Thursday, February 24, 2011

KamerA RosaK Atas Kecuaian Sendiri

Pagi Semua...Ari Ni korang bUsy TAk.....CIK JuE mCM biasa je..Busy Jugak Kot....Hari Ni Gaji ...serOnok.... TapiKan mcm Biasa....KeJap Je BanyaKnYe Jap Lagi BuKa MaYbanK 2U....Maka Akan DisalUrKan keMaNa Yang bErKeNaanLah....Hehehe......
oklah Nak CerITa SikiT kameRa Kesayangan Cik Jue rosak Lense Tau YAnG rOsaknye..sebab FarIsyah Yang JatUhkan...tapi KeNa ciK jue kata atas kecuaian sendiri SeBab Cik Jue Yang Gatal2 Kasi dia Kamera SuRuh AmBil Gambal..dan aKhirNye Masa Dia NAk Kasi Kat cIk Jue Kamera terlepas Maka Jatauhlah IA deNgan Keaadan Lense TerBuka..maka selamatlah Lense tu senget JaDi....
masa tu dah Cuak Tau...Cik Hubby MenJeliNg dengan Tajam...dan BerMuLalah..popet2 kena marah Oleh cik Hubby...sungguh sedih....
tapi tetap pertahankan nak pergi baikilah...maka esoknye cik hubby bawaklah pergi  nikon center kat times square...lepas cik hubby baklik kerja terus pergi sana...bawak2 je pergi nikon center..budak cina tu duk tengok....nak jawapannye ialah
"mau baiki ke kalau baiki lense ni harga dalam RM 250-RM 350 kalau ade yang lain rosak tambah lagi"
alamak tertelan air liur ....pastu cina tue sambung lagi
"baik angkat barulah....lagi berbalaoi"...
sekalilah cik hubby menjeling dengan tajam..tak berani nak melawan sebab salah sendirikan...hehehe
cik hubby duk tanya macam mana..dengan nada yang sedih sangat...
"tak pelah abang...ibu pakai kamera kat hp jelah lain kali je kita beli"
buat ayat kesian sebenarnye...
"oklah jom kita pergi cari kamere lain.."
tapi takj beli terus cik hubby serve je dulu ari jumaat atau weekend baru boleh pergi beli...
niat dihati nak kamere besar tapi rasanye tak kot sebab malas nak bawak kehulur kehilir..penat nak pikul....

S220
 inilah rupa kamera cik jue yang rosak 
beli masa bezday farisyah yang ke 3....
baru lagi setahun 5 bulan...

dah serve nak beli kamera ni


tapi malas nak bawak kehulur kehilir besar sangat..
cik hubby kata boleh je..tapi rega dia cik jue rasa mcm tak berapa nak mampu je...

jadi  ambil yang ini je....

 nikon s550..
sama je mcm yang rosak tue cuma beza dia...
kalau yang atas tu 10 10-megapixelm
yang ni 12..
kalau dulu 3 kali zoom yang ini 5 kali zoom..
pastu ni kualitiu video lagi cantaik sebab dia pakai HB...
dan rega dia paling penting sekrang promosi...
RM 598....harga asal RM 798...


inilah kisah kamera cik jue..oklah pasni jumpe lagi ye..byeyeye

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

10 comments:

amiey lee said... [Reply]

huhu samala nasib kta cik jue..kamera tak rosak..leh pakai..tapi screen pecah..nk ganti skrin..harga smpai 200..huhuhu tgu bonus la gamaknye

dinner isnin ni tak taula nk pakai camera apa..tumpang camera org kot

anie said... [Reply]

xpe dapat camera baru..boleh x mcmnie..hehe

Aku Ibu Muda said... [Reply]

kitorang ada 2 kamera rosak yang x guna..bukan rosak apa, cuma tak tahan makan bateri + gambar dh x brapa cantik...so, auni guna yang tu lah...hihii

MamaYatie said... [Reply]

sama la kita..tp saya dah beli baru raya thn lepas..dari canon ke sony..tapi kan..rasa mcm hak lama jugak picca lagi cantik..huuu

MummyEcha said... [Reply]

nasib baik cik poji memahami...hehehehe.

Nana said... [Reply]

xpe kak..
xpakai dslr pon
janji ada kamera hehe
sy lg la kamera cap ayam je haha

Ogy said... [Reply]

yeyy dpt kamera baru...heheheeh

Mama Zharfan said... [Reply]

me paham..me pun gini gak last year--my digicam rosak sbb my lil ariff main ketuk2 kat lantai cam tu...
then nasib baik rezeki me menang contest offline --dpt hadiah digicam sony worth rm800 ;)

cikpuanhady said... [Reply]

huhhu..me suka hasil gambar dr dslr, tapi tak suka untuk membawanya..ngee..

Jom skodeng :Bloglist hilang?

Idah said... [Reply]

takde yang baru tak de laa yang lama...dugaann

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa