Thursday, November 24, 2011

Kisah Farisyah Warded 15/11/2011-16/11/2011

As -Salam Semua...
baru berkesempatan nak kongsi kisah farisyah Warded ari tue..
farisyah kena masuk wad sebab nak buat ujian darah ....

15/11/2011
pukul 2:30 kami dah terpacak kat hospital putrajaya..
urusan kemasukkan farisyah ...
kami dapat bilik no 1...
alahamdulilah semuanya berjalan lancar...
petangnya doktor FIKRI jumpa kami..
biasalah..bercerita itu ini....
doktor dah cakap farisyah dah kena start puasa pukul 12:00 tengahmalam..
dalam pukul 7:00 mlm..lepas makan..farisyah tertidur...
aku kejut dia dalam pukul 11:30 sebab nak suruh kencing sebelum puasa...
doktor yang suruh...nak bekukan air kencing farisyah...
lagipun nak kasi dia makan sebelum puasa...
selamatlah dalam pukul 3:00 pagi baru dia tidur balik...

16/11/2011
aku kejut farisyah dalam pukul 7:30 pagi...sebab nak suruh dia kencing jugak...
(kencing dalam puasa)
8:00 pagi..farisyah dah start kena ambil darah...
kesian tau..sebab setiap setengah jam ..farisyah kena ambil darah...
sebab darah tue kena ambil sampai pukul 12 tengahari...
farisyah mula2 cergaslah..pastu dah lemah sikit sebab kena puasa lagi samapi pukul 12 tengahari..
setiap kali ambil dia org ambil 3 botol...
sampai last ..farisyah cakap kat doktor tue...
"HABISLAH DARAH FARISYAH ASYIK AMBIL JE"
alhamdulilah farisyah tak nangis pun sepanjang proses tue dijalankan..
cuma berkerut jelah dahi menahan sakit...

"kesian anak ibu...ibu yang pegang tangan pun kesian tengok..tapi ibu tahu anak ibu kuat..sempat borak2 dengan doktor..."
"doktor cakap farisyah good girl..sebab berani ..."

dalam pukul 11:30 farisyah dah mula hypo...
gula dalam darah dah turun 2.5....
kesian perut pun dah mula sakit...
tapi dia tetap tahan..
lepas boleh makan..apa lagi habis nasi sepinggan di makannye...
tapi lepas tue cucuk lagi test darah masih lagi hypo...2.3..makin turun...
last2 doktor cucuk pulak air glukos  dalam 25ml....
alahamdulilah dalam setengah jam pastu dah naik balik 5.8...
aduh lega....kami masih kena duduk kat wad sampai pukul 5:30 sebab farisyah kena chek gula dalam darah selang 1/2 jam...
semuanya ok...dah kami dah boleh balik..tapi aku kena chek pulak gula dia kat rumah sampai besok pagi...
keputusannya darah yang diambil dalam masa sebulan..nanti doktor akan call kalau ada masalah....tapi kami harap2 semuanya ok...

 tangan yang telah dicucuk


 tag nama..
tengah tidur....



" buat anak ibu tersayang...ibu dan ayah doakan moga semuanya ok..."


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

15 comments:

amiey lee said... [Reply]

my dear farisyah..semoga kuat dn cepat sembuhh

Aku Ibu Muda said... [Reply]

kesian farisyah asek kuar masuk spital :(

cik an doa moga2 semuanya baik2 je ok :)

cik dah faridah said... [Reply]

insyaallah cik jue...cik dah pun doakan semuanyer baik....

mama rifQy said... [Reply]

sedeh tengok anak yang sakit..biar mama yang sakit..asalkan anak sihat.kan kak jue??

[-suziey-] said... [Reply]

huhu kesian farisya..cik jue sbr ye dgn dugaan ni.insyaAllah sy doakan farisya sihat walafiat dan sentiasa dlm lindungan Allah.

Salina@IbuAqil said... [Reply]

Inya'allah!! Farisya anak yg kuat sbb itu Allah memilih dia.. Moga semuanya baik2 je..

IDAYU said... [Reply]

sabar ye cik jue...inilah pengorbanan seorang ibu yg tidak boleh ditandingi dan dijual beli...

eB ezrin said... [Reply]

smoga cpts embuh yer... tp putrajaya mmg antara spital yg terbaik kan? :)

–•-•»(•°whØØþ whØØþ€€°•)«•-•– said... [Reply]

jue sampaikan salam kat farisyah... cakap farisyah seorang budak yang kuat n berani ... acik ana pun x setabah dan berani seperti farisyah...
moga farisyah cepat sembuh seperti sedia kala...

anie said... [Reply]

YA Allah jauhkan dari segala penyakit untuk anak kecik ini amin...

@e_da said... [Reply]

aduhaii kesiannya farisyah... cikjue tabahkan hati... kami semua mendoakan semoga farisyah sihat dan dijauhkan penyakit... aminnn

Much Melo said... [Reply]

oh... naper dengan anakmu itu?

KizZ said... [Reply]

Semoga farishah terus tabah dan tabah..menghadapi cabaran hidup..

wahida said... [Reply]

sian sgt tgk farisyah...sebak aku tgk n3 ni...


farisyah kuat ye sayang...

aanie said... [Reply]

siannya farisyah....good girl, x nangis pun amik darah....
semoga cpt sembuh ye...

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa