...

perkembangan terkini...
farisyah dah keluar wad petang semalam...
alhamdulilah semua ok..berjalan lancar seperti yang diiingini...
semoga ALLAH mempermudahkan segala jalan untuk aku sekeluarga...

nampaknya banyak aku berhutang nak bercerita kat sini..
insayallah aku akan langsaikan minggu depan ye...
**kisah konveksyen sekolah farisyah**
**kisah farisyah masuk wad**

korang semua nanti jue jalan2 blog korang bila kembali noemal seperti biasa...


"tension n menyampah dengan mereka2 yang kurang memahami nie dan manusia nie kalau tak kena batang hidung sendiri korang tak rasa bagaimana pedihnya kehidupan ini"

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 15, 2011

KeKuaTanMU KeTabaHAnKU

"SESungguhnya Allah menguji Kita kerana ia Tahu Kita mampu Mnghadapi Dugaan Ini"

"Aku pegang kata2 ini,inilah membakar semangat aku,
aku pernah mngeluh.....aku pernah menangis menyesali nasib aku..dan aku pernah marah padaNYA kerana aku rasa DIA tidak adil untuk aku....."

namun kini...

aku redhai dengan semua yang terjadi,aku kini bersyukur kepadaNYA kerana sudi untuk menguji aku,aku kini TABAH  dan aku berharap aku akan terus TABAH dengan apa jua ujian yang di tentukan kepadaku...sesungguhnya UJIAN itu indah...kerana setiap yang berlaku itu pasti ada hikmahnya....






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

ULang Tahun Ke 2

Salam seMua...
Hari ini 15/11/2011...
Maka genaplah 2 TahuN aku Berblog Nie...
banyak benda aku dah kongsi kat sini...
suka duka semuanya ada kat sini...
RaMai kawan dah aku Jumpa...
terIma KasiH buat Kalian semua Yang sudI berkawan DeNgan Ku ...
WalauPun HanYa Melalui..layan maya ini...
namun keakrapan kita terjalin.....

happy besday  untuk...
anna-jueanna.blogspot.com


petang ni farisyah masuk wad....doakan yang terbaik buat farisyah-
nak tahu kenapa kena baca kat SINI-UpDate Farisyah



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, November 14, 2011

Salam N HeLLo TeMan2...

Salam sayang semua...
alhamdulilah hari ni cuaca amat menarik...
alhamdulilah kerana DIA masih lagi memberi Kesempatan Untuk Aku MenulIS disiNI...
Setelah beberapa hari tidak menjegah bloG Ini...
rasa rindu berkobar2 dihati...
bukan aku tidak mahu menulis tapi....
kesihatan yang benar2 tidak mengizinkan...
selepas farisyah sihat dari demam..
akhirnya aku pulak yang kena..
alamak memang parahlah...
sampai ke hari ini aku masih belum sihat sepenuhnya....
rasa sakit badan dan kurang selera makan masih lagi terasa..
weekend hanya lepak di rumah...
berdiri lama buat aku rasa mengigil2.....
jadi semua kerja rumah cik hubby yang selesaikan...
terima kasih abang.....

aduh banyak benda nak kongsi ngan korang kat sini...
nak kongsi kisah
HARI GRADUASI farisyah...
 tapi nanti dululah...
moga kita jumpa lagi ye...




(beli test pregnant......rasa berbunga2 nie.....
................tapi ................
hampeh...cik P pun datang....menyampah....)


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, November 9, 2011

WW..BiLa FarIsyah Dan Ibu Boring...

kejadian:petang raya aidiladHaa...
lokasi :Batu Pahat Mall
Misi :Mencari kasut Tok Cik HUbby...

farisyah boring...
di landing mcm kat rumah dia...

tangkap gambar sendiri...

 lagi posing sendiri...

 tak habis lagi

 farisyah yang snap..pandai tak??

lagi posing...
korang nampak tak gambar cik hubby kat belakang dengan tok dia...
betul tak kami disisih...nasib baik ada farisyah...
boleh layan gedik dengan anak dara

lagi satu gambar budak demam tapi buat mcm tak demam...

oklah tue jelah gambar raya kami ada...
hahahahha...
kami akan buat xtvt berdua jika balik johor sebab hubby "busy sangat2..."
tak sempat nak layan kami...
huhuhuhu jangan sedih sebab dah biasa dah 6 tahun dah ....
~terima dengan redha~


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 8, 2011

TetIba...Rasa Mcm Tak sihat Badan...

mula2 hubby pastu farisyah...
tapi sekarang aku rasa pulak...
sekarang opis ni rasa sejuk sangat...
mata rasa pedih.....
tekak rasa nak muntah...
kepala jangan cakaplaah memang dah berpusing nie.....

rasa nak balik rumah dan tidur...
cepatlah pukul 5....
tah tahan dah nie......

eeeee teruk betul muka aku nie..

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Admit emergency 3 Jam...

Salam Semua...
mcm mana raya haji korang...best???
aku mcm hampeh je.....
anak demam dari ari jumaat ....
hubby pun cakap..sorry ibu raya haji kita tak best tahun nie...
malas nak cerita buat sedih je....sampai hari ni masih belum dapat merasa daging korban...
kalau kat umah mak aku mesti dah jenuh makan daging korban....

oklah bercerita kisah anak daraku yang demam dari ari khamis lagi...
ari jumaat aku cuti bwk dia pi klinik...
demam time tue 39 ..
sumbat ubat bontot....alhamdulilah demam dah ok sikit...
planing nak balik jblepas hubby balik kerja...jadi cancel...
kata cik hubby nak balik pagi besok tengok keadaan farisyah...
tapi disebabkan cik hubby terima call berkali2 dr XXXXXXXXXX
kami pun balik subuh..dalam pukul 3 pagi bertolak...
(malas nak cerita panjang nanti jadi gaduh..buat sakit hati je)
nasib baik farisyah dah ok time tue...
demam kadang naik kadang2 turun...naik rimas jugaklah...
malam tak tidur asyik nangis tak selesa...

 pagi semalam farisyah demam balik..panas sangat..
aku ajak hubby balik Putrajaya pagi tu gak...
tapi disebabkan olehXXXXXXX kami tunda perjalanan petang gak..dalm pukul 2 ...
jalan jem pulak tue..farisyah demam lagi rasanya makin panas..
ubat bagi ikut time..tapi nampaknya tak turun..
sampai je putrajaya terus bawak pi kecemasan...
sebab farisyah ni ada kes terus masuk je zon kuning (separa kretikal)
demam time tu 40....
kena ambil darah bagai....tunggu keputusan...
alhamdulilah semuanya ok....jadi kena admit jugak dari pukul 7:30 mlm hingga 10:00 mlm....
sampai semuanya ok..demam dah turun sikit
ari ni hubby cuti jaga farisyah kat rumah...
harap2 anak ibu kembali sihat....

 sejuk selepas di mandikan....




sorry sedikit beremosi bila anak tak sihat orang taknak paham ....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, November 4, 2011

Short N3..

salam jumaat semua..
baru berkesempatan jengah blog ..
kenapa ye????
farisyah demam panas..semalamam aku tak tidur..kasi makan ubat pun tak turun....
sekarang farisyah tengah tidur..baru balik klinik..masuk ubat ikut bontot....
nampaknya perjalan ke johor bharu malam ni terpaksa ditangguh....


apa2 pun CIK JUE nak ucapkan...
Selamat Hari Raya AidilAdha....


ok..hati2 dijalan raya dan hati2 makan daging..jangan banyak sangat ye..nanti pening pulak...
ok bye...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, November 3, 2011

JumPa BloGGer Cute Mum...

Nak kongsi sikit ni dengan korang...
malam tadi pi makan kat foodcourt sungai Ramal...
first time makan kat situ.....
makanan boleh tahan jugaklah.....
makan kat situ pun sebab selalu baca blog NAd mama zakwan n cute mum duk cerita pasal makan kat situ..ada sate bestkan....
oklah aku kesana tak makan sate pun.....hubby makan nasi kukus,aku makan mee goreng farisyah pulak bihun sup...
alhamdulilah memang memenuhi citarasa jugaklah..tapi hubby cakap nasi kukus dia kureng sikit...

oklah mula2 sampai dah perasan cute mum..tapi tak berani nak tegur takut salah orang..tapi pandang si dania memang rasa dah betul cute mum..tapi takpelah pi makan dulu.....
siap makan otw nak balik memang lalu ikut jalan yang sama sebab kereta paking kat tepi cute mum n family duduk..kebetulan cute mum terpandang..dengan muka tak malunya ambil peluang tegur...
sekali betullah...
hehehehe aku memang tak malukan.....
bersalam je..tak sempat borak panjang....hubby tunggu dalam kereta perut sakit...
comel si dania..salam dengan farisyah tetiba anak daraku menjerit....
bila tanya dalam kereta kena menjerit...
"mulut ngan tangan dia sejuk"...

sebenarnya kau ada cerita kelakar dengan cute mum nie....aku dah bocorkan hadiah yang di menang...nasib baik tuan yang nak kasi hadiah tak marah....tak tahu le dia tahu ke tak..siap buat aku kasi komen suruh cute mum rahsiakan dari penganjur...
cerita dia kat SINI YE.... 


OKLAH BUAT CUTE MUM LAIN KALI JUMPA LAGI..NANTI BORAK2 N AMBIL GAMBAR SAMA2..(MLM TADI TAK AMBIL GAMBAR PUN)

BUAT BLOGGER LAIN..TERINGIN NAK JUMPA KALIAN SEMUA...
MOGA PANJANG UMUR KITA JUMPA YE....
(BAJET PERASAN MCM ARTIS PULAK)



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Menang FM DarI austraLia...

Salam seMua...
Suka2 kali ni menang Lagi ...
Jawab Teka-Teki Menang FM dari Australia....
10Q kak yus kasi hadiah FM nie...
dan yang paling best..KAK YUS siap buat video masa anak2 dia cabut undi...


apa-apapun 10Q kak yus..tak sabar nak terima FM Australia nie..
walaupun tak pernah sampai tapi boleh jugak satu....

tak sabar nie rasanya....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Header di BLog Orang

Salam Khamis SeMua....
sepatutnya pagi ni ada appoiment speech therapy tapi tunda pulak 29/11/2011 nie...
 
Nak kongsi sedikit kegembiraan nie..
yelah aku ni baru berjinak2 buat header...
tak sangka pulak member opis yang baru berjinak2 dalam dunia blog nie..
nak suruh aku buat header untuk dia...
hahahah hasil tangan orang tak kreatif nie 
pun ada peminat....

jomlah tengok hasil tangan kedua ku ini...
pertama mestilah header aku sendiri...







akhirnya header ni melekat kat blog AyU...



apa pandangan korang????
ikhlas tau....lagi korang komen lagi aku suka ....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, November 2, 2011

WW...Kalau Farisyah ada Adik....

Jom Layan Farisyah ...
andai farisyah ada adik mesti dia ada teman main mcm nie....

ada teman bermain sama2 kat rumah

 danish..ibu sayang kamu

kongsi jangan gaduh2 tau....




tahu kenapa aku letak gambar nie..sebab sekarang farisyah asyik merungut...
"ibu tak sayang cha ke....cha boring tak de kawan kat umah"
aduh anak tahukan kamu ibu n ayah amat sayangkan kamu dan kalau boleh hari ni jugak kami nak kasi kamu teman di rumah....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BiLa Anak Jadi Pengkritik...

Salam sayang semua...selamat hari rabu...
apa khabar pemula bicara
oklah dah rabu....
budak2 sekarang nie kecik2 dah pandai pengkritik orang....
inilah farisyah...
suka benor mengkritik ibu dengan ayah dia...
nasib baik ibu dan ayah dia je..kalau orang lain tak tahu le...

apa yang di suka kritik ye????
ibu baju ibu tak sama dengan tudung...
ibu baju tu tak cantik..pakailah baju lain...
apa lah ayah nie..seluar warna biru baju warna oren....tak cantik langsung...(sedang siayah memakai seluar jeans)
barulah hensem pakai selipar mcm nie....(ini dia kata kat ayah dia)
ibu sup ni tak best...rasa masam je....(mengalahkan ayah..ayah pun kata ok je)
farisyah nak basikal lainlah..basikal ni dah tak best....

inilah antara benda yang di suka kritik...
ada lagi tapi tak ingat pulak...
(saja nak tulis kat sini nanti sebab sekarang dah pandai baca sikit- nanti dah boleh baca betul2 baru dia tahu perangai dia masa kecik2)

Wajib Tayang Gambar budak Ni...



ANAK KORANG KUAT KRITIK N COMPLAINT???



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 1, 2011

Z00 Part 2 - Versi FarIsyah Posing

ok teman2 sekalian semua..
kita sambung part 2 ye..
kali ni nak kongsi gambar anak dara ku posing..
kalau mood baik okje posing....
oklah jomlah layan .....
(tetiba rasa nak pakai DSLR -abang sayang boleh tak belikan)

mula gambar dengan ibu ye...

 dengan binatang apa tah...

 ok ambil dengan nuri bank rakyat

 isi minyak jap ye....

 ibu ..farisyah penat...

 mood kembali

 tengok senyumanku

 rumah ular ok

 dengan patung gajah...mula2 takut ok..

 dah mcm jane dalam filem tarzan  pulak

eee...busyuk nya...



ok nilah edesi farisyah posing ok...
kadang2 mood ok kadang2 mood kelaut...
hahahaha.....
nak tengok gambar binatang yang kami ambil...
kena pi kat FB lah ye....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa