Thursday, April 7, 2011

BerCanDa Di PanTaI Paka-TerenGGaNu..

Nak Cerita sikiT kisah Balik KampuNg ari Tue....alhamdulilah adik cik jue ok je lepas operation ari tue....balik kampung benda paling best bagi cik jue tambah bila adik beradik cik jue semua balik...
petang sabtu ari tue bawak anak2 sedara n adik beradik bercanda di tepi pantai....tapi tak boleh mandi lauk sebab mak cik jue cakap sejak TSUNAMI kat jepun ari tue ombak kuat sangat pastu air pun dah banyak menghakis pantai....biasalh pergi tak rancangkan...bukan bawak bekal ape pun....
sampai sana memang ombak kuat sangat,tapi best sebab angin pun kuat....farisyah takut dengan ombak jadi tak payahlah kejar dengan dia tapi lain pulak anak sedara cik jue yang dua beradik tue..panat kami nak kawal dia orang takut masuk dalam air ...tapi hilman akhirnye basah jugak......oklah layan gambar ngan cik jue ye....

my Family....
anak dara yang suka posing ...dan takut kan laut...
anak sedara cik jue yang lasak...
mardiah n hilman...

bekalan kami..ABC,Keropok Lekor n Goreng Pisang

cik hubby n anak daranye...
posing ape punye fesyen entah...

org lain sibuk main pantai...anak cik jue pandai main pasir je...

adik2 cik jue(yang lelaki tu operation...tapi sempat pergi pantai gak)

ayah chik n mardiah...
adik2 cik jue...
kak nghah ku yang sekeping....
bersama2 adik2ku..yang lain semua sekeping cik jue je yang berkeping2...hahaha...

anak daraku yang sibuk nak posing...

my love....
romantik tak???
farisyah menagis sebab cik hubby usik...

n gambar last nak tunjuk ombak yang besar...
tengoklah ombak ni 

oklah tu je gambar yang sempat kami snap buat kenangan kami ...
semua adik beradik cik jue ade dari nom 2 hingga 6...
yang nombor satu (abe)-time ni dah terbang ke JERMAN n UK...
(mardiah n hilman tue anak dia)

yang bongsu pulak tak de gak..sebab tak cuti belajar kat JMTI penang...


syok tau adik beradik ramai tambah2 kami ni rapat sangat..
i miss my family....muaaaahhhhh love u all....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

23 comments:

Zaidah said... [Reply]

tak tahu duduk diam anak dara cik jue nie.....seronoknyer bercanda bersama keluarga...

Nana said... [Reply]

muke adik badik ni seme sama je..
beznye pantai
haih bila nk g ganu lg ni

[-suziey-] said... [Reply]

woooo bestnyeb ercanda2 di pasiran pantai..cewah teringt lagu sudir..

erkk goreng pisang tu pnye kerak memikat hati..hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said... [Reply]

syoknya pegi pantai..kalolah boleh angkut pantai bawak mai shah alam..ni kat paka kan.depan umah kak ipar aku :p tepi resident hotel tu..

ko dulu pun sekeping mcm tu jugak...nostalgia btol kan..

cik dah ganu kiter said... [Reply]

amboi bercanda2 yek cik jue....

cik jue yg berkeping2 tu xpe...asalkan kiut n cik abe syang......

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply]

suke makan laksa penang kat tepi pantai, blkg residence inn paka tu..
ekekek, sesambil menghirup udara nyaman laut cina selatan kan.. =)

~izan~ said... [Reply]

besar2 dah adik beradik cik jue.. soknya hadap pantai... =D

MummyEcha said... [Reply]

nak p terjah pantai sana la plak....syoknyer tgk ko sefamily bersuka ria kat pantai..jeles i...

LYAfrina said... [Reply]

cik jue mmg asal paka k?? kranya x jauhla jugok dgn kmn ni kan.. nanti.. kalo balik lg.. bgtau la..manatau kot2 ada rzeki, blh jumpa:-)

cian farisyah,,, smpai ngis.. kna usik aper tu??

Imaan09 said... [Reply]

wahhhhh..besnya..

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

@zaida:memang seronok sebab masing2 duk jauh2 susah nak jumpa..terutama kak ngah n adik perempuan yang pakai baju hitam tue...

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

@nana:sama ke????datanglah memang best..kalau balik terengganu malas nak datang KL dah

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

@suzie:memang best...pisang goreng n kerak betul2 memikat hati....

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

elis:pandai pun mung..sebelah resedint tue...dulu aku memang sekeping yelah time tu aku selalu je sakit lepas makan ubat doktor pakar 3 tahun aku terus jadi macam gini...

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

Cik Dah:Nasib baik cik abe sayang...

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥:memang syok...

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

@izan:dah besar semuanye..paling bongsu pun umur 18 tahun...

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

@MummyEcha :best bal..datanglah terengganu mengalukan kedatangan mu

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

@lya:org ketengah jaya...(felda)..insayallah kalau balik nanti kita jumpa..jue suka pergi mesra mall..dulu pernah sekolah kat BADRUL ALAM SHAH KEMASIK...Ting 6

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

@Imaan09:memang best

Mama Gee said... [Reply]

aksi lompat2 takde ke? heheee

wahida said... [Reply]

tgk cik jue lepak pantai, jeles la pulak..hehehe...sbb lama dah tak lepak pantai...

ch@ said... [Reply]

sob-sob-sob, saya takde adik beradik ramai, saya ada satu adik je. huhu. bestnyaaa pantai, ye la one day nak bawa oni pergi korek pasir kat pantai dek kerana suka benar main tanah.

ok la tu cikJue berkeping-keping, barula match dgn ur hubby.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa