Thursday, September 8, 2011

5 TahuN sUdah...HapPy BezdaY Nur FArisyah

Tiada Apa Yang Indah SelaIn MempUnyai ZurIat sendiri....
zuRiat BukTi KasiH kaMi berdua...
Zuriat YanG MenGeratKanKan LaGi cinTa Kami...
setIap Apa Yang BerlAku ...KamI KAn PikiRkan akanNya...
SesUnggUhnYA Zuriat Itu AdalAh HartA Yang PalIng BerNilai Tiada Galang GAntiNya....


BUat AnaK Ibu
NUR FARISYAH BINTI MOHD FAUZIE

5 tahun dulu...
hanya linangan air mata yang mengalir setelah DOKTOR sahkan ibu mengandung 2 bulan..
walaupun sebelum tu ibu dah chek sendiri namun masih tidak yakin sehingga doktor yang sahkan sendiri...
ayah insan yang paling gembira di saat itu..tersenyum aje...
9 bulan ibu kandungankan farisyah
farisyah memang anak yang baik...
ibu langsung tak rasa alahan
muntah,mengidam pun ibu tak rasa ...
cuma masuk kandungan 6 bulan ibu teringin nak makan limau bali...itu je...
ayah cari semua tempat kat KL ni tapi tak jumpa akhirnya ayah belikan dengan harga RM 17 sebiji di seremban....
farisyah terus membesar dengan sihat dan kuat...
due farisyah 15/9/2006..
ibu balik umah mok tok seawal 31/08/2006..
ayah tinggalkan ibu dengan mak tok...

pagi 08/09/2006..
selepas solat subuh ibu dah rasa sakit2..
ibu call ayah bagi tahu...
ayah cakap dia cuba balik seawal mungkin..
tapi orang opis ayah memang pentingkan diri sendiri..dia orang tak kasi ayah balik....
takpelah ayah...mok tok n tok ki ada..insayaalh ibu selamat...
tokki hantar ibu ke klinik sebelum tokki pergi sembahyang jumaat...
masa tu bukaan dah masuk 4 cm...
ibu naik ambulans untuk dihantar ke hospital...
mok tok temankan ibu....

ibu sakit tak lama...
sayang memang anak ibu yang baik...
pukul 5:32 petang...
farisyah selamat ibu lahirkan....
walaupun ibu hampir hilang nyawa kerana farisyah seorang baby yang tinggi...
farisyah mengeras menekan2 ulu hati ibu..sampai ibu jadi biru....
tapi kecekapan nurse2 hospital dungun..membantu ...
akhirnya farisyah selamat di lahirkan..
dengan senyuman dibibir.....

kini sudah 5 tahun berlalu...
alhamdulilah
anak ibu membesar dengan baik...
walaupun kadang2 anak ibu sakit..
tapi ibu dengan ayah redha terima dengan tenang
segala yang berlaku ibu dan ayah tahu ada hikmahnya...

kerana hanya farisyah yang kami ada ...
hanya farisyah buah hati kami berdua..
hanya farisyah ..semuanya untuk farisyah...

sayang...
ibu dah ayah doakan...
moga anak ibu n ayah jadi anak yang solehah...
dipanjangkan umur serta dimurahkan rezeki...
sentiasa sihat...
happy selalu ....
berjaya didunia dan akhirat....
hormat orang tua.....


HAPPAY BEZDAY MY LOVE,My SWEET HEART.....
NUR FARISYAH BINTI MOHD FAUZIE




sepanjang aku menulis ni ....hati aku jadi sebak tiba2....
dan yang aku tahu...
doa buat farisyah takkan putus...kerana...
DIA...Tiada galang gantinya....

farisyah juga berkongsi bezday dengan mak sepupunya
cik an aka IBU MUDA






"moHon Kawan2 semau doakan kebaikan buat Farisyah"

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

21 comments:

~izan~ said... [Reply]

happy birthday farisyah..semoga farisyah sihat2 selalu,jadi anak yg baik dan bijak...Amin...

Aku Ibu Muda said... [Reply]

8 sept!

hari untuk farisyah dan cik an....hehe

happy birthday yang...

cik dah faridah said... [Reply]

anak mmg xde galang gantinyer...smga farisyah terus membesar dg sihat........
senyum sokmo deh

wahida said... [Reply]

hepi besday farisyah! semoga terus menjadi anak yg solehah yer...

masa melahirkan tu mmg tak boleh lupakan, kan? sweet memory tu...

MamaYatie said... [Reply]

happy birthday Farisyah!! Semoga jadi anak yg solehah..amin!!

amiey lee said... [Reply]

happy besday sweetie farisyah....
semoga jadi anak yang solehah dan menyenangkan ibu n ayah..aminnn

–•-•»(•°whØØþ whØØþ€€°•)«•-•– said... [Reply]

happy bday farisyah... sama ari jadi ngan anak sedara acik ana lak si alia tu.....

di sini acik ana nk wish semoga farisyah bertambah hapy,sihat,ceria slalu dan jangan luper claim hadiah dari acik anie tu,mintak yang mahal2 tau..... hehehehehe...

anie said... [Reply]

heppy bday farisyah..
semoga sentiasa sihat n jadi anak yang solehah

Nad @ MamaZakwan said... [Reply]

hepi birthday farisyah! :)

MaMa CyDa said... [Reply]

Happy besday Farisyah ... moga panjang umur dan dimurahkan rezeki.
Jgn notty² tau .. tolong ibu kat dapur ek .. eheheheh ^_^

aanie said... [Reply]

happy birthday farisyah...mesti sebak kan kalau teringat pasal anak....
oo...aku ibu muda tu sepupu cikjue ke...

IDAYU said... [Reply]

epy besday gulr..smg farisyah chat sokmo...

IDAYU said... [Reply]

epy besday gurl..smg chat sokmo

Mama Kembar 3 said... [Reply]

Happy birthday farisyah! :-)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

terima kasih semua....kerana mendoakan kesihatan farisyah...sayang korang semua...

aanie:yup ibu muda tue sepupu cik jue...

eB ezrin said... [Reply]

hepi besday NUR FARISYAH :)

Mama Gee said... [Reply]

Happy besday Farisyah...
mehlah dtg beraya umah aunty...
kuih raya byk lg.. :)

dilazfamily said... [Reply]

hepi besday cha.moga panjang umur dan sentiasa dimurahkan rezeki.AMIN

cikpuanhady said... [Reply]

happy birthday farisyah, semoga membesar dengan sihat dan kuat & menjadi anak yang solehah..

BB Luvs Me said... [Reply]

cute picture! lovely blog u have here!

xoxo
BB Luvs Me

Come join our facebook giveaway and get a chance to win clothes for your baby!

Feel free to visit our website bbluvsme.com!

ch@ said... [Reply]

kita yg membaca ni pun menangis. apa lagi cikJue yg menulis, sebak.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa