Monday, February 14, 2011

BbQ at SteambOat AnTarabangsa....

salam..n selamat pagi semua.....apa khabar hari ni????cik jue tak sihat..demam dari semalam je...mulut ni tak rasa ape pahit sangat...tapi takpelah....walaupun mulut rasa pahit nak cerita pasal makan jugak...pagi2 ni kalau cerita pasal makan ni boleh mendatangkan selera kot.....kisah minggu lepas tapi baru nak cerita....

tempat kejadian : steamboat Antarabangsa Bangi...
dewasa : RM 22
kanak-kanak : RM 15 (5 tahun hingga 12)

ok ni dia kain rentangnye....

ok makanan kat sini memang best..sesuai dengan nama....pilihan..memang the bestlah..sampai rambang mata tak tahu nak pilih yang mana satu..banyak sangat...dan yang paling penting pelayannye memang rajin to-up bila tengok makanan dah kurang....
bagi cik jue pengemar steamboat nie..memang inilah kedai yang paling berbaloi yang kami makan setakap nie...

ok ni dia......didalam periuk penuh ngan bahan yong taufu...kat tepi pulak...penuh dengan ayam,sotong,daging dan udang..tak kentinggalan lala dan kupang...
ini baru separuh tau....
daging dan ayam...

coklat...

tambahan yang boleh di makan dengan aiskrim....

sayur pun banyak...

tukang sponser....

farisyah dengan aksinye tersendiri...

wajib gambar ibu ngan anaknye 
tok n aunty nie...

farisyah dah mula posing...
udang ni best....

panjangnye muncung...

farisyah lagi...

ini cik jue punye....

inilah dia...dah habis..pun...


memang bestlah..kalau korang suka steamboat gak..jomlah makan kat sini..memang best dan yang paling penting banyak pilihan berbaloi dengan harga yang ditawarkan.....



tengok je ke..kliplahh..nanti cik jue klik awak jugak


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

14 comments:

~ yus ~ said... [Reply]

steamboat mmg best. teringat pula cuti cny hari tu ramai2 makan steamboat di rumah mil, buat sendiri..:)

Dah klik Heartbeat cik jue..hehe

ch@ said... [Reply]

humangaih. kita tengah makan vitamin membetulkan sel kulit, sebab kita alergik seafood. bila dah ok, mau pergi terjah. tengok sya pegang udang tu, huiii yummi-yummi.

~izan~ said... [Reply]

amboi cik jue,mmg betol tu,pg2 citer psl makan mmg menggoda hehe...dh klik hb =D

[-suziey-] said... [Reply]

woooo menariks..accessories eskrem tu yg menariks tu:p

amiey lee said... [Reply]

memang sedappppppppp...alahai cik jue..kta pun teringin nak makn steamboat ni...

MummyEcha said... [Reply]

ko saja kan pagi2 buat aku terliur..nanti bleh p mkn sama2..kita buat gath nak?

wahida said... [Reply]

eh, murah lah...mmg berbaloi2...

sahromnasrudin said... [Reply]

assalamualaikum..

tak pernha rasa lagi tp tgk pic mesti sedap kan..

saya folo blog ini

Nana said... [Reply]

tidak....
sama mmg suke steamboat ni..
tp jauh la plak bangi ni

BIONIC WOMEN said... [Reply]

wah cik jue, bestnya, tapi kita jarang makan steamboat skang..hubby x suka.huhu..tapi kita teringin sangat.

klik Hb skali

nadia ar-rumaisha said... [Reply]

memang mengiurkan laaa.....

MamaYatie said... [Reply]

waa..terliur la cik jue..biler la kami nak pekena steamboat ni..en suami ai malas nak pegi makan jauh2..huhu..may be kena terai yg kat maeps tur la

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply]

wah mantap menu2nya...sedap2 kita tak pernah lagik makan 1 family makan steamboat ni hubby non berapa gemar tapi kita suka

fadhdeela said... [Reply]

sedapnyer kak...kat seksyen bape tu?nak g la!! murah lak tu

im following u :P

meh singgah: Pavilian..NZ Cafe..KLCC!!

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa