Friday, September 30, 2011

Aku Sayang Dia

Salam Jumaat semua...
busy dan terus busy....
tapi nak jugak tinggalkan sedikit N3 kat sini...

Aku sayang Dia....

sapa???
dia dan dialah???





















inilah dia..
pengarang hati jantung cik jue...
my mum n my dad...


tapi
yang ni pun sayang jugak.....


sape??
dia dan dia jugak.....















































yang ini sayang sangat2...
tak sanggup nak pisah dengan mereka berdua nie...

hehehehehe...

korang sayang sapa???
jomlah kongsi....





























































































10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, September 29, 2011

BUkTi KAMi Satu BahaGian....

Saja nak kasi korang jealous......
terutama si anie n si bal...
bukti cik jue n cik hubby satu deparment..

Sektor Kewangan dan Akaun

ini gambar raya Sektor kami..
ini cerita pendek kami....

ok ni gambar unit cik jue..
unit semakan 1

ini lak gambar unit cik hubby
unit J-Waran dan Pembayaran..
kenal tak cik hubbyku yang duduk pakai baju hitam...
sebab pg tu kami pergi hospital jadi cik hubby tak pakai baju melayu

ok ni unit besar kami..

Sektor Kewangan Dan Akaun
Bahagian Pasca Perkhidmatan
Jabatan Perkhidmatan Awam

nanti kisah panjang cerita kemudian ye..
banyak kerja nie..
partner dah cuti bersalin jadi kena tanggung kerja...
huhuhuhu..carca marba hidupku nie...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

TahNiah..tumpang gembira...

salam semua..selamat pagi...
hari ni nak kongsi kegembiraan denga seorang teman blogger
Ch@ aka UMI Oni dan sekarang dah jadi umi baby coro jugak pemilik....

http://hijaucantik.blogspot.com/

TahNiah kelahiran Baby Boy Semalam
.. lahir 2.97kg, 8.33pm 27/9/2011

info semuanya dari...
E-da aka mummy mika pemilik

http://lakaranhatii.blogspot.com

ini lak gambar baby coro...
pun copy dari mummy mika....




Selamat Datang Sayang...
Moga allah memberkati mu...




kat member opis pun ada gak bersalin...
19/9/2011 dan 20/9/2011-dua2 baby boy....
tahniah buat korang semua....

.....menanti dan terus menanti....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, September 28, 2011

Aksi GediK dua Beranak...

hahaha tetiba pulak ...
masa duk up load gambar tunang kak ngah..
tengok gambar cik jue n farisyah...

terover posing.........



aksi gedik kami

ambil kau ..anak aku tue bukan main lagi...

"versi sopan kami..."

ini sopan sikit..tapi cover habis..hahahaha



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Alhamdulilah..kalau dah jodoh ..

Tadi WW sekarang kisah sebenarnya...
dah 2/3 orang duk tanya adik ke???
taklah..ini kak ngah cik jue...
kami ni 7 beradik...
cik jue ada seorang abang yang dah berkawin,seorang kakak @ kak ngah dan 4 orang adik..2 perempuan 2 lelaki....

cik jue ni kawin dulu pada kak ngah cik jue..lambat sangat nak tunggu dia....
kenapa kita orang suka sangat bila kak ngah tunang..
sebab dah lama kami tunggu saat nie...
alhamdulilah 24/9/2011 pukul 2:30 petang kak ngah selamat menjadi tunangan orang..
insayallah tak de apa2 bulan 3/2012 akan disatukan...
tapi bulan 12 nie adik cikjue insayallah akan disatukan dulu..
jemputlah datang ye...
"kisahnya di sini-Adikku DiLamar Orang"

oklah kita layan gambar ye...
ini yang dipilih je...
ok baju yang kak ngah pakai tue...
my mum buat sendiri ,mekap tuan punya badan mekap sendiri...



ini dia..bakal abang ipar ku..




nak lebih gambar tengok kat FB cik juelah...penat tue nak letak gambar kat sini banyak2 sebab cik jue punya blog kalau masuk gambar semua duk kat atas....tak ikut tempat yang kita nak..ada sapa2 boleh tolong tak????


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

WW..ALhamdulilaH


aLhamdulilah ..
akhirnya ia melangkah ke alam yang baru..
moga ia berakhir dengan kebahagian...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, September 27, 2011

Tak Sihat......

MOOD : kureng Sikit...
memang ke laut
habis
keadaan yang paling tidak best...
hidung tersumbat....tunduk je....
air mula megalir...
kepala ting tong...
tekak sakit ...
batuk baru nak start....
semalam MC satu hari je...
ari ni kena kerja dah....
memikirkan cuti yang ada masih banyak ingin digunakan..
jadi ari ni datang jugak kerja...
jadi kalian semua...
sorry tak datang jengah korang...
tenet kat umah pulak
"wireless louter
"cik jue rosak...
malas nak pinjam hubby punya komputer....


oklah cukup sampai disini..
nanti jumpa lagi ye....





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, September 23, 2011

Oppss Cik jue Cuti Ye....

salam semua...
cik jue terpaksa bercuti blog hari ni,esok dan lusa...

kerana......

cik jue nak siapkan kerja...
hari ni ambil half day ....

sebab
petang nie nak balik kG....

kakak ck jue n
ak tunang....
jadi kisah portluck....
kisah jamuan hari raya bahagian
dan
semualah...

cik jue start minggu depan.....
kalau ada yang rindu tunggu cik jue ari isnin
(ada ke yang rindu nie)


DO
AKAN PERJALANAN KAMI SELAMAT PERGI
DAN BALIK....

sayang kamu semua....




ada sapa2 nak kirim keropok ke?





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, September 22, 2011

Hari Ini...

Salam semua.....
hari ini tak sempat buat N3
ringkas dari cik jue...

pagi ini....
ada appointment Speech Therapy
farisyah..
pastu ada jamuan raya...
bahagian kewangan.....

jadi nampaknya...
hari ini insayallah kenyang...
hahahahahaha


jumpa lain kali ye..
nanti cik jue jalan2 kat korang.....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, September 21, 2011

Ww...Si MaTa BulAt...

bulat tak mata saya???



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

AlHamduLilah Tapi Tak disCharGe Lagi

salam semua..
hari ni berkerja seperti biasa...
semalam pergi berjimba2 selepas appointment farisyah...
pi opis lama jumpa kawan lama tapi dia orang sibuk tak sempatlah nak berborak panjang...

kisah farisyah semalam...
alhamdulilah semuanya dah ok..
lubang PDA yang di tutup melekat dengan bagus...
tiada langsung kesan penolakkan...
semuanya cantik...
dan "isi2" mula tumpuh menutupi "benda" yang tutup lubang PDA tue...
lubang PDA farisyah tue sebesar duit siling 5 sen...

tapikan...
tak boleh discharge lagi..
tahun depan kena datang lagi...
doktor kata akan discharge selepas
kesan PDA dah tak nampak lagi....


tapi setiap kali pi IJN
cik jue selalu sedih tengok budak2 yang ad problem jantung
sedih sangat tambah2 baby yang baru lahir...
kesian..
ada yang nampak penat sangat..
ada yang biru setiap bibir,jari n lebam kat setiap badan....
aduh kesian betul...
cik jue tak sanggup tengok...kadang2 cik jue pusing ketempat lain tak sanggup nak tengok...

nombor kami...

farisyah boring tunggu nombor...

apa tah yang dia duduk buat tue???






"kadang2 cik jue rasa kenapa cik jue diduga dengan kesihatan farisyah sebegini rupa...kadang2 cik jue rasa banyaknya sangat dugaan yang cik jue terpaksa tempuhi...
tapi bila terpandang anak2 yang sakit lagi teruk ...
cik jue berfikir sendiri...
rupanya ada lagi orang teruk dari aku..
rupanya aku baru di uji sedikit sahaja....
orang lain lagi teruk...

.....YA ALLAH KAU BERIKAN AKU SERIBU KESABARAN ....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, September 20, 2011

Appointment Farisyah Kat IJN

Selamat PAgi semua....
n3 ni autopublish....
cik jue cuti hari ni..ada appointment farisyah kat IJN...

tahun lepas bulan 6 farisyah buat bypass tutup lubang kat jantung ada PDA...
kalau nak baca lebih lanjut pi sinilah ye...

farisyah suspect PDA
Farisyah @ IJN

kali kedua pi appoiment alhamdulilah ok..
esok tak tahu lagi....
sebab dah setahun baru appointment balik...
harap2 sangat semuanya ok dan kami boleh DISCHARGE..
harap2 semuanya ok....








10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, September 19, 2011

7 Hari Mencintaimu...

Selamat Petang semua...
7 hari mencintaimu....
siapa ...cik jue cinta cik hubby 7 hari je ke???
tak...cik hubby cinta cik Jue selama2nya....insyallah...

ini novel terbaru cik jue baca...

cover depan

cover belakangnya...


sinopsisnya

dari cik jue

Khuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana. Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia. Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya.

KHUZAIRI
namun mereka bertemu jodoh jua kerana amanah dan kerana satu amanah dan tanggungjawab Khuzairi redha menerima apa saja kata nista dari seorang wanita yang bergelar isteri..


MIA ADRIANA
Mia Adriana bagaikan lupa, hidup ini ibarat putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma
nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.


terlalu berat dugaan MIA hadapi ....
terlalu terseksa dugaan yang Terpaksa Khuzairi tempuhi..
dan akhirnya????

Adakah cinta mereka bersatu???
bersabarkah khuzairi dengan perangai mia...???
adakah mia akan mencintai khuzairi...???

itu korang kena bacalah...
banyak pengajaran yang kita dapat dalam novel nie...
kadang2 kerana campurtangan keluarga jua boleh buat hubungan kita retak menanti belah...

so apa lagi peminat novel semua...
jomlah cari buku nie...

Harga untuk novel 7 Hari Mencintaiku...
RM 32.90 untuk semenanjung
RM 35.90 untuk sabah dan sarawak
1050 pages...

korang tak akan rasa rugi beli korang beli novel nie!!!!!










10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Gadget baru.....Jom Urut Bersama Cik Jue

SaLam semua...
seronok cuti 3 hari....
seronokkan...asyik banyak open house n kenduri kawin...
makan2 free ajekan....

oklah cik jue nak cerita pasal Gadget baru....(yeke orang panggil gadget nie)
jom urut bersama cik jue..
barang yang di beli tanpa dirancang...

ok pergi2 jalan2 sebelum tue jumpa pi open haouse rumah BF cik jue...
duk2 cerita2 dia n tetiba buka cerita dia nak beli alat ni kat ayah dia kat kampung n nak suruh cik jue bawak balik weekend nie...sebab cik jue nak balik kg minggu nie...
jalan2 terjumpalah barang ni kat OGAWA....
lepas tu trylah tanya kat promoter dia...
promoter dia pun membebellah kasi tahu ...itu ini....
yang best siap try tue...
memang best......
tetiba cik hubby cakap
"ibu kita beli satu nak...ibu tu suka sangat sakit badan situ sini.."
"yeke nak belikan ni..ibu ok je"

nah ambil kau sekali cik hubby cakap kat promoter tue...
oklah boleh...

nak tengok rupanya.....
merilah sini......




ini rupanya...
semalam dah try memang best..
hilang lenguh2 kat bahu n kaki...
yang paling penting..dia mampu pecahkan lemak jugak....

TQ HuBBy Belikan Ini Buat Isterimu ni...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, September 15, 2011

RaYa kami Dari Tahun ke tahun

Nak kongsi gambar raya kami...
alhamdulilah dah 6 tahun raya bersama cik hubby...
dan
5 tahun raya bersama farisyah...

ada dari 2008 hingga 2011 (sekarang)

2005
(baru kawin n gambar tak tahu kat mana...tema peach- turn cik jue)

2006
baru habis pantang farisyah...
(gambar pun tak de -tak de tema- turn cik jue jugak)


2007

turn cik hubby -purple...

2008
gambar tak tahu kat mana..
hand disk hubby rosak..gambar pun selamat..
tema kelabu...rumah turn cik jue


2009

turn cik hubby..
tema hijau ok..

2010

turn cik jue
warna oren...


2011


tahun nie..
turn hubby...
baju pink....ok..tapi cik hubby baju tahun lepas ok...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Farisyah Confius...

ini kisah mengajar farisyah....
alhamdulilah semakin banyak perkembangan terkini terutama tentang percakapannya...
nanti 22/9/2011 ada temunjanji speech lagi....
mintak2 lagi banyak perkembangan positif si anak daraku ini...

berbalik pada tajuk ye...
apa yang farisyah confius nie????
ok farisyah betul2 confuse dengan huruf
b n d
si ibu dah mcm2 cara nak kasi dia tak bertukar antara
b n d
tapi masih lagi confuse....
kadang2 sampai farisyah nak nangis sebab dia confuse......

lagi satu huruf

f n s

di confuse sebab bunyi hampir sama..

ada tak kawan2 yang tahu mcm mana nak kasi dia faham betul yang mana satu

b dan d

nasib baik huruf besar di kenal

B dan D

mcm gini memang kenal sangat.....



please share any idea ?????
cikgu2 sekali mcm mana korang mengajar budak ye....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, September 14, 2011

WW Dapat Juga...

Senyum Tak perlu Kata apa2..
dah lama tunggu di
a datang jugak...



BE menjelma jua kamu akhirnya


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

AdikKU di LaMar Orang....

morning semua -
( autopublish dari cik jue)

hari raya ke tiga...
cik jue dah sampai terengganu...
sepatutnya pagi raya ketiga baru gerak..
tapi ada rombongan nak datang..
jadi kami balik awal...
maklumlah cik hubby menantu kesayangan***wink***

adik cik jue telah dilamar orang...
satu negeri jugak dengan cik hubby...
datang merisik je tapi terus bertukar menjadi bertunang
yang tak tahan terus letak tarikh nak buat kenduri...
maklumlah jauh susah nak datang 2/3 kali...
kesian adik kami tak buat pelamin pun untuk dia..
sebab katanya datang merisik tak sangka samapi ada sarung2 cincin..

sekarang si bakal pengantin tengah pening...
tarikh dekat sangat persiapan masih lagi zero...
2/12/2011- jemputlah datang kenduri kat rumah cik jue...
nanti cik jue kasi kad ye.....

kami 3 beradik...cik jue paling kembang..
cik jue ada sorang kakak..lagi kecik pada yang lain...

rombongan yang datang 8 orang dewasa

tengok cik hubby memang menantu kesayangan...
yang tudung biru tue my mum...

kesian mak lang tak de pelamin...

cium tangan mak mertua tue...

senyuman gatal mak lang...

bakal adik ipar cik jue....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, September 13, 2011

Versi KAMi Bertiga...

SAmbung N3 pagi Tadi ye....
oklah Jom Tengok Versi Kami Bertiga....

versi berdiri...
versi tunjuk perut "cik hubby"

nak jugak letak..
sebab gambar ni cik hubby kena riba dua2 ..hahahaha..


oklah habis cerita raya ...
"n3 cerita adik cik jue dilamar orang"


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

kami ikut Versi....raya part 2

Oklah semlam Versi Keluarga ari Ni versi Kami bertIga PuLak ye...
ok sebelum nak tempek gambar tue ....nak jawab pertanyaan beberapa orang yang bertanya....

"kenapa raya kat KL....bukan Cik Hubby Orang Johor ke?

ok jawapannya ialah...

cik hubby memang orang johor tapi tahun nie kekasih hati cik hubby aka tok dia pilih KL @ sungai buluh untuk beraya maka kami yang menurut perintah ini mengikut ajelah kat mana kekasih hati beraya kat situ lah kami beraya....jadi tahun ie kami raya kat sungai buluh sampai petang raya ke dua....dalam pukul 6:00 petang kami dah bertolak ke umah cik jue....

oklah sekarang sesi kami bertiga lak....

versi farisyah




Versi cik Hubby n Farisyah

time ni ayah duk cakap telefon dengan mak cik jue ..dia sibuk nak suruh orang ambil gambar dia dengan ayahnya


versi cik jue n cik hubby pulak...

gambar kurang cun ..farisyah yang ambil..

suka gambar nie....


versi ibu dengan farisyah...
sekeping aje......



oklah cukup dulu...jap2 lagi versi kami bertiga..ala2 gambar keluraga gitu...
(gambar kami mcm versi banyak lagi tapi cik jue tapi semuanya tak bertudung....tue yang tak boleh letak.....)



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, September 12, 2011

Tempek GAmBAr Raya Versi kelUarGa...

Pagi semua....Sihat Tak???
Alhamdulilah cik jue,farisyah n cik hubby sihat.....

orang dah lama cerita pasal raya..
cik jue ni baru terhegah2 nak tempek gambar...
oklah kali ni nak tempek versi keluarga dulu...

Raya Kami di sungai Buluh...
(turn hubby ok)

kami di pagi raya
model ketupat...aunty nie

kekasih hati cik hubby...

cik jue n kekasih hati cik hubby aka moyang farisyah

aunty ta aka tuan rumah...
bersama rendangnya...

bersama anak tersayang....
(sepupu cik hubby)

dan inilah kami di pagi raya...
walaupun tak semua family hubby ada tapi alhamdulilah happening jugak...



(ini jelah yang cik jue boleh tempek kat sini sebab kalau semua mau tak lalu kamu semua nak tengok....)
pasni versi kami bertigalak...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa