Wednesday, May 18, 2011

Jom Naik Kuda...

alamak cerita lama baru nak cerita kat sini...
perjalanan dari RENGIT ke PUtrajaya..kami singgah Melaka...
ingat nak pi bandar hilir tapi tayar kereta bergolek ke PAntai Kelebang....
menikmati hidangan di tepi pantai.....
dengan pemandangan yang cantik...ramai orang berniaga layang2 di sepanjang jalan...
orang pun dah ramai yelahlah masa tu dah pukul 4 petang....
duduk kami lepak2 farisyah menjerit nak naik kuda....
kuda padi seekor warna putih seekor lagi warna hitam.....
tanya kat pemilik kuda..budak lagi.....seorang kanak2 rm 5...
oklah....farisyah dengan suka hatinya...cepat2 nak naik kuda ...
bila duduk atas kuda tu oklagi.....steady lagilah...tapi bila kuda tu mula nak bergerak.....
dia menjerit suruh angkat dia turun...takut.....
tulah tadi tergedik2 nak naik..dah naik menjerit pulak nak turun....
terpaksalah si ibu ni memegang anak daranya..sepanjang kuda tu berjalan....


terkejut bila kuda mula bergerak....


ibu cepatlah cha takut nie....

terus peluk bila ibu menghampiri....

muka serius tapi tangan mentain...


bila anak dan ibu posing...


anak2 korang takut tak naik kuda......??????
cik jue dalam dilema N3 pasni ni...kalau korang apa kasi tak??????


(ini auto publish-pagi ni cik jue pi hospital appoiment farisyah...balik hosp nanti cik jue cerita apa kena cik jue dalam dilema......)

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

10 comments:

MRS. K said... [Reply]

hhaha.. kesian die.. patut naik ngan ibu sekali..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply]

ala siannya dia nagis, kalo balqis ni mau nangis gak...wah baik punyer posing gambo yang last tu

♥SyilaSyira♥ said... [Reply]

cutela muka farisya masa takut bila kuda tu nak gerak..hihi

Nana said... [Reply]

heheheh
damia pon sama
takut
blom naik pon
baru dok dekat ngan kuda
dah mlalak

aanie said... [Reply]

hehe, kesian cha....nampak sangat cha takut....

anie said... [Reply]

haha..comei je muka farisyah bila nangis...aku gie melaka pun xpenah singgah situ tau

ch@ said... [Reply]

comel. sama besar kuda dgn Farisyah.
Ooo Oni belum pandai lagi, kena tunggu baya Farisyah, baru try test takut ke tak.
suka gambar last tu. spoting.

–•-•»(•°whØØþ whØØþ€€°•)«•-•– said... [Reply]

posing maut ibu n anak for last pic tu.....mengancam...

zaidah said... [Reply]

CIANNYER DIA.....TAKUT BETUL DIA....IBU TAK NAK TANIK KUDA SEKALI...

wahida said... [Reply]

alahai sian si cha..meh auntie peluk...

anak2 saya suka lak naik kuda...siap mintak nak naik lagi sekali...

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa