Tuesday, February 8, 2011

Kisah BAs Yang MeNyakitKan HaTi....

Kali Ini Memang Bengang Tahap Gabang....Memang Sakit Hati sangat2...kisah terjadi ari ahad lepas...cik jue balik awal sehari dari terengganu sebab adik cik jue nak balik penang..tiket bas dia ari ahad pukul 11:30 pagi naik kat stesen bas kajang....
ok nak jadikan cerita kami sampai awal pukuldalam pukul 10:45 dah sampai...terus adik cik jue pergi ke kaunter untuk ambil nombor bas (dia org yang pesan ambil nombor bas)...dan nombor basnye 8871....kami pun tunggulah di platfom 5..ok jam dah pukul 12:30 bas tak muncul2 jugak..dalam 5 minit pastu ade sebuah bas dr syarikat yang sama...tengok nombor plat bas tu lain..tapi cik jue tanya gak sebab rasa pelik...manalah tahu budak tu tulis nombor salahkan...
"ni bas ke penang ke?".....pakcik driver bas tu diam je..buat muka dodo je...pastu cik jue tanya lagi....."ni bas ke penang ke?"....dia tengok cik jue..pastu dia tanya cik jue bas pukul berapa...ok cik jue jawab "11:30"...pastu driver tu diam aje...buat tak tahu...pastu cik jue tunjuk tiket bas kat dia....pastu dengan selamba badak dan sombongnye kata
"awak ni buta ke..kan di tulis 8871...bas ni nombor 8867....."pastu dia kasi tiket tu kat cik jue...
"oooop sorry ye...,manalah tahu dia orang tukar bas"....
pastu driver tu bas teruS jalan....
oklah kami tunggu lagi...........dah pukul 1 bas tak sampai lagi...adik cik jue naik atas dia tanya...bdak kaunter tu kata bas sangkut dalam jem lambat sampai kot....oklah..memang..cik jue tinggalkan adik kat situ...kami balik umah..jam dah nak masuk pukul 2:00 petang..adik cik jue tak call lagi...tak kan bas tak sampai lagi kot....cik jue call dia suruh pergi tanya kaunter...dan.............
kaunter jawab bas dah terlepas.................huhuhuhu  time tu memang banggang gila...tambah2 cik hubby merah muka tahan marah...kami bergesa ke perhentian bas kajang...terus pi kaunter....kami tanyalah mcm mana boleh lepas sedangkan kami tunggu dari pukul 10:45 lg...bdak kaunter tu call bas tanya nombor bas tadi...memang betul..bas yang driver dia kurang ajar tulah sepatutnye bas yang adik cik jue kena naik...
aduh tenson betul time tu...kami tanya dia dah tu macam mana nie...
boleh pulak bdk kaunter salahkan adik cik jue tak naik je bas yang dah datang tadi...lagi sekali kami naik angin.....cik jue cakaplah...kami dah tanya bas tu tadi tapi driver tu jawab mcm yang cik jue ckp tadilah...dah lah tu sombong..kurang ajar pulak tue...
budak tu masih nak salahkan kami sebab kasi tunjuk tiket kat driver..kali ni memnag cik hubby kasi sebijiklah...
"kau ni bodoh ke ape...kalau nak nait bas kan kena tunjuk tiket bas"terus diam budak tu...bukan nak mintak maaf disalhkan kita balik..memang dah sah2 salah dia...
"sekarang mcm mana.adik saya nak naik bas ape.....boleh pulangkan balik duit tak...."
"mana boleh akak beli tiket ni kat lain mana boleh pulang balik....."
memang kurang ajarlah..."oklah kami pun tak kisah dengan duit RM 35 tu tapi kami tak puas hati dengan servis awak...."
bertenggar dengan budak tu pun bukan dapat hasil buat sakit hati je...baik cari tiket lain untuk adik cik jue balik penang...sebelum pergi cik jue mintak nama budak tue..nama driver bas tudan nama bos dia dengan nombor telefonnye sekali.....cik jue memang nak buat lapuran pada LPKP dengan PENGGUNA....oklah budak tu kasilah...
cik jue terus call bos dia ceritalah ape jadikan....nasib baik bos dia tu ok...pastu dia mintak maaf atas ape jadi dan janji akan ambil tindakkan pada staff dia..pastu dia offer suruh naik bas nak pi penang dalam pukul 5:30...tapi bas tu dah penuh dan nak kasi tempat duduk pemandu kedua untuk adik cik jue...tapi sebab kami dah bengang cik jue kata tak payahlah....pastu bos dia suruh datang ambil duit ..tapi cik jue tak ambil pun...sakit hatikan...
semalam datang opis terus cik jue call PENGGUNA dan LPKP buat laporan...bukan ape kalau boleh biarlah tak jadi pada org lain...kalau jadi kat budak muda oklah...tapi kalau orang tua mcm mana ..kesiankan...
berbalik pada kisah adik cik jue tadi...kami menyasau cari tiket sampai ke bukit jalil tapi tiket semua dah habis yang ade bas tambahan haraga 2X ganda...pastu adik cik jue kata takpelah ponteng kelas jelah esok beli tiket hari isnin...tu pun tak de yang siang ade malam je....malam tadi barulah adik cik jue balik penang...

kalau korang kat tempat cik jue ape korang buat?????


......sebelum tu ni nombor telefon cik jue nak kongsi......
PENGGUNA : 03-8888 8688
LPKP: 1800-88-9600


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

11 comments:

mamalieyna said... [Reply]

aduhai cik Jue...dengar je citer dh sakit hati..kalau kt tmpt cik Jue taktaulah..mmg membara, silap HB, mau bertumbuk nih..tp tidak ler eina ni, hehe..kalau kena kt org lelaki yg baran2, sure kena dh budak kaunter tu kan..mmg kuang ajaq semuanya...hisssh..

*lama tak nek bas balik kg, huhu..

wahida said... [Reply]

eiiiiii..geramnya dgr...mmg mcm lahanat!! mcm gamp*ng!!
cer cite sikit bas mana neh? nak boikot!!

cik dah ganu kiter said... [Reply]

bengong bebenor drebar bas tu..kalu kena kat idah pun wase nok lepok skali dua..

geram gok...

Aku Ibu Muda said... [Reply]

eeee....hangin je baca!

dah lama x naik bas...

fideila said... [Reply]

fuhh, saya pun mengalami benda yg sama. saya tunggu bas ari ahad tu dekat 1 jam nak balik kangar. rupanya bas rosak, diorang tak inform lgsg. xpasal2 kena balik isnin sebab ari ahad sume tiket abis. panas je time tu. nasib baik boleh refund tiket.

anie said... [Reply]

Angin cap kapak je bc cite ko..da la diorg layan mcm ape siap nk sound kita blk...mmg kuang asam punya org

ieda said... [Reply]

jadi kat akak kalu...terbakaq dah kot stesen bas tu..bodoh sombong punya drebar.

Adyshariz said... [Reply]

kurang asam punya orang, ingat kita naik pree ker..

A N A B E L L E said... [Reply]

mmg sakit hati..ana pn akan wat menda sy sama..huhuhu..cik jue mmg bestt..

AIRI'S WALL DECO said... [Reply]

cik jue: pengguna tu bukan kat opis saye ke? hehehe.. nape x call saya je bt aduan..heheh.. sian adik cik jue.. sabar la ye..

ch@ said... [Reply]

pernah juga jadi pada kita, mujurnya mmg kita tanya kaunter bas banyak kali. sebab masa tu kita seorang je, lone ranger, then bas pkl 11.30pg tiba2 kat board pkl 4.30ptg, huiii terus tanya, okla orang kaunter tu canselkan tiket tukar ke 4.30ptg, jenuhla menunggu.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa