Wednesday, May 18, 2011

ToloNg cik Jue Dalam di Lema....

Baru Balik HosPital....penatttttttttttttt
seperti yang dijanjikan.......cik jue dalam dilema...
ToloNg..sungguh susah untuk buat keputusan.....
bab kata orang di telan mati mak di luah mati bapak.....
ini farisyah punya cerita.....
ari jumaat ni ade lawatan ke PetRoSains...KLCC...
inilah yang buat cikjue dalam dilema...
Tak Tahu Nak Bagi ke tAk...
kalau tak kasi kesian farisyah pulak...
hari2 duk cerita nak pi jalan2 dengan kawan n cikgu...
naik bas.....semalam dah beli kasut baru sebab nak bawak pakai masa lawatan...
pikir 2 balik biar lah dia pergi ...biar dia berdikari....
sampai bila cik jue tak nak lepas dia dengan kawan2...
tapi pikir lagi sekali...
boleh ke..farisyah tak pernah jalan2 tanpa cik jue n hubby....
aduh pening betul..susah hati nie....
kalau ikut perancangan setiap orang guru pengiring ade 5 pelajar bawahnya.....
taklah ramai sempatlah cikgu jagakan.....

lagi satu cik jue risau ...
farisyah kalau dengan cik jue n hubby susah jugak nak kawal kalau jalan2
suka masuk kena belek barang lama2 ...takut jugak cikgu dia tak perasan bila dia duk belek barang....

aduh memang susah hati...tapi cik hubby cakap tadi kita bagi jelah dia pergi sebab dia mcm nak pi sangat.....


kalau korang jadi cik jue korang kasi tak????
please.....................berilah cik jue keyakinan nak lepaskan farisyah pi lawatan nie...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

13 comments:

desperate mama said... [Reply]

cik jue, memang dalam dilema!!!! kalau saya pon, mesti tak tau nak buat macam mana... anak dah excited, tapi kita macam tak konpiden dgn cikgu...

errrr... kalau kita nak pergi sekali, boleh tak?... cikgu dia bagi tak?...

anie said... [Reply]

budak2 nie jue..dengan kita dia memang banyak songeh tapi klu dengan orang lain dia ok selalunye..
farisyah ada cikgu n kawan okey kot..tapi ko pesan giler2 la kat cikgu dia suh tengok farisyah betul2..

♥SyilaSyira♥ said... [Reply]

mmg sgt² dilema...nak bagi pendapat pun xlayak asanya. sbbnya kalau syila pun pening juga. Nak bg, takut jadi benda buruk, tak bg sian pulak...tapi bila difikirkan klo xbagi sampai bila² kita xkan percayakan anak, dan xkan percayakan diri kita...tapi seandainya benda buruk terjadi, kita pula pastinya menyesal xsudah kan...maafla xleh nak bg pendapat...

amiey lee said... [Reply]

hi cik jue - yela rasanya kalau dgn cikgu dia akan ok kot...

cadangan - cik jue pakaikan dia tanda pengenalan diri..bg dia kad ke apa2 contact no cik jue.. cik jue buat gelang yang boleh selit contact no cik jue..

p/s; kalau kta pun sama la meti di lema...kalau hubby mesti say no no aja

Sidratul Muntaha said... [Reply]

budak - budak bila dgn kita mmg mcm jandicap cik jue
bgilah chance dia cik jue
insyaa Allah dia lagi pndai nnti.
jgn risau la..
lagipun,klu explore benda tu dgn kawan - kawan..
lagi terbukak luas pengalaman tu

Huszaini said... [Reply]

Bagi dia pergi. percaya dengan cikgu. bagi dia pengalaman baru, kadang2 anak ni dengan cikgu dengar kata, dengan kita jer manja2...

itu pendapat saya tak tau laa orang lain..

Bionic women said... [Reply]

kekadang kids ni dia akan react lain bila bersama kengkawan dan bersama parent. mungkin dia lebih behave bila bersama kengkawan,sebab cikgu dah pesan macamtu..
boleh bagi pergi kot cik jue...
cikgu mesti dah bersedia dengan keadaan camtu..cuma cik jue pesan ler kat cikgu dia..hehe

–•-•»(•°whØØþ whØØþ€€°•)«•-•– said... [Reply]

emm...lepaskan je.. pandai ler die bawa diri nnt.. jgn luper cikgu tu pun ibu jugak dan separuh hari2 anak kite bersama mereka...tau le depa dengan kerenah anak2 kite... mmg budak dengan kite lain ngada2 skit tapi ngan cikgu depa displin .. sayang kalau x pergi... nurin tu kak na tengok ok je pi pusat sains negara baru2 ni... sedangkan paling nakal tu kat umah... just pesan skit kat cikgu fariesya tuk kurangkan risau jue tu...semoga smuenye baik...

wahida said... [Reply]

cik jue, anak saya si abang yg 6 tahun tu baru lepas balik melawat dinosaur kat Pusat Sains...

mula2 mmg berat hati kami nak lepaskan dia pegi sbb tak pernah dia berenggang dgn kami, tapi sbb dia dah excited sgt sampai dia ckp semua kwn2 pegi, timbul rasa bersalah kalau tak bg dia pergi...
cik jue bagi je la, tapi dlm masa yg sama bykkkan doa dan tawakal semoga semuanya selamat belaka...

anak2 bila dah jln ngan org lain dia boleh behave tak mcm jln ngan parent dia...insyAllah...

bila dia balik nnt sure dia happy...

chekna @ mama ziyad said... [Reply]

hmmmm... rasanya kalo jd sy pun susah jugak nak lepas.. tp mmg budak2 ni bila ngan cikgu/kawan2 selalunya peel dia lain drpd ngan parents... setuju ngan cadangan buat id tu.. sebagai langkah selamat..

ch@ said... [Reply]

huhuuu berat hati nak lepaskan, tapiii kena percaya juga pada anak-anak, kita rasa mungkin masa ni dia belajar berdikari, mana tahu bila dengan kawan2, dia lebih berhati-hati. cikJue pesan2 la pada guru pengiringnya tu.

MummyEcha said... [Reply]

time nie la ko kena percayakan ank ko..aku rasa farisyah tu pandai bawa diri...sedih plak dia kalu ko tak bagi pegi.....

Nana said... [Reply]

kak bese budak2 ni kalau ngan mak bapak dia, dia mmg xkan dengar kata sikit bese budak2 ni lebih dengar cakap org lain dari mak bapak dia..
xpe kak akak kasi je dia pegi..insyallah sure cikgu2 akan jaga baik2 punye....lagipun saya tgk adik2 saya mak saya lepas je kalau cikgu nak bawa g mana2 lawatan

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa