Thursday, December 8, 2011

PendaftaraN Online Tahun satu

Salam khamis semua.....
semalam sempat 1 n3 je..tak pelah janji sempat jugaklah...
oklah hari ni nak becerita tentang "pendaftaran secara on line bagi tahun satu"

tahun depan farisyah dah masuk 6 tahun jadi kami dah ambil keputusan nak hantar PRA SEKOLAH...
alhamdulilah keputusan pun dah dapat,farisyah dapat masuk pra sekolah kat presint 16 (2)....
29/12/2011 ni kena pi daftar.

dah selesai bab pra sekolah...
semalam bincang dengan hubby nak hantar farisyah darjah satu kat 
sekolah bawah kerajaan negeri selangor.
dah upload borangnya...
tapi ari ni nak kena call comfirn balik dengan pihak JAIS
sebab ada mcm syarat2 yang dikenakan..huhuhu..

tetiba terlintas nak buka laman web didik
nak daftar tahun satu farisyah...
sekali buka...alamak ada 4 je lagi tempat kosong yang ditawarkan di sekolah presint 16 (2)..
nasib baik sempat.apa lagi terus isilah...

bagi sapa yang belum isi borang pendaftaran darjah satu bagi anak yang lahir pada tahun 2005/2006/2007 bolehlah mendaftar sekarang...
ini laman webnya...

bagi yang nak anak bersekolah di putrajaya 

dan bagi luar putrajaya pulak .
..


sekarang semua kena cepat kalau tidak anak kita akan jauh ketinggalan...

gambar selingan..


ibu rasa baru semalam ibu lahirkan farisyah,mandikan farisyah,susukan farisyah,
ibu peluk cium farisyah,teman farisyah masuk wad keluar wad,
setiap masa ibu gambarkan anak ibu ini masih kecil tapi rupanya anak ibu dah nak masuk darjah satu dah..

moga ALLAH sentiasa melindungi anak ibu dan menjadi anak yang PINTAR..

amin..amin..amin.. YA rabbi alaminnnnn......


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

16 comments:

LYAfrina said... [Reply]

bestnyer..farisyah dh nk msk school.. gud luck yer... bgusla..skarang smua senang..hnya d hjung jari.. seme bereh!

~ yus ~ said... [Reply]

baru perasan Farisyah baya Abid rupanya.

Abid pun dah daftar darjah 1, nak cuba pra sekolah mcm tak dapat aje ..huhu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@LYAfrina

tulah sekarang semua kat hujung jari

amiey lee said... [Reply]

cepat nye masa berlalu..farisyah dh nak masuk 6 tahun dah

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@~ yus ~
la sebaya rupanya....

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@amiey lee
tula amy rasa baru semalam jue lahirkan dia..

MamaYatie said... [Reply]

best kan farisyah dpt masuk pra...
akak tak antar nurin pra sbb kena naek transport sendiri..kul 6 pg dah tunggu bas..kesian la pulak...huhu

Mama Gee said... [Reply]

sekejap je waktu berlalu skrg...tau2 anak dh masuk sekolah..
nureen pun masuk darjah 1 tahun depan...tp ofcoslah abahnya yg uruskan semua...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@MamaYatietulah kalau kecik2 nak naik bas rasa kesian kan...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@Mama Gee betul kak kejap je..rasa baru je lahirkan dia...akak janganlah sedih..nanti akak pos beg n baju sekolah untuk dia serta barang2 sekolah ..mesti dia suka

~ yus ~ said... [Reply]

cik jue, kalau nak ubah warna tu, yang kedua dia ajar dalam fb tu, kena ubah blog id ikut blog id kita juga tau. mcm yg dia ajar di blog...

selamat mencuba...:)

Cho Zila said... [Reply]

dapatler masuk pra sekolah yerk. bestnyer... kalau sek integrasi tu kena bayoler yerk ... tak berapa paham ngat...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@~ yus ~
tulah kak,jue baru nak try..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@Cho Zilayup kalau intergrasi kena bayar sebab dia mcm swasta gak

Outbound Malang said... [Reply]

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

~izan~ said... [Reply]

fasya pun masuk pra tahun dpn.. =) tiap2 tahun tukar sekolah sbb takot dia jemu..sejak umur 4tahun dia sekolah huhu.

semoga farisya hepi2 n belajar rajin2 nnt kat sekolah tau!

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa