Tuesday, August 2, 2011

Jom MaKan Buah...

salam Ramadhan ..Dah Masuk Hari Kedua..semoga semuanya diberkati...
sebenarnya banyak cerita nak simpan kat sini..
tapi tak de masa lagi...oklah kita buat satu persatu walaupun tak ikut susunan.....

oklah cik jue nak kongsi pasal
"Pesta Jom Makan Buah"
biasalah taman warisan putrajaya mesti ada program ni...
sebelum ni tak pernah sekali pun cik jue join...
tapi tahun ni sebab dah berhari2 bersungut nak makan durian...
(sebab koranglah suka sangat tempek gambar durian kat blog korang)

jadi misi diteruskan..
petang sabtu kami pun pergilah..
memang best.....
kami makan durian banyak tak ingat....
memang best...lepas tu kami duk dalam kereta bukan aircon kereta kuat2 ...
panasssssssssssssssssss

jomlah kita layan gambar kami...

ini isi durian pertama yang kami makan....

anak daraposing dengan biji rambutan

cik hubby menikmati kelazatan durian...

like father like daughter


tangan dah comot dengan durian...sesi bergambar terpaksa dihentikan bagi memberi laluan juru fota aka cik jue menikmati kelazatan durian.....
pastu sambung balik...


bukti kami kepanasan...
15 bijik yang besar2 dirembat oleh dua orang sahaja...


tak lepas peluang....

tengok harga dia ok...

RM 18 utuk dewasa
RM 10 untuk kanak2 ...
kami kena RM 32 sahaja...
rupanya harga diturunkan kepada RM 16 ..farisyah tak kena bayar....

sekeping je ibu punya gambar...


baju tu baru tahun lepas
dah atas lutut....tinggi betul anak daraku...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

7 comments:

Aku Ibu Muda said... [Reply]

budak2 cepat besar kan...auni jenis katik...so byk lg baju dia yg buleh pakai..hehe...

kak an kalau nk makan durian banyak2 gitu, tunggu gi dusun mak mertua lah..hehe

@e_da said... [Reply]

adoii bestnya.. rugi tak dapat pegi.. sy pun peminat tegar durian.. selamat berpuasa cik jue

LYAfrina said... [Reply]

lya baru mkn 2 ulas spnjang musim durian ni...huhu

anie said... [Reply]

aku memang antu durian tapi tue dulu...xtau skrg nape kurang..maybe takut panas kot..hihi

Ya ALya said... [Reply]

sodapnyer doyan.....ya memang hantu bab2 doyan ni.....

Yan said... [Reply]

klu yan sekeluarga pegi camni.. mmg tak berbaloi.. pasal suke makan.. tp tak makan banyakpun... so jadi kerugian plak.. hehehe..

aritu yan tgk ade sorang budak ni.. sebiji macam farisyah.. tp budaknye kurus sangat.. and kecik jek.. sampaikan spender yg dipakainye londeh.. or mungkin terbeli yg besar kot.. tp si ibunye takde rupa cik jue.. so konfemla salah orang.. tp seriusla muka dia nak same

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

Kak An:betul farisayh ni tinggi tubuh tak besar

eda: sedap sangat2.

lya:alamak lya ri=ugi tu..

anie:memang panas....

ya alya:memang sodap..

yan:cik jue sebab dorian tu yang pergi...
ye ke???nanti kita jumpa raya nie...

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa