Thursday, April 28, 2011

kerja GiLa....

Tengahari semalam cik jue buat kerja gila....memang gila semata2 nak cari barang ni..cik jue sanggup buat kerja gila nie....nasib baik cik hubby layan je...
ape kerja gilanye...cik jue pergi pesta buku kat PWTC.....memang kerja gilakan..dari putrajaya cik jue bertolak keluar opis pukul 12:30....dalam hati cuak jugak takut Traffic jam...nasib baik jalan clear je...nekad betul kali ni sebab weekend ni tak sempat nak pergi....nak balik johor.....
nak kami berjaya sampai keopis pukul 2:15 petang...



sebenar agak2 korang ape yang cik jue cari ye...novel???yup memang salah satu niat tapi tak beli pun..sebab nak cepat..dan tujuan asal cik jue nak benda nie......


Inilah bendanya....cik jue nak beli set belajar untuk permata hati cik jue..nur farisyah....


ini pulak cik jue tak tahu nak panggil ape...tapi bentuk macam kelender...
sama besar dengan kotak...

benda ni sebenarnya cikgu2 tadika n pra sekolah yang banyak beli...tapi cik jue beli untuk kegunaan farisyah...cik jue memang nekad nak ajar farisyah kat umah pakai kaedah seperti disekolah...dengan bantu cik hubby cik jue harap2 sangat dapat ajar farisyah dengan mudah..target kami tahun depan farisyah nak masuk pra sekolah..jadi dia kena pandai baca....
cikjue bukan nak paksa farisyah tapi cik jue tahu sekolah tadika yang cik jue hantar sekarang tidaklah berapa bagus..sebab banyak ajar menyanyi dari membaca...tapi alhamdulilah farisyah dah dapat mengenal huruf A sampai E....tapi nombor dia tahu semua 1-10...mesti korang pelikkan dah tahu tak bagus kenapa hantar gak....seperti yang korang maklumlah..farisyah selalu kena appoiment hospital dan kesihatan dia cik jue kena pantau....jadi sekolah sekarang bangunan yang sama dengan opis cik jue n cik hubby jadi kami ambil keputusan hantar jugak kat situ...jadi kami haruslah mencari alternatif untuk farisyah belajar kat umah pulak...jadi pergi pesta buku adelah langkah terbaik kerana harga yang ditawarkan adelah lebih murah berbanding dengan harga biasa.....

korang semua2 doa2kanlah cik jue berjaya mengajar farisyah di rumah....
selain dari mengenal ABC,Membaca Dan Menulis cik jue dapat betulkan sebutan farisyah....


"semalam farisyah dah belajar perkataan dan bunyi...dan alhamdulilah respon yang diberikan amat bagus....."
sudah tahu bunyi....NA.NU,NI.....BA,BU,BI, KA,KI,KU.....

**disebabkan ini cik jue terpaksa korbankan niat nak borong novel sebab harga benda ni RM**** tapi tak pe demi farisyah ibu sanggup sayang janji farisyah jadi anak yang berjaya.....

alhamdulilah .......


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

8 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply]

wah bestla cik jue, kita pun la ni suka beli buku je untuk balqis, bagi dia belajar...tahun depan dah nak pi school

aNa said... [Reply]

yes,tindakan yang bagus na.aku sokong tu.baik kite perhabiskan duit untuk beli barang yang bermanfaat untuk anak.aku pun dah beli sikit2.biarlah org kate anak baru setahun dan shopping macam nak masuk tadika.aku tak kisah.aku syorkan mu buke web ni www.sirianakku.blogapot.com.mungkin dia boleh membantu.

anie said... [Reply]

mudah-mudahan...

wah macam best la set buku tue...

LYAfrina said... [Reply]

bru ni ada gak booking y set pembelajaran glorier... mmg bagus ... sama set mcm y cik jue beli ni.. deposit dh bayar pon.. tp sbb nk gna duit utk perubatan lya ni... tpaksa cancel dulu.. mmg rasa tkilan sbb mmg nk beli sgt set tu utk asya blajo..
tp... tpaksalah utamakan kesihatan dulu...

**semoga farisyah enjoy belajar dgn set pembelajaran ni.. mmg bagus & x membosankan.. nanti bijak la farisyah,

deeya_shouranlee said... [Reply]

wwaa... terharu... bagusnyew akak nie... mahal kowt. huhu..

Aku Ibu Muda said... [Reply]

dah gi sekali..tp x puas...lusa nak gi lagi...haha

utk auni, kak an beli buku2 kecik padded tu je dulu...janji x rebut novel ngan mama...haha

MummyEcha said... [Reply]

oii...patut ler senyap jer semalam..rupa2 buat projek nie yer...

habis duit untuk pembelajaran ank2 x per...aku pun kalu masuk mph mesti grab satu buku kasi erisha.yang murah2 pun x pa...yang ko beli nie memang sesuai sgt ngan farisyah....insyallah pelan2 ajar nanti lama2 dia pandai la...

♥MiZz-siHa♥ said... [Reply]

xpe...berkorban tuk anak2..
harap2 berbaloi kan..

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa