Tuesday, March 29, 2011

TetiBa RAsa StrEss

Aduh Cik Jue stress ..memang stress sangat...kepala terus jadi pening dan berdenyut2....
cik jue ni memang pantang kalau stress kepala terus rasa pening dan berdenyut2....pastu rasa nak muntah....
memang stress sangat...

ini kes pertama...
yelah..mula2 cari fail....tanya si A ..dia kata fail ade kat si B..pastu bila tanya si B tak pasal kena marah....lepas tanya balik si A..barulah si A terhegah2 nak cari n jumpa....ok selesai satu masalah....
tapi ade lagi masalah kedua.....nak stop payment utk bulan 4...suruh si C stopkan...mula2 ok..pastu call balik jawab tak boleh stopkan sebab masih belum masuk bulan...pastu mcm mana cik jue nak buat bayaran bulan 4 ke luar negeri......nak stop manual pun tak tahu mcm mana..sebab akaun dia aktif...............
pening betul rasanye...memang stress gila......kesimpulannnye ?????

cik jue tak suka betul kalau kita tanya dengan baik tapi org tua jawab n marah2 kat kita..tension betullah...pangkat taklah tinggi sangat....kau pun datang dari bawah jugak bukan terus kat atas....tolonglah hormat orang sikit.....

pantang betullah.....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

7 comments:

Zaidah said... [Reply]

klu kat sini plak cik jue....pangkat PT kekadang melebihi pegawai...bleh bentak n perintah2 pegawai plak....dah terbalik...terpaksalah redha sebab anggap dia lebih tua..hormat...tapi geram jugak...

Mama Gee said... [Reply]

mama pun cukup pantang kalo org nk marah2 or tinggi2 suara tak tentu pasal...dr kita ok terus sentap mood kita...huhuhu

Sidratul Muntaha said... [Reply]

sabo jue..
mgm sakit ati bila yg tua dari kita,mulut cam palat.
owh yer..
setot dah 3 thun 3 bulan dah..

cik dah ganu kiter said... [Reply]

sabar..itulah dugaan namanyer...stiap org ada mood sendiri..mgkin dia tgh bulan mengambang kut.....sabo yekkk...

~izan~ said... [Reply]

cian cik jue..stress smpai muntah2 ek..hmm..sbr yer cik jue...

LYAfrina said... [Reply]

sabor cik jue.. rileks2 dulu.. minum air panas.. bila dh red... samb keje..

ch@ said... [Reply]

tenang cikJue, tapi kalau kita jadi cikJue pun agaknya, diam menyepi tak buat satu kerja pun. hihiii. sabar ye, biasa tu kalau dah berkerja beramai-ramai. banyakla perangai dan halnya.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa