Monday, February 7, 2011

Karak Ke Kuala Lumpur 3 Jam....

inilah kisah kami...ari sabtu biasalah...bila dah cuti lama semua orang ambil peluang balik kampung...tapi ini kali pertama jadi kat kami sekeluarga...dah 9 tahun duk ulang paka -KL time cuti raya ke...atau cuti apa2lah....tersangkut dalam jem....
kami bertolak dar paka pukul 3.00 petang..ok perjalanan lancar sehingga lepas tol karak....kereta dah mula beratur ingatkan lpas tol bentong oklahkan...tapi selamat bermula km68.7 sehingga sampai Tol Gombak...bayangkanlah dengan jalan Karak-Bentong-Genting yang bengkang bengkok (betul ke aku eja ni) asyik duk tekan brek...ambil masa 3 jam...menangis kau...dan yang paling kesian budak kecik tu boleh pulak nak berak...jenuh ..masa tu tak tahu nak buat ape..nak kasi pakai pampers mampus dia taknak...pastu sabarkanlah dia ..letak minyak ubat kasi hilang rasa nak berak last2 si kecik tu tertidur jugak...kesian betul dia time tue...(cik jue pulas baju dia kasi hilang rasa nak berak....petua org tua2)
ari ni duk baca ramai yang duk cerita pasal jem semalam..kami ni balik ari sabtu pun jem sampai lewat 3 jam tapi kalau yang balik ari ahad mcm mana tah....


(nak siap n3 ni je ambil masa-tak sempat nak bw sebab ade kerja nak cepat.-kerja tak siap2 jugak-penat sangat-
baru balik hospital serdang tengok member sakit-tak tahan tengok keadaan dia-MOGA ALLAH CEPATSEMBUHKAN KAK YAM)

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

7 comments:

AIRI'S WALL DECO said... [Reply]

same la kite k.jue.. hari sabtu dr n9 ke ptrjya dri pkul 3 ptg sampai ke 9 mlm baru smpai rmh.. biase 2 jam je? kak, kak yam sakit ape?

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply]

hu...hu...kita pun ada pi Gambang Pahang cuti ari tu, tapi malam Jumaat dah balik KL.so tak jam la...mesti letih kan

CiK JuE said... [Reply]

airis;ade batu karang dalam hempedu..teruk jugak keaadan dia sekarang sayu hati tengok dia..kalau ayu nak pergi tengok bolehle..wad 6b-dia baru je keluar icu ari khamis.dia tak sedar dari hari ahad...

CiK JuE said... [Reply]

anje:memang letih nasib baik ari sabtu..semalam alis ade cerita dia sangkut sampai 13 jam...

Nana said... [Reply]

dengar pon dah tau penat..
kami dari penang mmg grk blk kl awal ari jumaat
sebab takut jem

wahida said... [Reply]

la sian nya dak kecik tu..nak terberak sampai tertdo dibuat nya...hampeh tul jem ni!!

Ogy said... [Reply]

td dgr kt hot fm..rata2 cerita pasal jem...kalau tahun br cina mmg le jem teruk sbb org cina..masa cuti ni dia beraya pastu dia melancong sekali...kitapun nk jalan2 balik kpg jugak...alamatnyaa mmg jem teruk lee

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa