Tuesday, November 8, 2011

Admit emergency 3 Jam...

Salam Semua...
mcm mana raya haji korang...best???
aku mcm hampeh je.....
anak demam dari ari jumaat ....
hubby pun cakap..sorry ibu raya haji kita tak best tahun nie...
malas nak cerita buat sedih je....sampai hari ni masih belum dapat merasa daging korban...
kalau kat umah mak aku mesti dah jenuh makan daging korban....

oklah bercerita kisah anak daraku yang demam dari ari khamis lagi...
ari jumaat aku cuti bwk dia pi klinik...
demam time tue 39 ..
sumbat ubat bontot....alhamdulilah demam dah ok sikit...
planing nak balik jblepas hubby balik kerja...jadi cancel...
kata cik hubby nak balik pagi besok tengok keadaan farisyah...
tapi disebabkan cik hubby terima call berkali2 dr XXXXXXXXXX
kami pun balik subuh..dalam pukul 3 pagi bertolak...
(malas nak cerita panjang nanti jadi gaduh..buat sakit hati je)
nasib baik farisyah dah ok time tue...
demam kadang naik kadang2 turun...naik rimas jugaklah...
malam tak tidur asyik nangis tak selesa...

 pagi semalam farisyah demam balik..panas sangat..
aku ajak hubby balik Putrajaya pagi tu gak...
tapi disebabkan olehXXXXXXX kami tunda perjalanan petang gak..dalm pukul 2 ...
jalan jem pulak tue..farisyah demam lagi rasanya makin panas..
ubat bagi ikut time..tapi nampaknya tak turun..
sampai je putrajaya terus bawak pi kecemasan...
sebab farisyah ni ada kes terus masuk je zon kuning (separa kretikal)
demam time tu 40....
kena ambil darah bagai....tunggu keputusan...
alhamdulilah semuanya ok....jadi kena admit jugak dari pukul 7:30 mlm hingga 10:00 mlm....
sampai semuanya ok..demam dah turun sikit
ari ni hubby cuti jaga farisyah kat rumah...
harap2 anak ibu kembali sihat....

 sejuk selepas di mandikan....




sorry sedikit beremosi bila anak tak sihat orang taknak paham ....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

14 comments:

Sh@ S@peri said... [Reply]

SIAPA GERANGAN SI XXXX TU?

cik dah faridah said... [Reply]

sabo ye cik jue...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

Sha: XXXXX tu rahsia hanya mereka dan mereka je tahu...huhuhuhuhuu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

cik dah:10Q

LYAfrina said... [Reply]

skarang mmg musim demam.. apa2 pon..doakan agr farisyah cpt sembuh yer...

Sidratul Muntaha said... [Reply]

cepatlah farisyah ni baik..
aku pun samalh jugak cik jue
raya bese2 jer
ara la..4 ari tak berak2..
ejnuh menjaga..
mlm2 asyik nak kepit jer..

amiey lee said... [Reply]

cepat sihat ye farisyah..sian ibu bimbang..

cik jue - betul tension kalau anak sakit tapi org tak paham

mummy_ayu said... [Reply]

ala siannya..nie la dugaan dalam membesarkan anak2...apa pun..
semoga farisyah cepat sihat key..rajin2 makan ubat yer..

Mummy Princess said... [Reply]

sabar yer cik jue, anak saya dulu pun cam tu gak....admit kat emergency tu. Lps di bagi mandi baru boleh blk umah...

armouris said... [Reply]

lagi info tentang demam di SIHAT SELALU - Cara Redakan Panas Demam Dengan Mudah

Salina@IbuAqil said... [Reply]

XXXX tu x tau ke keadaan Farisya tu?! Adoi!!! XXXX ni pun!! Sabor je lah ye Cik Jue.. Raya korban kami tahun ni pun tak meriah sgt sbb Aqil Naim demam pastu dia kena asthma kene tahan kecemasan jgk 3 jam.. ;(

maszmadi said... [Reply]

tu la kalu orang x nak paham keadaan kita kan,, pikir2... wat sakit ati jerk.....

moga farisya semakin sihat...

hani@debumelukut said... [Reply]

Hati ibu mana tak glabah kalau anak demam? macam tu lah dik, nak besarkan sorang anak tu mcm2 dugaan..

MamaYatie said... [Reply]

sama nasib kita jue...akak langsung tak jadi balik...tu pun sbb hubby demam, kalo tak mau dia redah gaks balik kg tur..faham perasaan jue..kita ckp lebih kang lain pula jadinya..

nurin pun demam dr jumaat lagi..pagi td pun moyok jer..tp tak leh nak cuti, terpaksa antor juga..t/h sms cikgu dia, alhamdulillah tak demam..lega hati...

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa