Tuesday, October 11, 2011

UP date kisah Farisyah....

Dah lama rupanya tak up date kisah anak dara nie....
terperasan bila ayu yang bertanya...

alhamdulilah farisyah sekarang makin sihat dan makin membesarkan badan...
tapi dalam2 tue sebenarnya ada kisah terjadi...

raya ke 6 @ 4/09/2011
farisyah masuk wad lagi hypoglycemia jadi kat kg yang ini siap kejang2 tapi sebab kat umah ada
ramai orang..panik kami kurang sikit berbanding sebelum2 ni...
apa lagi warded kat hospital dungun...
kat sini banyak benda buat jue n hubby naik angin..tapi memanglah dia oarang tak de kelengkapan yang cukup n tak nak dengar cakap kita pasal farisyah...
malaslah cik jue nak cerita buat naik angin aje...
alahamdulilah farisyah kembali stabil petangnya..tapi mcm biasa kami kena warded satu hari...

8/09/2011

bezday anak dara ..alahmdulilah termakbur doa nak buat sambutan bezday dia kat sekolah...
"sambut bezday kat sekolah"

20/09/2011
appointment kat IJN...
alhamdulilah perkembangan yang baik..dah tak de apa2 masalah cuma masih belum boleh discharge lagi....takpe tak kisahlah setahun seklai pi iJN janji anak ibu sihat....
Cerita Kat Sini


22/09/2011
appointment kat Hospital Putrajaya...
speech therapy..
lagi sekali keputusan yang mengembirakan...
speech farisyah semkin baik....
masuk jumpa doktor seorang diri....
berborak2 pasal raya dan kisah balik kampung selama 45 minit hanya berdua dengan doktor...
bagus anak ibu....masih ada temunjanji speech pada
3/11/2011.

3/10/2011
appointment pediatric
kisah pasal hypoglycemia...
dan keputusannya ialah....
tak payah buat MRI buat masa sekarang...
alhamdulilah semua organ dalaman
buah pinggang,hati,paru2 limpa.kidney dan pancreas
tiada masalah...
cuma hormon badan farisyah sedikit bermasalah...
kandungan gula dalam darah farisyah memang di tahap bahaya...
kerana ia hilang dengan tiba2 terutama jika dalam keadaan
penat,happy sangat,berdebar2 dan excited...
menjadi masalahnya...kita susah nak control itu semua.....

jadi langkah pertama ...
farisyah kena masuk wad dan kami pilih 15/11/2011
dalam wad nanti farisyah akan di "tensionkan" dengan cara dia berpuasa mulai jam 10 mlm tanpa di drip...nak tengok esok kadar gula dalam darah pada sebelah pagi dan buat prosedur masukkan glukos dalam darah nak ambil darah untuk tengok...
dan tengok keputusannya selepas tue untuk mengetahui langkah seterusnya...
nanti cik jue up date lagi kisah farisyah pasal hypoglycemia nie....

mintak korang tolong doakan kesihatan farisyah
semoga semuanya ok selepas nie....


tempek gambar anak dara sikit..
tinggi 105 cm
berat 17.25 kg...
badan nampak makin bulat




kerana farisyah....
ayah kata ibu dah tak mudah nangis ..ibu dah kuat dan ibu dah keras hati bila farisyah kena cucuk sebab ibu tak nangis mcm dulu ibu dah boleh pujuk farisyah nangis masa farisyah kena cucuk"
semuanya hanya kerana farisyah...





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

16 comments:

Sidratul Muntaha said... [Reply]

last phrase buat aku menangis sorang2 dlm lab nih..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

ayu:kau jangan nangis...itulah cik pojie kau cakap kat aku...

Qhaifa Nur said... [Reply]

tidak semua orang diberikan kehidupan sempurna, moga farisyah cepat sembuh..

kena tabah kerna farisyah...

Salina@IbuAqil said... [Reply]

Cik jue, ina plak nak nitis air mata ni.. Sggh ina kalah bab2 mcm ni.. Bkn pd anak sendiri je tp kalau ank kwn2 pun sama.. Ina sakit ina bleh kuat lg tp bila kenang anak2 kecil ni ina kalah sbb ina tau bkn mudah deme nak harunginya ina pnah brada di tmpt itu dulu.. Tp prcayalah puteri cik jue sgt2 kuat & kekuatan itu dtg dr cik jue ngn hubby.. Sbb kekuaran ina dr dulu mak abah ina.. Jgn sesekali menangis dpn dia sbb dia akn rasa ckup trseksa bila lihat air mata mama dia.. Ina pun mcm tu bila tgk mak Ina nangis tiap kali ina sakit.. Uwawawwwwaaaaa!!! Ina plak yg over emo. Smoga permata hati cik jue sentiasa dilindungi & dibawah rahmat Allah swt.. Amin!! Amin!! Amin!! {sorry yang komen pnjang lebor ;p}

Imaan09 said... [Reply]

sian farisyah..anyway, cantiknya baju farisyah dlm gamba tu..take care farisyah..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

Qhaifa Nur :memang tak semua manusai sempurna..terima kasih doakan farisyah

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

Ina:betul ina...segala kekuatan itu datang dari diri kita sendiri...terima kasih sebab sudi pandangan segala kata2 ina akan jue simpan dan buat panduan dalam hidup jue..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

iman:10Q...so much kerana mendoakan farisyah...

amiey lee said... [Reply]

cik jue - kta doakan semoga farisyah sihat...insyaAllah cok jue kena kuat tuk farisyah ye..kami semua akan sentiasa doa tuk farisyah..aminnnn

Nad @ MamaZakwan said... [Reply]

moga farisyah beransur sembuh
berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul..moga cik jue n hubby trus tabah..sangat salute pada mak pak yg mcm cik jue ni..

e.l.i.s.s.m.i.e said... [Reply]

semoga farisyah sentiasa mendapat kesihatan yang baik. amin

MamaYatie said... [Reply]

jue..akak pulak yg nak nanges baca ayat2 last tur..huhuu...hanya Allah yg tahu apa dlm hati kalian...Doa akak semoga Farisyah sihat sentiasa & kalian berdua diberikan kekuatan utk menghadapi segala dugaan...insyaallah ada 'bahagian' kalian tur..

Aku Ibu Muda said... [Reply]

farisyah ni, kalau kak an tenung lama2...seiras je ngan muka auni...kan kak na? hehe...


mudah2an da tak de pape la pas nih

~izan~ said... [Reply]

Cik jue mmg seorang ibu yg tabah. Dan farisyah pula kuat semangat.Semoga farisyah sihat cepat2.

Izan tak dpt bygkan kalau izan di tempat cik jue.Semoga Allah permudahkan semuanya..Amin..

–•-•»(•°whØØþ whØØþ€€°•)«•-•– said... [Reply]

x smue org mengalami perkara ni... jue ,fauzi baik farisyah dipilih untuk diduga dgn perkara begini... percayalah tentu ade hikmat disebaliknye ... harap farisyah cepat sembuh dan sihat selalu...dan begitu juga moga jue dan fauzi sabar menghadapinye...

Nana said... [Reply]

sebak la saya baca kisah akk ni..bergenang air mata saya
buat farisyah....aunty doakan yang terbaik utk farisyah....semoga allah permudahkan segalanya amin2

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa