Wednesday, June 29, 2011

Horeeeyyyy..........RindU.............

wah apa yang seronok sangat nie............
mestilah seronokkan......
sebab cik jue nak balik kampung .....................
dah lama rasanya tak balik kampung nie................
rindu kat mak ngan ayah...
walaupun hari2 telepon tapi tak sama tengok muka dia oarang...
pastu rindu nak makan masakan mak....
rindu nak makan ikan singgang pastu cicah budu............(kat sini tak de geng..hubby tak makan ikan singgang)
rindu nak makan ketupat sotong...
rindu nak makan bubur lambuk mok...
rindu nak minum air kelapa petik sendiri dari pokok....
yang paling penting rindu nak popet2 dengan mak.................
banyak cerita nak kongsi dengan mok.........
ye sesungguhnya aku rindu semua itu.................


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, June 28, 2011

MenujU PunCaK....Versi Farisyah...

Ini Versi Farisyah punYA AkadeMi Fantasia.......
Akademi Fantasia....oh bukan.....................Akademi FArisyah lahh...
tarik beg nak balik kampung...umah "mok Tok "ari jumaat nie...
sebenarnya cik jue ada beli beg untuk farisyah.....
cik jue beli beg yang keras covernya....
oklah kita tengoklah gaya "Akademi Fantasia Versi farisyah"

bersama beg "princess "utk kesekolah...

bergaya sakan....

ini beg "princess "utk balik kampung.....

oklah cha dah siap....

oklah cha balik dulu....bye..bye...





sekarang farisyah memang gila barang2 princess.....tak lalu betul tengok baju ada gambar princess nak...telinga selipar da princess nak..tengok buku ade princess pun nak...semualah janji ada gambar princess mesti nak....


koleksi sekarang:
beg sekolah...
troli beg.....
tuala....
baju...
seluar....
dress....
buku,pensel warna ,kotak pensel....jangan cakaplah...
nasib baik dia tak berapa nak gemar main anak2 pantung princess atau barbey....kalau tak matilah ibu n ayah.....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, June 27, 2011

LAgi Kisah Pantang Jumpa....

Lama Tak bersiaran...Minggu lepas Kursus...balik rumah pun tak sempat nak BW korang...
trafic pun jatuh gak....BE tinggal satu Je duk menari....itulah penangan kalau tak jalan2 rumah orang..blogger ciput.....kalau tak jalan2 rumah orang ...memang orang tak sudi datang umah kita.....hahahahahaha

berbalik pada tajuklah....
nak cerita kisah pantang tengok lagi.....
kalau N3 Sebelum nie....
farisyah pantang tengok orang dalam constium
mesti nak ambil gambar...
kali ni pulak....
farisyah pun pantang tengok latar bangunan yang cantik...
mesti posing dan suruh ibu ambil gambar...
bukan bagunan je...kalauada pameran yang comel2 pun dia akan cepat pergi dan suruh ambil gambar....


nak tengok...jomlah....

suka betul dia ambil gambar dengan orang nie...
ini yang ke berapa dah???

cantikakan latar belakang dia....

setiap sudut dia suruh ambil gambar....

siap kaki terangkat...





"pagi ni hujan.........best betulkan kalau dapat tidur"



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, June 22, 2011

PantanG Tengok....

ape yang pantang tengok nie......????
ni anak dara cik juelah..memang pantang tengok orang pakai costume..terutama bear....
ari tu masa jalan2 kat times square.....masa tu kita orang duk tingkat 4 boleh pulak dia tengok bear tu jalan2 kat tingkat bawah..menjerit nak turun.....
pastu bila turun tak sabar2 nak bergambar dahlah ramai org nak gambar...
akhirnya dapat jugak farisyah bergambar......................

ini gambar pertama

pastu boleh pulak dia cakap kat bear tue....


"ONE MORE...PLEASE......"

dapat sekali lagi........


yahooooooooooooooo seronok........

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, June 21, 2011

kursus.............


X dapat nak buat N3 sebab ada kursus ...

"pemimpin Di bentuk atau Dilahirkan"
pasni kalau ade n3 tu autolah tue...
semalam tak sempat nak buat...
see u again............
bye....bye...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, June 20, 2011

HappY FatHer Day.....

dedIKasi Khas buat Insan Yang berGelaR Ayah...
.terUtama Buat ayahkU tersayang ...
Encik JoharI bIn Hj MuhaMad
and
My Loving Hubby...
Mohd Fauzie Bin Othman.......


"TerIma Kasih ayah Kerana membesarkanku,menjagaku,berkorban apa saja untukku..kerana aku tahu kau amat menyayangiku.......love u so much"

buat cik hubby...
"terima kasih kerana menjaga,membesarkan dan mendidik farisyah dengan penuh kasih sayang....."

good father in the world...

budak kecik tue nak jugak.....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

suprise dari cik hubby....

pagi semua....cik jue ada appoiment farisyah pagi nie.....
oklah nak bercerita kisah bezday ari tue....
tak sangaka cik hubby buat suprise......
malam tu kami makan kat kedai biasa Stemboat AntaraBangsa
sebenarnya sambutan biasa je..kedai tu cik hubby yang pilih.....
tapi ada yang suprisenya...
tengah cik jue duk pilih makanan....tetiba anak dara menjerit...
"IBU...ada kek hari jadi....."menjerit2 anak dara tue.......
bila cik jue pusing je...rupanya ada kek bezday atas meja....
pastu farisyah nyanyilah lagu ....
"happay bezday .to u...happy bezday to u...happy bezday to ibu...happy bezday to u....."

semua orang kat kedai tu tepuk tangan.....pastu wish happy bezday....aduh malu betullah.....
(sebenarnya cik hubby ckp suprise tak jadi farisyah dah buka mulut awal2 lagi bila tengok kek...tapi takpleh ayah ..ini pun ibu dah rasa suprise....malu2222222222..merah muka.....)

kek bezday....."Chocolate Indulgence"


"Terima Kasih abanG....."

"merah pipi...ku......"

"peluk abang kuat2....love u...."

"sayang anak ibu"

with neida aka mak uteh.....

menikmati kelazatan kek.....
lagi gambar anak dara yang "spoil".....suprise ...


dan Yang PaliNg Best,......Cik Jue Makan Free....
tuan Kedai steamboat Belanja.......


terima kasih ye abang....love u so much.....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, June 17, 2011

Farisyah @ Bekas...

Semalam Takde N3...sedikit busy dan tiada autoPublish ....
Malam Bezday Ada Surprise dari cik hUbby ....
tak boleh nak cerita lagi..sebab gambar tak ade lagi...kamera adik pinjam jap....

oklah nak cerita kisah farisyah .... semalam farisyah bawak bekal kek ke sekolah... cik jue masukkan kek tu dalam bekas aiskrim..... mula2 cik jue duklah cari bekas TUpperware ...pastu cik hubby kata carilah bekas lain..nanti hilang ibu gak yang bising... pastu cari bekas pakai buang yang warna putih tue..tak jumpa tutup..last masukkan dalam bekas aiskrim ......sebelum ni farisyah tak pernah bawak bekal pi sekolah.... balik petang semalam...cik jue tanya dia....

"cha mana bekas kek pagi tadi"
"kek dah habislah ibu"
"yelah...mana bekas keknya"

"la............... kek dah habislah..cha buang lah bekas dalam tong sampah"


hahahah tergelak besar cik jue ngan cik hubby....nasib baik bukan bekas tupperware ibu... cha buang.......kalau tak memang tumbuh "tanduklah" ibu............

.....farisyah oh farisyah.....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, June 15, 2011

WW...HappY Bezday To Me...

"Happy Bezday Ibu"......ayat farisyah di pagi2 buta....bangga rasanya jadi seorang ibu......

15/06/2010
(masa umur 28 tahun)


15/06/2011
(pagi tadi.....29 tahun sudah....)




Ape Yang Beza ..selepas setahun...

aku rasa makin berisi...walaupun beratku mantain....!!!!


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

HappY BezdaY.......

As-salam semua...semoga ALLAH merahmati semua yang membaca blog cik jue......

hari ini bezday mak cik jue...insan yang paling cik jue sayang selain cik hubby n farisyah....
buat mak....

PUAN ZAINAB BINTI MAT DIN


SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 53.....
moga mak di panjang umur,dimurahkan rezeki serta di beri seribu kerahmatan dari ALLAH
diberi kesihatan yang baik.....mak terima kasih atas segalanya......love u so much....


Dan
hari ini jugak......Cik Jue menyambuat hari lahir cik jue yang ke 29...
(setahun lagi nak masuk 30 an....)
seronok cik jue berkongsi tarikh lahir dengan MAK Cik Jue...

BUat Mak Jugak....
TERIMA KASIH KERANA TELAH MELAHIRKAN NA...
TERIMA KASIH KERANA MENJAGA NA...
TERIMA KASIH KERANA MEMBESARKAN NA...
TERIMA KASIH KERANA BANYAK BERKORBAN.....
TERIMA KASIH KERANA BANYAK MEMBERI TUNJUK AJAR...
TERIMA KASIH KERANA MEMBERI KEKUATAN DALAM MENEMPUH SEGALA DUGAAN....
TERIMA KASIH DAN TERIMA KASIH SEGALANYA....

alhamdulilah bersyukur kehadrat ilahi kerana sudah 29 tahun aku berdiri di bumi ALLAH,
diberi sebuah keluarga bahagia...
diberi ibu bapa yang amat menyanyangiku...
diberi suami yang amat2 mencintaiku...
dan
di beri seorang anak yang amat comel dan pandai mengambil hatiku...

YA Allah aku bersyukur dengan apa yang kau berikan kepadaKU....

semoga aku sentiasa....

diberi kesihatan yang baik....
dimurahkan rezeki
menjadi anak yang baik buat mak ayahku....
menjadi isteri yang solehah utk cik hubby
menjadi seorang ibu yang penyayang kepada anak



AMINNNNNN





HAPPY BIRTHDAY TO MY MUM AND ME



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, June 14, 2011

Putrajaya Bergeger

Alamak Pagi2 lagi dikejutkan Dengan announcement suruh berkumpul kat dataran ..depan opis...
berduyun-duyunlah turun......
rupanya ada gegaran.....first time dalam hidup ni......
nasib baiklah tak de apa2 yang buruk berlaku.....
hampir sejam setengah jugak kami berkumpul kat dataran JPA tue.....
bila semuanya disahkan selamat oleh pihak bomba......
baru boleh naik opis balik...alhamdulilah tiada benda buruk yang terjadi......

kami berkumpul....


mangsa yang sempat lagi posing.....

ni pun mangsa gak ....sama2 lepak dengan cik jue




MOGA SEMUANYA OK.....
Rupanya dah ramai buat N3 NI3................

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

aPE pERasaaN Korang....

Semalam Buat Bw....saja petang2 habiskan masa bosan...
terbaca satu luahan perasan seorang blooger nie....
rasanya tu n3 dah lama....
cik jue pun tak pernah jengah blog dia selama nie...
entah mcm mana semalam terjumpa.....
apa yang dia tulis.........................
dia luahkan perasaannya.....

"penat aku buat n3 takde sapa pun nak komen...penat aku pikir idea tak de sapa yang sudi nak kongsi......ni mood dah tak de nie........."

alamak sedih pulak cik jue baca....sebab cik jue pun sama kadang2 buat n3 tak de pun orang komen...tapi cik jue tak kisah pun..sebab tujuan asal kita hanya suka2 n Nak abadikan Kisah Keluarga ...kalau ade yang komen kita sukalah tapi kalau orang tak komen takpelah......


tapi kalau korang mcm mana pulak?????
jomlah kongsi...........

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, June 13, 2011

Kami @ Times SQuare

Pagi Semua......Macam Mana Weekend korang..best tak???
cik jue biasa je....melepak kat umah dan jalan2 kejap...
oklah nak cerita kisah kami jalan2 lat times square..minggu lepas...bukan minggu nie tau....
cerita dah seminggu baru nak tempek kat sini...
kami ke sini ada misi sebenarnya...mencari jaket cik hubby....
tapi misi tak berjaya...jadi kami layanlah ambil Gambar Banyak2 kat Themes Park TiMes SQuare...
Tapi Tak Masuk Pun sebab orang Ramai sangat maklumlah cuti sekolah....
sekali je cik jue masuk main kat times square nie...masa bertunang dengan cik hubby...
masa masuk tue..tiket dia RM 25 tapi sekarang RM 35 .....
lagipun games kat sana tak berapa sesuai dengan farisyah tu yang tak masuk main tue...
oklah kita layan jelah anak dara cik jue posing..macam biasa...
jangan boring ye...

farisyah belum start enjin...

terpegun tengok....roller coaster...

ramaikan orang..tengah tunggu turn nak masuk....

peluk kaki semut....

ibu pun nak jugak...
serius lagi muka.....

mak uteh pun nak jugak...

tersenyum puas dengan gaya tersendiri...

oklah.....kita sambung lagi lepas nie.....
......................................
kerja banyak ...tapi masih sempat curi2 buat N3......

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sunday, June 12, 2011

MeNANg....Yahoooo

akhirnya kemenangan hak milik negeri terengganu....
tahniah buat terengganu..........
cayalah.........

2 VS 1...TAHNIAH..BUAT KELANTAN JANGAN SEDIH2 TAU
KITAKAN KAWANNNNNNNNNNNNN


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Saturday, June 11, 2011

Peteh TenggaNu Peteh...

Malam Ni Bola.....PIALA FA.....Ganu Lawan kelate....
parah betul.......ni cik jue ni org dua negeri ni ....
mok orang ganu...
ayah pulak org kelate...
tapi sebab cik jue lahir kat ganu ....
maka cik jue sokong negeri ganulah.......

buat GAnu......
peteh ganu peteh....
jangan kasi peluang kat kelate....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, June 10, 2011

PinTu Rindu...

renungLah .....
Ia Membawa Kita Lebih DeKat padaNYA......

PinTU Rindu

Telah ku daki puncak tertinggi..
Telahku turun lembah dan gurun..2x

Tidak ku temu mana pintu mu..
Untukku seru rasa rinduku..2x

Telah ku daki puncak tertinggi..
Telahku turun lembah dan gurun..2x

Sungguh ku buta dalam cahaya..
Sungguh ku lupa tika bahagia..2x

Sedang kau dekat bukan dimata..
Sentuhku erat di pinggir jiwa

Sedang kau dekat di pinggir jiwa..2x

Biarkan airmata melimpah..
Biarkan luluh cinta tercurah..

Segala kasih rindu tertumpah..
Seluruh hati aku berserah..

Ya Allah....

Ku tunggu waktu bila bertemu..
Hidup matiku hanya untukmu..2x

Hidup matiku hanya untukmu..

video


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

TerIngin ...................

cik jue teringin.................
teringin sangat-sangat..........................
nak masak sendiri..........................
tapi tak pandai.........................
nak cari kat kedai tapi tak jumpa.......................
nampaknya..................
kena belajar buat sendiri....................
tapi bila nak buat...........................????????????
pandai ke??????????????????
mak tolong..............................................
kena balik kampung nampak jayanya.....................................
apa yang cik jue teringin...di pagi2 jumaat nie...................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


ketupat sotong....................
gambar google je.................


korang suka tak????
senang tak nak buat dia?????

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, June 9, 2011

Kisah semalam..........Melayang...

As-salam Semua n good morning
Alhamdulilah selamat menjawab exam dengan jayanya..walaupun tak tahu berjaya atau tidak....hahahaha
Selepas habis exam..balik rumah jap ..lepak2 kat umah jap...
lepas sembahyang zohor baru gerak pi KL...
tempak pertama di tuju ialah.....
bengkel exzos kereta.....
sebenarnya rancang nak pi MINDEFF.....tapi cik hubby malas masuk..sebab stiker tak de kena tukar pas ..jadi jalan depan mindeff pun jem sikit....
cik hubby pun melencong terus ke kedai EXzos......
sebenarnya exzos si hitam tu memang dah bengkok...
dan 2/3 kedai yang dia pergi tapi tak berkenan di hati...
nak jugak kedai biasa dia pergi..disebabkan kedai tu kat arae jalan air panas....tu asyik tangguh je...
bila dah sampai area situ apa lagi.....
zum zas zum zas.....................bincag punya bincang
akhirnya melayang RM 400 .....betulkan exzos ,tukar tabung 1, tambah tabung 1..itu paling murah tau..kedai lain semua suruh cik hubby tukar semua sekali RM 800 sehingga seribu...
tak pelah demi si hitam tersayang.....
lepas siap semua barulah berjalan misi mencari jaket cik hubby..dan jumpa....
alhamdulilah sebab pencarian akhirnya berjaya...
dah hampir seminggu mencari jaket baru untuk cik hubby..penat betul...
petang semalam hujan lebat gila....tak tahu nak pi mana dah..kalau nak balik putrajaya jalan mesti jem gila yelah org baru keluar opis....
korang tahu kami pi mana...
kami pergi ke JUSCO AU 2...
nak tengok rumah KACA akedemi fantasia...
ramai orang duk keliling rumah kaca tu...
malas nak join gambar pun tak ambil....
masuk jusco..window shopping je...
sebab dah melayang RM 400...
pas makan terus balik umah...
penat....

si hitam tengah di baiki...
tengok tuan si hitam pun tengok jugak...


gambar kereta satu je...pastu korang layan anak dara posing kat bengkel kereta ye...




oklah kita jumpa lagi ye....

melayang diakhir bulan....................

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, June 8, 2011

Tuan Rumah...

salam semua...
hari ni Tuan Rumah Tutup Kedai....
sebab ari ni EXAM.....
EXAM BITK......
doakan2 moga berjaya.....
lepas EXAM tuan rumah nak pi jalan2....
misi mencari JAKET CIK HUBBY....
ingat kali ni nak pi arae wangsamaju/taman permata jap...
lagi satu nak singgah opis lama....
MINDEFF......................
tunggu.....cik jue nak datang nie....




ps:anie...kalau jumpa barang yang kau pesan nanti aku belikan ye....

teringin nak jumpa NANA...tapi ari kerja mesti NANA busy...

sapa lagi blooger yang duk area sana???????



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, June 7, 2011

JOM buat pUZZLE.....

kali ni nak kongsi kisah farisyah bersama puzzle DORA....
seronok sangat..walaupun mulutnya bising..mengomel...katanya susahlah,kecik sangatlah....
cik jue malas nak cerita panjang jomlah layan farisyah siap puzzle......

farisyah dah separuh mengerjakannya...
lupa nak ambil dari mula2 tadi....

kusyuk.....


cuba letakkan ditempat yang sesuai....

akhirnya berjaya.....

tersenyum puas ..dengan kejayaannya....
good job my daughter...




ini puzzle kedua yang dapat disiapkan....tapi kalau main puzzle dalam hp dah masuk level 35....
kalau bab games ni memang cepat .....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Akhirnya...Dia Miliku Jua...

N3 gembira di pagi hari.....
nak cerita nie......cik jue dah dapat CEK NUFFNANG.....
cek ni saMPAI masa farisyah admit hospital minggu lepas...
n3 kAT sINI yE....
alhamdulilah akhirnya sampai jugak......
separuh nak belajar makan cik hubby n farisyah ...
separuh lagi nak masuk dlm tabung farisyah....
sebab ingat nak beli barang farisyah untuk raya....
tengahari ni baru nak pi bank in.....




walaupun tak sebanyak orang lain tapi takpe sebab nilah hasil pertama selepas mencuburi bidang blog nie.....
terima kasih nuffnang.....sekarang ade 3 BE baru duk menari2...dan 2 Dah ME....

buat cik nuffnang sayang kasilah BE..lagi .......

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, June 6, 2011

Operat TeliNGa Dan AdeNoid HyPertropHy

Farisyah Telah Jalani Operatian TelinGa Kerana Air di Bawah Gegendang telinga Dan Hidung untuk kerana farisyah ade Adenaoid Hypertrophy....
kedua2 ini menganggu dalam pertuturan farisyah...

Operatian telinga
memasukkan kemera dan menebuk gegendang telinga ....dan dipasangkan alat bagi mengeluarkan air didalam telinga....
air akan di sedut dan dikeluarkan semasa operatian dijalankan..tiub itu akan dipasang dan akan jatuh sendiri selepas luka sembuh....

ADENOID HYPERTROPHY...........




polip adalah massa tunggal rangkaian jalan yang terletak di belakang hidung dalam bahagian yang menghubungkan rongga hidung ke tekak. Walaupun kebanyakan orang mengatakan "kelenjar gondok" seolah-olah ada lebih dari satu, kita benar-benar hanya mempunyai satu adenoid. Ini rangkaian seperti ketumbuhan di tekak membantu menapis bakteria dan virus dan menghasilkan antibodi untuk membantu tubuh melawan jangkitan. Pada kebanyakan anak adenoid membesar normal selama anak usia awal saat jangkitan sebahagian besar hidung dan tekak yang paling umum. Mereka biasanya menyusut sebagai anak semakin besar dan cenderung hilang dengan pubertas.(klik sini nak tahu lebih lanjut)

tapi kes farisyah cairan itu tidak mengecil....ini menganggu :
percakapan....
berdengkur+ masa tidur bernafas melalui hidung....

farisyah punya besarlah jugak...yang ni doktor masukkan alat yang untuk memecahkan polip..darah beku dan pekat akan keluar melalui hidung farisyah....



cik jue tahu semua nie selepas buat SPEECH THERAPY pada farisyah....
harap2 lepas nie tak de lagi benda2 teruk yang berlaku pada farisyah...
moga allah memelihara kesihatan anakku ini....AMINNNNNNNNNN

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

FArisyah @ Operatian...

Selamat Pagi semua Dan Assalamualaikum.....
sihat tak hari nie????alhmadulilah cik jue sihat ...
oklah ...
ari nie nak cerita kisah farisyah admit hospital n operat hari tue...

sebenarnya....pagi isnin ari tu farisyah memang ade temunjanji dengan pakar telinga...
mula2 doktor chek telinga belah kanan ...pastu telinga sebelah kiri...
sebelah kanan masih ada air lagi....tapi belah kiri tak pasti....
jadi kami pergi pulak ke bahagian Audio...pastikan betul2 ada air ke tak..
confirm ada air dikedua2 belah telinga...
ari tu farisyah dah makan ubat selama 2 bulan.....nampaknya tak berhasil...jadi farisyah terpaksa di operat jugak...
doktor azlina carilah tarikh kosong untuk farisyah operat...
nasib kami baik....besoknya ada kosong sebab ade pesakit lain tolak...
kalau tak kami terpksa tunggu bulan 9 atau 10 yang kosong....
alhamdulilah ALLAH membuka jalan yang terbaik buat kami sekeluarga...
ari tu jugak farisyah kena Admit hospital....

Besoknya (31/05/2011)
farisyah masuk bilik OT pukul 8:00 Pagi....
berdebar2 hati cik jue menemaninya...
dalam pukul 8:30 pagi farisyah ditolak masuk ke Dewan bedah ...
masa ni cik jue amat kagum dengan farisyah....
sedikit pun dia tak menangis...
sampai doktor kat situ pun terkejut....
cuma masa masuk ubat bius farisyah menangis sebab sakit...tu pun sekejap je...pastu terus tidur...
sebelum keluar cik jue di suruh mengucap di telinganya dan cium pipi farisyah...
luhur hati seorang ibu nak tinggalkan anak....
cik jue melangkah keluar...tanpa menoleh kebelakangan....

dalam bilik ot tengah menunggu masuk bilik bedah
(sejuk + sedih tak dapat jumpa ayah)

sayu hati ibu tengok farisyah...

masih mampu "peace"untuk mengembirakan ibu...


pukul 9:00 pagi- 11:30 pagi
ibu n ayah sabr menunggu di luar.....masing2 terdiam..walupun hanya operat kecik tapi sebarang kemungkinan akan tetpa berlaku...sabar,tabah dan banyak2 berdoa....

pukul 11:30 pagi...
seorang nurse datang
"ibu nur farisyah masuk ye"
cik jue melangkah dengan seribu kekuatan....
terpandang sebujur tubuh yang masih terbaring...lesu...
cik jue peluk dia ..panggil dia ...
tapi rengetan yang masih di bibirnya....
cik jue kejut dia lagi ....
tapi masih belum sedar sepenuhnya....
hampir setengah jam cik jue dalam bilik pemantaun
farisyah akhirnya sedar sepenuhnya...
bila dia tengok cik jue terus nangis....
dia kata sakit....
pastu macam biasa dia cari ayah dia....
sebab tak sempat jumpa ayah sebelum masuk ot room...


masih belum sedar sepenuhnya...


ibu tunggu farisyah dengan sabar...

tangan farisyah masih lagi berbalut.....


kasih seorang anak pada ayah...farisyah time tu hanya tahu nak ayah ye...
menangis tak nak duduk atas bed hospital...
yang ditahu hanya...
"saya nak ayah saya"....
cik jue dukung sampai pintu besar...
lepas tu nurse tolong panggil ayah dia kat luar...
tengok je ayah di terus nak capai pada ayahnya...
bila ayah ambil...dipeluk ayahnya...
takut ayah lepaskan...
time tu memang nampak sangat...wajah cik hubby sayu..
nurse kat situ pun menitik air mata lihat aksi farisyah dengan ayahnya...
(sebelum ot farisyah tak sempat jumpa ayah sebab time tu ayah OTw....)

alhamdulilah semuanya berjalan lancar...cuma hidung dengan telinga farisyah masih lagi berdarah...nanti cik jue cerita lepas ni kenapa farisyah operat dan apa prosedur yang dijalankan....

farisyah layan DVD...selepas operat...tapi time ni masih tak bermaya....

nasib baik ada DORA yang teman...

oklah cukup dulu..dah panjang nie...nanti cik jue sambung balik....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa