Monday, March 14, 2011

::::FarIsYah MasUk Wad:::

ia terjadi lagi ..siapa sangka hari yang cerah tetiba jadi mendung buat kami....kisah bermula..
khamis pagi farisyah ade speech therapy pukul 11.30 pagi sebelum tue cik jue dah ade appoiment pasal bengkak kat leher cik jue dengan bahagian surgery....jadi sebab dah penat sangat dua hari berturut appoiment kat hospital sampai tengahari jadi ari tu cik jue ambil EL je....selepas selesai appoiment farisyah dalam pukul 12:30 tengahari kami pergi anjung jap n balik umah.....
dalam pukul 5:45 petang..farisyah duk tengok cerita dora n tertidur depan player dvd dia....farisyah tidur dalam keadaan terduduk atas kerusi...n tetiba farisyah bangun ..dan batuk2....cik jue angkat dia bawak ke katil..tapi cik jue nampak dia lain mata terbuka tapi tak de respon.....cik jue panggil dia tapi masih belum bagi respon...cik jue bangunkan dia tepuk belakang dia .....suruh dia muntah sebab masa tu cik jue nampak bibir dia dah bertukar biru.....n di muntahkah kahak yang banyak dan berwarna kuning..keaadaan dia masa tu memang dah lembik sangat mata dia yang terbuka sedikit pun tak bagi respon....cik jue jerit nama dia tapi masih belum bagi tindak balas...n cik jue call hubby ckp keaadaan farisyah ...nasib baik ade adik cik jue yang pegang faristyah time tue...hubby suruh cik jue bawak farisyah ke hospital dan dia akan follow...cik jue capai aper yang patut dan terus ke hospital..adik cik jue masih lagi peluk farisyah dan kami sama2 menjerit namanye...alhamdulilah dalam kereta farisyah dah mula sedar dan menangis.....tapi keaadaannye time tu lembik sangat...hanya air mata yang menemani kami time tue.....hanya satu yang cik jue mintak time tue...
'"YA ALLAH JANGANLAH KAU AMBIL ANAKKU INI KERANA INILAH HARTA YANG AKU ADA.....DAN JANGANLAH SESUATU YANG BURUK TERJADI KEATASNYE"
dengan kegagahan yang ade cik jue bawak kereta sampai ke hospital terus kebahagian kecemasan..nasib baik cik hubby sampai time yang sama dengan motor.....
di kecemasan,farisyah terus di masukkan ke zon kratikal,darah farisyah diambil untuk melihat kandungan gula dalam darahnye...alhamdulilah time tu gula dia stabil....dan darah farisyah dia ambil lagi...sebanyak 7 botol untuk diuji....kami terpaksa menunggu sehingga pukul 9:30 untuk mengetahui keputusan darah farisyah...datang seorang jururawat datang memberitahu "doktor Raja aimee suruh masuk wad sebab tak puas hati dengan result darah farisyah...
alhamdulilah keadaan farisyah masa tu dah ok....cuma dia masih dalam keadaan yang letih sangat..
result darah farisyah dah keluar kurang mememuaskan hati....

 orang sakit yang happy....
memberi kerjasama dengan baik untuk mengambil tekanan darah

sakit2 tetap posing
peace aunty...
kena ambil darah 4 jam sekali...


Ya Allah Jauhkan Anak aku Dari PeNyaKit Yang BerBahaYa....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

27 comments:

BIONIC WOMEN said... [Reply]

Semoga Farisyah cepat sembuh yea..amin..
Semoga Allah sentiasa lindungi keluarga cik jue

LYAfrina said... [Reply]

apa2 pon lya harap farisyah makin sihat skarang.. betul la... sakit tu bila masa blh dtg.. time segar.. tiba2 jatuh sakit.. sbb tu kt kna selalu ingt kan..

ch@ said... [Reply]

bergenang air mata kita membaca, tabah cikJue tabah. Allah menguji hamba yg tahan dgn ujiannya. cikJue kena kuat ya. TABAH.

anie said... [Reply]

aduh jue..sian kat ko..satu2 ujian belaku..
xpela banyak2 doa semoga farisyah n sefamily ko sentiasa sihat..

cik dah ganu kiter said... [Reply]

cik jue,moga farisyah xde pape...selalu ke dia jadi camtu..berdebar2 plk baca entry kali ni....

[-suziey-] said... [Reply]

hmmm kt baca plak suspend..sabar ye cik jue..ni ujian dr Allah utk hambaNya yg kuat..cik jue kuat..alhamdulillah farisya nmpk dh ok..kita doakan yg terbaik utk farisya..

Mrs.Imran said... [Reply]

sabar jue...nih semua dugaan...nak uji kita nih kuat ke tak...i'allah, kami akan doakan kesejahteraan n kesihatan farisya...syg farisya mcm anak aku sendiri...

bonda dadif aka akish said... [Reply]

farisyah budak yg kuatkan...

sabo ya sis....insyallah...sume akan baek2 belaka...

Mama Kembar 3 said... [Reply]

sian farisyah.. berdebar debar gak mama membacanya. apa yg menyebabkan jd camtu cik jue? risau nih... sebab my boys pun sentiasanya dok batuk batuk...

moga farisyah cepat sembuh ye sayang

ummiaqeef said... [Reply]

semoga farisyah cepat sembuh.. sabar ye..

e.l.i.s.s.m.i.e said... [Reply]

ya Allah.moga dia sihat2 amin...

MamaYatie said... [Reply]

kesiannya farisyah..semoga farisya cepat sembuh yer..harap2nya takde apa2..

MummyEcha said... [Reply]

jue sory x dpt bals msg ko mlm tu..neway moga farisyah okay n get well soon...byk2 bersabar yer..

Ogy said... [Reply]

cepat sembuh ya farisyah....

the triplets said... [Reply]

kesian farisyah...moga farisyah cepat sembuh.

mamalieyna said... [Reply]

aduhai..sian farisyah..hope cepat la sihat ye..huu~take care~

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

BIONIC WOMEN :10q semoga allah lindungi keluarga sis jugak...

~ yus ~ said... [Reply]

kenapa dengan farisyah sebenarnya cik Jue.

Apa pun akak doakan yg terbaik buat farisyah ye. Semoga cepat sembuh ya sayang.

Peluk cium dari auntie Yus...

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

LYA:10q lya..semoga lya n asya sihat juga...

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

ch@:10Q cha..moga allah terus tabahkan hati kita sekeluarga

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

anie:tulah anie..dugaan betul buat aku ..moga allah terus kuatkan hati aku

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

cik dah: ni kali kedua tetiba je dia mcm tak sedar...

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

suzie:10Q alhamdulilah sekarang dah ok dah...

kila:tulah moga farisyah cepat sembuhkan...

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

mama kembar 3:tak farisyah ni memang gitu mungkin time tu kahak banyak sangat kot..sampai tersekat di kerongkong dia...
10Q sebab doakan farisyah

ummiaqeef :10Q so much

e.l.i.s.s.m.i.e: 10Q so much

MamaYatie: 10Q kak..itulah yang jue duk pikir hari2 moga semuanye ok...

CiK Jue aka ibu FarisYah said... [Reply]

BAl:tak pe...terima kasih sebab doakan yang terbaik buat farisyah dan moga aku jadi seorang ibu yang tabah


mama gee,the triplets n mamalieyana:10Q so much...

~ yus ~:entahlah kak jue pun tak tahu kenapa..doktor pun pening...

puanbee said... [Reply]

cik jue ...result dah keluar ke ? dia sakit apa ? sabar yer..tetiba je kan ....moga farihah cepat sembuh :)

Norsi said... [Reply]

norsi baca ni pun dah terasa sedih dan riso.. cik jue lagi la kan.. semoga farisyah tak apa2 ye cik jue.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa