Saturday, February 19, 2011

BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

jom kongsi buat pengetahuan kita semua moga lebih berhati-hati....." AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kereta dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Zaman la mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

5 comments:

BIONIC WOMEN said... [Reply]

Bagusnya maklumat nih..tq sudi kongsi...macam2 berlaku skrang kan?

zati embong said... [Reply]

org jhat ni,bnyk betul taktiknya.lebih baik guna otak utk smthg yg berfaedah.

Zur@ZaRi said... [Reply]

thanks bg info nie=))

header tu mintak blogger Miss Eliss tolon yg buat kan...

watermark tue, sy jumper dalam koleksi gambar my frend.. then touch up sikit2... tambah star... hehehe=))

Ya ALya said... [Reply]

tq dgn info yg di beri ni....

ch@ said... [Reply]

sejak kita kena tegur dgn mrABi kita mesti tengok keliling kereta dulu sebelum masuk kereta. kalau tak, ada je la yg spoil. biasanya cermin sisi tak buka.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa