Tuesday, January 11, 2011

DaPat WaTErMarK Tapi Tak Tahu NAk GuNa....TOLONG CIK JUE.....

Cik JUe DapT waterMArk PercUMa DarI NAdiA...terima kasih banyak2 ye nadia.....
tapi masalahnye sekarang cik jue tak tahu nape kalau benda tu kalau bawak WINZIP...mesti cik jue tak boleh buka pluss tak pandai sebenarnye....
aduh cik jue ni banyak lagi buta pasal komputer ni ..kalaulah sapa sudi nak tolong....
nadia ade buat tutorial tapi cik jue dah try tapi tak dapatlah...semAlam cikjue dah beli software ADOBE PHOTOSHOP  baru nak masuk dalam lappy...kalau ade yang sudi tolong..please tolong cik jue ye...
mintak tolong sangat2....

inilah yang nadia kasi tapi tahu nak guna..kesian kita

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

9 comments:

sarah-najwan said... [Reply]

salam..

akak guna photoscape utk masukkan watermark..sgt mudah..

watermark tu letak dlm folder yg senang dicari..then utk tepek dlm gmbr kita..guna photoscape..yg cara adobe pom bole kot..tapi akak xbiasa..hehe

xpe..bole buat nati..ada yg sudi bantu nati..

Cik Jue said... [Reply]

salwa"terima kasih akak nanti jue try usahakan ok..

~♥ iella ♥~ said... [Reply]

cantik la watermark tue..Nak gak 1... sapa2 tolong la wat sat...

watermark nie rasanya berfungsi nk letak kt gambar supaya gmbar tak leh di salahgunakan oleh org len..

http://fadthnwan.blogspot.com

Nadia arRumaisha said... [Reply]

sebenarnya kan kak, gune photoscape lagi senang utk apply watermark...

mary ann ;) said... [Reply]

yup, guna photoscape cara paling senang nak masukkan watermark ;)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply]

guna photoscape je cik jue, tapi kita tak pakai gak la ni dah tak larat nak tepek kat gambo...hu..hu...

Norsi said... [Reply]

comeynyer watermark. bestnyer cik jue ada org tolong buatkan...

ch@ said... [Reply]

google je cikJue, kena ikut pelan-pelan, step by step mesti boleh. kita pun dah tak larat nak tepek w/mark. hahaa.

photoscape lebih senang nak tepek.

Yan said... [Reply]

cantik nye watermark..

cik jue ade photoscape tak???
yan tak tau guna photoshop.. klu photoscape senang la..
ni watermark cik jue bleh masukkan dalam blog.. mesti leh letak kat gambar jugak.

klu photoscape.. cikjue p kat 'editor'.. cikjue amik la mane2 gambar farisyah ke
pastu cikjue klik kat 'object'.. kt dalam tu klik 'photo' pastu cikjue carila watermark tadi n tepek atas gambar farisyah.

yan takde watermark.. buat sendiri jek.. tak cunpn.. last2 tak guna.. kadang2 jek bile rajin..

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa