Tuesday, July 19, 2011

Hangin Betul....kereta kena Clamp...

Memang sakit betul hati ni...dah hilang rsa sabar selama nie.....
masa nak pergi kerja pagi tadi.....kereta kena clamp.....
mesti korang pelikkan...kenapa nak marah .....tapi ceritanya begini

putrajaya paking kereta adalah masalah utama penduduk QUARTERS kat sini
tambah quarters yang cik jue duduk presint 9 fasa 5 & 6.....
lot paking sememang tidak mencukupi di tambah pulak kereta2 yang paking kat situ bukan je kereta pemilik quarters tapi termaksuk kereta jabatan sekali....
jadi sebab lot yang tidak mencukupi kami paking jelah kereta di mana ada tempat kosong janji tak halang lalau ...tapi mlm tadi pihak BPH buat kerja "bodoh" di clampnya tayar semua kereta yang paking kat lot2 yang disedikan ..hampir 30 buah kereta semuanya termasuklah kereta cik jue sekali.....
NOtis Nya tertulis RM 50 untuk buka clamp...pastu pagi2 lagi kena panjat bangunan BPH....
sakit betul hati ni....

apa2pun semua dah selelsai.....
bila dah jadi mcm gini tak sabar nak masuk umah sendiri....
lupa nak ambil gambar sebab geram sangat...
tadi cik hubby dah buat aduan pakai telefon,isi borang aduan n pakai email sekali...
buatlah tindakan sewajarnya bagi kejadian ini tak berulang lagi...
kat area umah cik jue ni ada tanah lapang ramai jugak yang paking tapi ari tu ada 2/3 kes hilang tayar kereta 4/4 sekali...dah orang tak berani nak paking kat situ....
jadi mana lagi kami nak paking kereta lepas nie?????
kalau sampai umah pukul 7 pun dah takde paking...pukul berapa kami nak paking kereta ...
aduh memang sakit hati....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

9 comments:

zaidah said... [Reply]

cadangkan diorang buat parking bertingkat....taklah tayar keta kena curik n kena clamp...klu dah satu malam 30 bijik lepas tu darabkan ngan RM50 memang banyak jugak diorang dapat...

farhana aka isteri fakri said... [Reply]

wah..mmg la hangin kan cikjue klu kne mcm 2.nk parking merata tkot la pape jd kt kete tp klu parking baek punye kne clamp plok..ssh2..

cik dah said... [Reply]

huyooo kayo kayo...30 kereta X rm 50....untung kalau wat selalu tu...


ok jgk cdgan kak zai tu..wat parking bertingkat mcm kat teganu tu..jimat ruang sket...

Aku Ibu Muda said... [Reply]

masalah gak ye parking keta ni..

sebbaik skang ni kitorang parking depan rumah je..hehe

aanie said... [Reply]

mmg hangin la pepagi dah camtu...

zati embong said... [Reply]

biasa kalau bt bngunan,parking mmg dia sedia cukup.tp kalau da 1 family 2 3 kereta,terus parking jd x ckup kan.

~ yus ~ said... [Reply]

sabar ya cik jue. baguslah dah buat aduan...kalau kak yus kena pun hangin

wahida said... [Reply]

selalu baca rungutan penduduk putrajaya ni pasal parking...rasa sgt simpati..

putrajaya ni indah pada nama je la...huhu...

~izan~ said... [Reply]

haa cousin izan pun ada citer psl parking tak cukup.dia dok presint 8.nk parking tepi jln,atas rumput kena denda plak nnt..hmm cian mereka n cik jue...

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa