Wednesday, January 19, 2011

"Ibu..Baju Nak Buruk"

Dah Makan tenGahari Ke korang semua......
cik jue bihun sup...
nak cerita kisah anak dara cik jue.....
sapa lgi kalau bukan dia...hahaha...
weekend ari tu pi jalan2 cuci mata kat IKEA...
berhenti makan...si farisyah ni memang peminat tegar makanan ala2 mee...
oklah sebab makan western jadi  farisyah kami oderkan dia...
speghetti...........best....lupa lak makan kat tingkat atas iKEA...

10Q googele- cik jue tak ambil gambar kat sana sebab pergi bukan dengan kerelaan hati..malas nak cerita nanti ia bawak effect pada cik jue dengan si DIA"

disebabkan makan spaghetti dengan penuh beselera..maka baju pun kotorlah....cik jue time tu mood memang takdelah..geram pun ade tapi taklah melepaskan kemarahan pada farisyahkan...kesat mana2 yang patut....baju memang ade dalam kereta tak bajetlah nak makan....tapi comotnye taklah banyak sangat...
warna baju n warna kuah spaghetti hampir sama jadi taklah ketara sangat
eeee farisyah oh farisyah....
lepas makan kita orang meneruskan perjalanan menawas IKEA tanpa arah tuju kaki cik jue sakit masa tu sesakit hati cik jue...
tetiba farisyah pun menjerit...
"iBU baju Kakak Dah BurUk Jomlah Beli Baju Baru...cepatlah ibu dah buruk nie"
tengok tak pasal2 menjerit ajak beli baju barui sebab baju dah buruk...
(motif sebenar tengok baju princess kat kiosk Kat IkanO)
boleh pulak dia menjerit mcm gitu..banyaklah farisyah punye buruk..baju tu jarang2 ibu pakaikan seingat cik jue ni masuk kali ke 3 tau...
inilah baju yang di kata baju buruk...
betuah betul nak baju baru dikatakan bajunye buruk...huhuhuhu..


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

10 comments:

BIONIC WOMEN said... [Reply]

pandainya Farisyah...
dapat x baju baru yg dia nak tuh?

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply]

adei farisyah, sama cam balqis la kalo kotor sikit mesti nak tukar baju lain...samalah kita pun ada baju lain letak kat dalam kete sampai 3 helai...

MummyEcha said... [Reply]

bagus la farisyah....nanti minta selalu ngan ibu kay hehehehe.....

LYAfrina said... [Reply]

asya tiap kali mkn kna bagi alas leher tu.. takut kotor baju.

lya suka spagetti carnbonara.

Shahayu said... [Reply]

amboi3x... farisyah... baju yg pakai tu pun dah cam model ....pandai nyer dier nak baju baru lagi... x pa kalu ibu x beli minta kat ayah ye... hehehehhh...

MummyEcha said... [Reply]

dah makin cantik ank dara ko jue..

dilazfamily said... [Reply]

salam. mehlah jenguk blog saya.
KLIK HB...pas tu join sekali.
leh tambah pendapatan

anie said... [Reply]

hahaha..bijak..bijak..farisyah

ieda said... [Reply]

pandailah dia nak kenen baju baru...

PuanBee said... [Reply]

haha mesti kuat bergaya nih..


ank bee yg sulong pun g mana2 mesti nak mee

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa