Monday, April 18, 2011

Speech therapy 4

Farisyah Telah menjalani speech therapy ke 4 pada 13/04/2010.....
kali ni farisyah belajar menyebut 3 suku kata....seperti:

GELONGSOR
KERETA
BASIKAL
TUALA
TELEFON
ALMARI

Disebabkan farisyah tidak boleh menyebut 3 suku kata dengan laju jadi bongkah kayu perlu disediakan....(nanti korang tengok video kat bawah nie)

kanak2 biasanye akan improve dengan nyanyian jadi untuk memudahkan anak2 kita bercakap dengan betul...pilih lagu yang mudah dan pendek dan suruh dia nyanyi....nyanyi bersama2 dengan dia dan betulkan sebutan anak semasa menyanyi......

antara video yang cik jue rakam masa jalani xtvt kat umah baru2 nie.....(masa video di rakam boleh pulak siayah tertekan mp3 orang azam.....sekali dengar masa tu farisyah tengah nyanyi mcm org tak hormat azam pulak..tapi terpaksa di teruskan takut mood anak dara kelaut pulak....)

 jom layan ye....


video


kalau ade yang tertinggal  nak tahu speech therpy yang lain boleh ke link nie...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

3 comments:

wahida said... [Reply]

farisyah boleh!! caiyok!!

Ati Masrif said... [Reply]

oo..pasai nilah
yg kena gi sepital tu yek

MamaYatie said... [Reply]

keep it up, farisyah!!

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa