Tuesday, November 1, 2011

KisaH ZOO (part 1)

salam sayang semua..n selamat pagi...
welcome november....
dah masuk minggu kedua..
hari ini baru terhegah-hegah nak buat cerita kisah pi zoo ...

aku pi zoo bersama hubby,farisyah n 3 orang adikku...
sebenarnya pi zoo ni request dari farisyah...
jadi bawaklah dia....
sepanjang 9 tahun duk kat kuala lumpur nilast frist time jejak kaki kat sini....huhuhuhu

tiket nak masuk dia....

jadi rega tiket kami semuanya ialah.rm 119.
sebab 3 orang ambil tiket plus dengan taman2 rama sekali...

perjalanan kami bermula...
bertolak dari rumah pukul 9:30 pagi...
singgah makan roti canai jap...n terus ke zoo..
time tu ramai orang..tambah2 budak2 tadika buat lawatan...
seronok betul....

aku buat part kat atas tue sebab banyak sangat gambar...
jadi korang layan dulu gambar yang ada nie pastu aku sambung lagi kat part 2 ok...
tak pandai nak cerita panjang jadi korang layan jelah gambar nie ye...

kami bertiga...

with mak lang bakal pengantin ...

 penat ..ayah sue dukung ye..

ratu rama- rama yangterlepas

kami bertiga...i like
 bukan senang nak gambar berdua

 dengan gajah pun boleh..

penat tapi sempat posing

ayah chik n farisyah nampak sangat penat..
mak lang layan blues

rombongan cik kiah rehat jap ye..penat tue pusing satu zoo

teruskan perjalanan...


oklah cukup buat setakat nie..pasni sambung edisi farisyah posing ye...
kami tak naik train...maka kami buat marathon berjalan kaki pusing zoo ok...
penat + berpeluh =tapi best rasa segar sangat...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

13 comments:

eB ezrin said... [Reply]

wah itu ratu rama2 sgtlah cun :)

NinaAz said... [Reply]

bawak budak2 pergi zoo dapat membuka minda diorang kan..hehe..

Amy Syaquena said... [Reply]

wah bestnya , amy suka yang ada gambar rama2 di belakang tu nampak santik sangat...

wahida said... [Reply]

kalau berjalan satu zoo tu mmg penat kan cik jue, tapi best dapat tgk semua binatang ngan lebih dekat lagi...

amiey lee said... [Reply]

HEEE BESTTT NYE PEGI ZOO

MamaYatie said... [Reply]

ohh...sekarang ada taman rama2..dah lama tak gi zoo...last sekali jan 2009..mek sarah pun takde lagi...boleh plan tuk xtvt cuti skolah nnt ni..

LYAfrina said... [Reply]

syoknyerr farisyah pegi tgk animals kt zoo... suka tgk rama2 besor tu...

aanie said... [Reply]

cikjue, x nampak la harga tiket tu...bape sorg?

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

aanie; dewasa :rm 20 kalau nak masuk taman rama2 plus lagi rm 5
kanak2:rm 9 kalau nak masuk rama2 plus lagi rm 5 jugak

Mia Liana said... [Reply]

seronoknya.. dah lama tak pegi zoo..

anie said... [Reply]

banyak2..mat pojie nampak lain la..nape ye...jenuh aku pikir..nanti balik aku try tanya eypul dapat jawab x..:)

–•-•»(•°whØØþ whØØþ€€°•)«•-•– said... [Reply]

seronok kan leh jalan2 mcm ni..... kak na x berapa berkesempatan ... biler lar agaknye dapat p...

ch@ said... [Reply]

tak tercapai lg hasrat nk melawat zoo ni bw oni.teringin juga bersiar-siar. amboi senyum lebar cha ramai org lyn ye.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa