Tuesday, November 30, 2010

GIve AwaY...SaPA NaK BaJu?????

INI ENTRY STICKY MODE LEKAT MELEKAT
Tamat Pada: 100 orang yang pertama @ 30/11/2010
  •  Copy & paste banner ke entry & sidebar (beserta link)
  •  Tajuk Entry : GiVe Away...Sapa Nak Baju Nie???  sahaja
  • Linkkan entry anda ke entry ini (ingat entry ni sahaja)
Nak CiTe Hadiah sikIt:
CabuTan BerTuah Untuk DapatKan Baju Diatas...
Hanya seoRang saHaja DiCarI (maaf sebab Baju ada sehelai aje)
Baju Nie Free size....Dari KataloG....LaTINa n NatarIa


MuDahKan syaRatNye... So apa tunggu lagi..
Jom join! :)

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Dah Nak Tamat Dah...




Ok cik Jue ucapkan terima kasih buat semua yang sudi join GA pertaMa Cik Jue...Cik Jue aKan memBeri baJu itu kepada 2 yang bertuah..niat dihati nak kasi lebih tapi ade masalah yang tidak dapat dielakkan..jadi lain kali tahun depan lah ye....buat contest atau GA baru ye...
Ok Buat semua Peserta GA kali Ini Jangan Lupa TeNgok Senarai Nama penUh Ye Esok..Jangan Lupa TengOk tau...Kalau Nama Anda Tidak TerSenarai sila bagi Tahu ..Bagi Mereka yNag Cik Jue Belum TinGGalkan KoMen..malam Ni cik Jue akan UshaKan Untuk Komen N3 Korang..yang Nyata Korang Semua Memang..............................

BESTTTTTTT
mintak maaf ye kalau ade terkurang sepanjang GA berjalan mintak maaf banyak ye...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

ImPian Cik HubbY TerCaPAi...

ari Ni Balas Yang seMalam Tak Dapat Na BuAt N3..ari Ni Cik PuLun Habis Nah AmBil enGKau.....
ImPian Cik HubbY terCapai Gak AKhiRnye...Dari KereTe pertama SamPai KerEta KeDUa DaN KeReTa KeTiGa..Huhuhu Baru TerCapai..hajatNye...
Biaslah LelAki SeLALu TaksuB deNgan KerETa..begitu jugak DeNgan Cik HubbY ciK Jue..Dah Lama ImPikan BenDe Nie taPi asyik Tak Dapat..je.....mals nak cerita tunjuk gambar korang dah boleh agakkan....

inilah gambar orang yang happy dapat "sport rim baru"

dua beranak yang duk posing....

farisyah pun sama ambil gambar dengan "sport rim" baru ayah


*buat cik HubbY ....Sport rim dah Dapat...nanti beli barang yang ibu nak pulak...."
(cik jue tahu cik hubby bace blog nie...)

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

DunIa CiK Jue GeLAp SeKetIka....

AduH kIsaH Pagi SabTu....DuNia Cik Jue Kabur Seketika...bukan seketika Lama GakLah...
BerMuLa CerItanYa....
PukuL 4 Pagi MAk Cik Jue KeJut SuRuh GoReNg AYaM Nak Masak Buat TeTamu MAsa Buat MAjLis AkikAH n PoTOnG RamBut MawaDDah....Oh Lupa Cik Jue SamPAi Kat Umah Abe DaLam PukUl 12.00 TenGahMalam....BiasalaH Cik Jue nI pemAKai CerMin MAtA YanG TegAr SeJap UmuR 11 TahuN (DarJah 5) samPAi seKarang...Kalau Tak de SekEtIka AlamAk GelAp,KelAmlah duNia Cik Jue Ye...berbalik pada kisah tadi...
Cik Jue Terus Bangun..Rapa2 CarI cermIn Mata........
Duk CarI2 tu terJumPe Tapi Kuat SanGAt Kot alamak tali kat bawah tu putus lak....jadi kelamlah dunia cik jue seketika...tunggu sampai kedai buka..kedai buka pukul 10.30..pukul 10 cik jue dah terpacak depan kedai....sebab itulah cik jue tak ambil gambar masa akikah dijalankan....

inilah cermin mata yang patah tue...
inilah cik jue tanpa cermin mata...

nasib baik dapat baiki..kalau tak melayanlah......



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

ImPian CIk Jue TerCapai...

Buat Cik HubbY terSayang TerIma KasiH banyAk2 SeBab suDi JuGak PeNuhi ImpiAn IsterImu Ini...
sebelum bertolak ke kuantan malam sabtu lepas..cik hubby ajak pi makan dulu..bila cik jue tanye nak makan kat mana..selamba dia jawab..ikut ajelah (biasanye kalau tanye mesti dia akan cakap tak pun suruh cik jue pilih tempat makan) sampai kat kedai ni cik jue pun turun pelik jugak sebab kedai ni cik jue baru sekali pi makan tapi takpelah....
cik jue tanye lagi..kenapa sampai kajang kan kita nak pi kuantan jap lagi..nape tak singgah makan masa OTW je nanti....dia jawab kat sini ade bende yang ibu nak makan...(ape bende yang cik jue nak makan ye....)

dan jawappannye ialah....
ape ni..YonG TouFu...

Hahaha Cik HuBBY Bawak CIk Jue Makan Yong TauFu Kat D'MuaR..
"Mana Ayah TAhu Kedai Ni"
"kan Ibu Ade Buat N3 pasal Nak Makan YonG..n Ade Orang BagI Tahu KAt siNikan ..tu Yang Ayah BAwak KAt sini"
org yang komen tu ialah....
tQ So Much Ye....
best tu terangkat jugaklah..sama rasa ngan johor punye style.... 

 inilah wajah cik hubby malam tu senyum panjang dapat penuhi kehendak cik Jue

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

MaWaDDaH BinTi JoHarIzal

IniLah Kisah NAk SedaRA Baru Cik Jue..NamAnyE MaWADDaH....(Ummi Dia Cakap MAkSudNye KasIH SayanG)hahaha..happy cik jue dapat anak sedara baru nie..jom masa tak sempat nak cite panjang jomlah layan gambar mawarddah ye...
Buat ANaK seDara "cik Na N uncLe Gie"(ini panggilan anak sedara )...mendoakan
  • moga mawaddah jadi anak yang solehah
  • menghormati semua orang tua
  • menjadi budak yang bijak,cerdik dan semualah yang semaksud dengannye...
 inilah MawaddaH

mata saya pejam je..sebab baru 6 hari...


tengok orang ni suka posing...
gambar bawah tue pulak tu AbaNg HilMan...
(baby mawarddah tu adik adik adialah..umur dia 3 tahun)

*sebenarnye abe cik jue buat akikah tapi gambar tak ambil sebab ade kisah terjadi kat cik jue..tunggu ceritanye)

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, November 29, 2010

JaduL Gaji Tahun DePan...

salam semua..nak kongsi sikit kat korang semua terutama GOV staff ye...ni cik jue nak kasi jadual gaji untuk tahun depan...jom layan nanti boleh buat pengiraan nak bercuti ker..nak buat kenduri ke..jomlah layan ye...seperti biasa bezday cik hubby mesti jatuh hari gaji n makan besarlah malam tu

JADUAL PEMBAYARAN GAJI BULANAN BAGI TAHUN 2011










BULAN TARIKH HARI  CATATAN











JANUARI 25.01.2010 SELASA




FEBUARAI 24.02.2011 KHAMIS TAHUN BARU CINA  03 & 04.2011
MAC 24.03.2011 KHAMIS




APRIL 25.04.2011 ISNIN




MEI 24.05.2011 SELASA PESTA MENUAI 30 &31.05.2011
JUN 23.06.2011 KHAMIS HARI GAWAI 01 & 02.06.2011

JULAI 25.07.2011 ISNIN




OGOS 24.08.2011 RABU HARI RAYA PUASA 30&31.08.2011
SEPTEMBER 22.09.2010 KHAMIS




OKTOBER 20.10.2011 KHAMIS DEEPAVALI 26.10.2011

NOVEMBER 24.11.2011 KHAMIS HARI RAYA HAJI 06.11.2011

DISEMBER 19.12.2011 ISNIN HARI KRISMAS 25.12.2011


























10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

HaRi Ni Tak SemPat Lah PulAk

morNing SemUa...Ari Ni TAk SemPat NAk Buat CerIta Kisah WeekeNd..kalau ari isnin cik Jue MeMang SuKA BUka BloG awal2 sebab Banyak CerIta weeKend koRang yang Best2kan...cik Jue pun Sama Nak cerIta weekend cik Jue Di KuantAn....Best..
  • Nak PubLish GamBAr ANk Sedara Baru
  • Nak CerIta Kisah Pagi SabTu cik Jue yang gelap....
  • nak cerita kisah hubby yang suka sangat2 hajat dah dapat
  • nak cite keinginana cik jue telah di penuhi...
Aduh Banyak Nak cerita tapi pagi nie tak sempatlah kerje banyak sangat..tapi cik jue akan buat BW jugak insayallah kalau sempat   lagi pun gambar tak copy lagi dr hp n kamera nie...malas guna opis punye nanti masuk virus pulak....(pesanan cik hubby)



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, November 26, 2010

BE pertama Cik Jue

Walaupun ini yang pertama berbanding orang lain yang dah bertimbun2 cik jue tetap jugak nak kasi tahu semua orang yang cik Jue dah Dapat BE  dari nuffnang...sedih sangat bila semua orang duk cite dapay BE pastu duk pikir bila agak2nye cik jue nak dapat BE macam Orang Lain..dan akhirNye...dapat Juga Malam Tadi Dari CELCOM

Terima Kasih Banyak2 ye .nuffnang. n CelCom koRang Memang BestLah

"BUAT TEMAN2 YANG SUDI KONGSI TENTANG nuffnanG KORANG MEMANG BESTLAH...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

mACAM mANA nAK bUAT tOP tEn COmENt....

ade sape yang boleh tolong cik jue tak??nak buat top ten coment kat tepi sideber cik jue..dah try buat berkali2 tapi tak dapat2 dapat jugak tak tahu nak buat camane...ade motif sebenarnya...
"jika bulan itu rezeki cik jue murah ..cik jue nak bagi sedikit hadiah buat mereka yang paling banyak komen kat N3 cik jue..tulah pasalnye cik jue nak sangat bende alah tue"

jadi sape2 yang pandai dan nak tolong cik jue insan yang lemah nie..please le tolnglah cik jue ni....
"SAYa BuDak BarU BeLajaR"

cik jue nak bende nie lah...
pinjam gambar dari blog mama rifqy

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Hati Cik JuE BerBuNga Nie

kenapa hati cik jue berbunga2 ye.....macam gini.....

sebabnye......
  • malam ni nak gerak pi kuantan nak tengok anak sedara baru..nak snap gambar sikecik tu banyak2...(kemaruk nak baby lagi sebenarnye....)
  • alhamdulilah perniagaan makin maju setapak dan setapak...
Dan Yang PaLinG meMbuatkan Hati Cik Jue BerBuNGa2 Ialah....

  • Semalam menang cabutan BertUah Yang diaNjuRkan Oleh *MaMaLieYna*....terkejut cik jue tengok nama cik jue mula2 macam tak caya ..sebab chik jue jarang sangat nak bertuah nie....tak sangka pulak kali ni bertuah...hehehehe.....(selalu duk pikir..nape lak aku ni tak pernah bertuah kalau masuk GA) tapi tak kisah pun kalau tak bertuah sebab niat nak masuk tu nak suka2 n nak cari kawan je...
Dan Yang PaLinG meMbuatkan Hati Cik Jue BerBuNGa2 Ialah....

  • Semalam menang cabutan BertUah Yang diaNjuRkan Oleh *MaMaLieYna*....terkejut cik jue tengok nama cik jue mula2 macam tak caya ..sebab chik jue jarang sangat nak bertuah nie....tak sangka pulak kali ni bertuah...hehehehe.....(selalu duk pikir..nape lak aku ni tak pernah bertuah kalau masuk GA) tapi tak kisah pun kalau tak bertuah sebab niat nak masuk tu nak suka2 n nak cari kawan je...
 inilah dia bukti cik jue dah menang hadiah.....ini
v
v
v
v
v
v
v
v
salah satu tau..bukan dua2 cik jue menang....

p/s buat liya...Cik Jue ambil gambar dal blog liya tau...kredit for mamalieyana....dan mr google

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

SaYa SuKA BloG Awak LA


SaYa Tak MenGenaliNye TaPi Saya suKa BaCe BloG Dia.....
BloG SaPe Ye.....mestIlah BloG Ben Ashaari

wawawa...Ok Cik Jue Nak PilIh Nie....tapi seMua Cik JUe SuKa Tapi Yang Paling suKa Ialah
1.Anje aka Mama BalQis Sebab Banyak Tips Dan CeriTa dia BeST....
2. MamA ZaRa dIa sepupU Kita...korang Tahu BW menemukan Kami...kecilnye Dunia
3.mamakembar3 sebab nak tengok kelatah anak yang kembar tiga tue...
4. Mama Gee sebab suka tengok deco umah dia n kisah rindunye kat cik Hubbynye...
5.BloG member2 opis yang mesti baca kalau dia orang N3 Baru...CikBal,AniE EyPul,Ayu HafIz,My Best FrieNd ana

Saya tAhu Dari Mama Zara...Pastu Jalan2 Kat Blog ben pun JumpE Gak...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Cik Jue BerJaYA Buat....

SeLamat Pagi semUA..kisah semalam di tinggalkan..terima kasih kawan2 yang sudi kongsi pendapat n cadanagan kat cik jue pasal semalam punye cerita....cerita di sini dan  cerita ini bagi mereka yang sudi bagi pendapat dan cadangan cik jue amat mengalu-alukan ye...terima kasih

Dalam kesibukan semalam dan dalam ketidak ade moodnye cik Jue,akhirnye tengahari semalam cik jue dapat membuat BW secara mengeluruh..hehehe..semua blog yang cik Jue follow sempat cik jue tinggalkan komen kat N3 korang...walaupun ade jugak yang tertinggal tapi cik jue suke sangatttttttt...bukan senang cik jue nak buat camtu..yelah tenet kat opis nie lembab mengalahkan kura2 tambah3 kalau waktu tengahari sebab semua yang kena blok boleh buka dari jam 1.00 tengahari hingga 2.00 tengahari..pastu nak sambung kat umah kena oastikan farisyah tidur kalau tak kesian dia sapa nak layan di akan..
takpalah sekurang2nye cik jue dapat lebih mengenali kalian dengan BW blog korang....

"cik jue suka sangat baca N3 korang sebab kalau cik jue boring,susah hati,tension dan malas buat kerje..blog koranglah penghibur hati cik jue sekarang"



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Aduh Camane Nie.....Kesian Farisyah

 N3 INI MELEKAT....JADI CITE BARU KAT BAWAH

Pagi2 yang happy ni tetiba2 jadi sedih..mood berubah menjadi buruk..kenapa????
kisah farisyah nak tukar taska yang bagus le..cik jue dah buat permohonan untuk masuk ke "NASYRAH CHILD CARE CENTRE " tapi keputusan......
"DUKACITA DIMAKLUMKAN BAHAWA PERMOHONAN UNTUK ANAK TUAN/PUAN UNTUK KEMASUKAN 2011 TIDAK DITERIMA"
"PIHAK PENGURUSAN MEMOHON MAAF JIKA KEPUTUSAN INI MENGECEWAKAN PIHAK TUAN/PUAN.JUTAAN TERIMA KASIH KERANA TELAH DERURUSAN DENGAN PIHAK NASYRAH"

dan bagi cik jue keputusan ini memang mengecewakan...bukan nak buruk2 taska sekarang tapi cik jue amat berharap farisyah dapat NASYRAH...sebab sistem pembelanjaran kat sana sistemetik dan anak2 member yang duduk kat sana mejoritI dah boleh meMbaca dalam umur 5 tahun...
aduh sedihnye hati cik jue n cik hubby kecewa sangat2..tak tahule nak cakap macam mana...(air mata nie sibuk pulak nak keluar)....
sekarang tambah pening pulak..nak tukar taska baru ke cari kat tempat lain atau nak terus aje taska kat bawah nie..tahun 2012 baru cari taska yang betul2 bagus..lagi pun tahun dpn farisyah baru nak masuk 5 tahun..please kalaulah korang boleh tolong cik jue yang betul2 susah hati ni....
*****MOOD DAH KeLAUt...SedIhnYe HAti...Kesian FarisYah********

SAJA LETAK GAMBAR NIE..NAK TUKAR MOOD TAPI MASIH DALAM SEDIH

"TOLONGLAH KASI MAKLUMAT BALAS KAT CIK JUE YE..."
"PANDANGAN KALIAN AMATLAH CIK JUE HARAPKAN"

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, November 25, 2010

Boleh tak korang Tolong Cik Jue Nie....

N3 nie cik jue tulis pukul 3.45 pagi tadi..inilah masalah cik jue sebenarnye..simpton tak boleh nak tidur malam.....dalam seminggu atau paling lama 2 minggu mesti ade satu malam cik jue tak boleh nak tidur...udah dipejam..tapi mata taknak lelap2 jugak...macam2 cara cik jue buat ......tapi mata tak nak jugak lelap...nak kata masa nak tidur tue banyak pikir rasanye tak...
bukan cik jue tak cuba tapi masih sama gak;
  • nak kata malam sebelum tu tidur awal taklah..sebab setiap malam cik jue tidur pukul 12 keatas sebab anak dara cik jue lambat tidur malam..
  • nak kata minum kopi ke nescafe sebelum tidur tak jugak...
  • nak kata badan tak penat rasanye penat sebab hari2 cik jue lambat balik opis..pastu terus masak...
  • nak kata tak paksa tidur dah paksa
  • nak kata tak mandi dah mandi
  • nak kata tidur siang..cik jue susah nak tidur siang kat opis...
entahlah tak tahu kenapa..kalaulah korang tahu ape masalah cik jue nie...kalau tak tidur mesti esok pi kerje bawah mata lebam..tapi cik jue tak ngantuk pulak..tapi kalau ngantuk cik jue akan pejam dlm 5 minit je pastu mesti segar balik...


please kalau ade yang sudi tolong please tolong cik jue ye.....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

JomLayan KeDai MamAk

maklumlah kat putrajaya nie banyak kedai mamak..tambah2 area prisent 9 nie..tak silap cik juelah ade 6 buah kedai mamak kot....cik jue paling suka layan kedai mamak kat entah ape namanye..tapi staf dia pakai baju birulah..ala kedai dia sama bagunan dengan restoren Dapur Mas....
bukan nak cerita pasal kedai mamak tue cuma nak kongsi sikitlah..kalau korang makan kedai mamak ape korang akan order @ faverat makanan koranglah....kalau cik jue pulak mesti nak layan nie lah....

 roti tisu satu..perhhhh kalau ade campur warna merah,hijau ..lagi best

mee goreng mamak..pastu perah asam limau..memang terangkat....

"ingat masa duk KL dulu masa boleh katakan hari2 lepak kat NZ wangsa maju..ramai orang..tambah malam minggu happening gile..."

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, November 24, 2010

WakTu BerSamAnYe....

Aduh geram Betul ari Nie..Kerje X berapa nak Banyak Tapi Masih Lagi siBuk Pluss DgN kelam Kabut Jugaklah....pastu bende yang boleh hiburkan hati pulak  macam hampeh..camana nak BW tenet Pun very slow..Tak Boleh Nak Komen...Pastu Banyak PuLak TertinGGal cite2 Best KoRang semua....agak2 balik umah nanti sempat nak BW korang Semua..kalau asyik Mengadap Pc Kat uMah KesIaN Pulak anak Dara Tue...Dah Le  satu hari tinggal dia kat taska..pastu balik umah ibu pulak mengadap PC.....
Bila pikir2 balik Rupanya Sekejap Aje Waktu Bersama AnaK Dara setiap hari terutama waktu kerje...bila time weekend je boleh nak habiskan masa dengan dia...tu pun tak sepenuhnye...yelah time tu jugaklah nak kemas rumah ...aduhhhhhh sedih betul rasanye...
tapi nasib baik anak dara tue memang anak yang baik..jarang sekali nak buat perangai...alhamdulilah kejut pagi pun tak susah...janji ayah kena kira
"1,2,3 farisyah bangun"
autometik bangun masuk bilik air
bangus anak ibu,jarang sangatlah nak nangis bangun pagi...

anak dara ibu memang bagus.....


.........hampeh tenet masih lagi slow .....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

MaMa ZaRa .....Kecik Betul DuNia nie

Salah Satu SeBab mengapa cik jue suka buat blog..ialah..dapat mengeratkan silaturahim..dan hari ini cik jue dapat komen paling best iaitu..........

             "kenal x sapa mama zara ni...kecik dunia ni rupanya :)

inilah sepupu cik jue....MAMA ZARA aka KAK ANN....anak mak cik adik ayah cik jue...selalu jugak jumpe....tapi baby dia yang kecik ni tak tengok lagi.....(ape punye mak sedara nie...)
jomlah layan di punye blog ye...klik sini Mama Zara Aka Kak ANN

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Kat Mana Nak Cari Nie...

Salam semua tadi N3 sedih skrg N3 Nak Makan pulak...
cik jue nak makan bende nie..tapi nak yang sedap selalu jumpe tapi tak best setakap nie jumpe yang paling best kat umah cik hubby iaitu JOHOR BHARU...kat bandar Jb Kampung Melayu punye area tak silaplah nama kedai dia
"Yong Tau foo Mat Aris"
tu kat johor kat area Putrajaya,Bangike tak kisahlah janji arae KL....
tolonglah cik jue nak makan yong tau foo yang sedap...semalam pi ajak cik hubby beli kat pasar malam tapi dia taknak katanya kalau nak makan kita makan kat kedai..tapi cik jue tak tahukat mane??????
nak makan sangat nie..kecur air liur cik jue nie....(bukan mengidam ye)

tq mr google....
ini yang makan ngan sup...
tapi cik jue suka yang sos...

TOLONGLAH CIK JUE NIE TERINGIN SANGAT NAK MAKAN YANG BEST,JOMLAH KONGSI NGAN CIK JUE YE.....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Kalaulah Cik Jue di tempatnye...

morning kawan2..ari ni lewat sikit ye....bukan ape tadi ade hal..semalam pulak tak sempat nak buat N3 kasi auto ini hari....hehehe...
semalam ade dua kisah sedih telah berlaku dan buat hati cik jue rasa betul sedih....dan terpikir kalaulah Cik Jue ditempat mereka adekah mampu cik jue menghadapi semua duagaan ini...
cerita pertama:-----
semalam seorang staf kat JPA dan juga kawan blogger aishah-kenanganterindah telah meninggal dunia..walaupun cik jue tak berapa kenal ngan arwah akak aisyah tapi cik jue pernahlah berborak dengannye sebab anaknye yang nombor tiga tu kawan farisyah kat taska..yang cik jue bertambah2 sedihnya arwah telah meninggalkan 6 oarang anak yang masih kecil dan yang paling bongsu ialah KEMBAR 3..semalam cik jue duk belek2 kat FB..ramailah buat ucapkan salam takziah tapi ade sorang tu kasi tahu 
"TAK TAHAN AKU TENGOK ANAK2 ARWAH TERUTAMA YANG KEMBAR TUE ASYIK NANGIS CARI MAK DIA"
entahlah tak tahu bagaimana si anak2nye bila kehilangan si ibu...perit betul dugaan buat si ayahnye..
MOGA ALLAH MENCUCURI ROH ARWAH KAK AISYAH DAN MELETAKKANNYE DILANGAN ORANG2 YANG BER IMAN....AMINNNNNNN

cerita kedua lak...... 
cik jue suka baca blogger si mama ini sebab cara cerita dia ngan cik hubby dia memang best..cakap pasal2 rindu2 duduk jauh..pastu umah dia yang comel lotel sebab di deco ala2 macam english ..peeee memang cun...tapi semalam tersentuh pulak hati baca kisahnye yang merindui si anaknye yang telah dipisahkan oleh ex husbandnye....semalam cik jue memang bengang gile masa baca kisahnye..cik jue usaha godek blognye untuk mencari cerita sebenar dan akhirnye..cik jue kalah air mata cik jue tumpah bersama2 kisah di blog kawan kita nie...
entahlah bagi cik jue tindakkan ex nye itu amat tidak berhati perut..tak wajar bagi seorang bapa memisahkan anak dengan seorang ibu yang amat menyayangi anaknye..yang buat cik jue lagi bengang si ibu nak jumpa anak sendiri pun susah bagaimana perasaan seorang ibu anak yang dikandung selama 9 bulan tue dipisahkan begitu sahaja....cik jue betul tersentap dengan ape yang terjadi kat si ibu...balik umah kasi cik hubby baca kisahnye terdiam cik hubby.....pastu dia cakap 
"KITA DOAKAN MOGA AKAK NI BERBAHAGIA DENGAN KEHIDUPAN BARUNYE SERTA SUATU HARI NANTI ANAKNYE PASTI AKAN PULANG KEPANGKUAN IBU"

entahlah cik jue rasa betul2 tersentuh dengan kisah2 yang berlaku semalam..dan terfikir...
"TABAHKAH CIK JUE KALAU IA TERJADI KEPADA CIK JUE"

buat family arwah kak aisyah...salam takziah dari jue sekelurga 
dan 
buat ibu yang merindui anaknye...moga terus tabah menjalani hari2 mendatang dan insyallah kebahagian akan menjadi hak milik mama selamaya..ia pasti akan pulang kepangkuan mu..dan moga terus happy dengan si dia yang amat menyayangimu....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 23, 2010

happy bezday..my sister....N gOOD lUCK My Young Brother

hari ini hari jadi adik cik jue...nama dia Junaida johari..bezday yang ke 21 tahun...baru aje habis belajar kat  POLITEKNIK DUNGUN...cik jue adik beradik ramai...7 orang semuanye...hehehe cik jue anak ke-3...ade seorang abang,seorang kakak pastu dua orang adik perempuan n dua orang adik lelaki...jadi junaida ni anak yang ke 5 le...
kita orang panggil dia neida...anak sedara (farisyahlah) panggil dia mok uteh ..tapi kekawan dia panggil...sama gak...JUE....alamak pasal nama ni susah sikit dan uniklah kot...semua adik beradik CIk Jue pompuan nama depan mesti jue....jomlah ikut cik jue nak kasi tahu sikit....
  • JOHARIZAL JOHARI(ABE YANG SULONG LE)
  • JUHANI JOHARI (KAK NGAH CIK JUE)
  • JULIANA JOHARI (INILAH CIK JUE)
  • JUHAIDAH JOHARI (YANG NOMBOR 4...MAK LANG)
  • JUNAIDA JOHARI (YANG NOMBOR 5 YANG SAMBUT BEZDAY ARI NI)
  • JAMALUDDIN JOHARI (AYAH CHIK)
  • JOHANIZAM  JOHARI (YANG BONGSU..ARI NI START PEPaR BM UNTUK SPM)
jadi zaman2 duk kat umah dulu kalau telofon bunyi mak yang angkat pastu nak cakap ngan jue..mesti mak Cik Jue akan tanye "nak cakap ngan jue mana....kat umah nie ade 4 orang jue"...hehehehe jadi pengajaranye sila bagi tahu nama penuh ye...


 happy bezday neida..moga panjang umur,murah rezeki serta sihat sentiasa .....moga cemerlang dalam final exam baru2 nie....love u allways

buat adik kesayangan Cik Jue pUlak....Johanizam Johari...Selamat menjawab Kertas SPM dengan cemerlang...jawab betul2 tau..kejayaan adik kebanggan kita sekeluarga....

 love u so much..(dia ni memang manja ngan cik jue..semua bende mesti kasi tahu cik jue)

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

SHOUTMIX box buat hal......

huhuhuhu...cik jue ingat shoutmix opis ni kena blok..tapi rupanye memang ade promblem
 rupanye..tadi buat BW jap....semua ade duk cerita tentang shoutmix....barulah tahu CONFIRM ade masalah..hehehe tak bolehlah nak tinggal link masa Buat BW..hehehehehe...
tapikan.......

cik jue rasa opis punye memang kena blok sebab dia tulis camgini....

"Access Denied (policy_denied)

Your system policy has denied access to the requested URL.

Cawangan ICT Bahagian Pasca Perkhidmatan"

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

ApE Yang PeNtiNg.....KerJasama...

N3 pertama yang tertunggak..sepatutnye semalam lagi tapi disebabkan tak sempat jadi n3 dibawa kepada pagi selasa yang damai ini.....
kisahnye....Cik Hubby membeli meje komputer baru disebabkan oleh meja komputer lama sudah patah...dalam kepayahan nak beli (sebab pikirkan tak lama lgi nak pindah) jadi cik hubby pun belilah jugak yang biasa je...rega pun boleh le tahan gak RM 80 hinggit....
tempat yang di cari pun dekat aje...ca4 alamanda...PUTRAJAYA....(tempat biase bagi org kat sini)....disebabkan kami malas nak makan kat luar tak tahu nak makan ape..jadi cik jue ambil keputusan masak ringkas ajelah....
sampai aje kat rumah ..cik jue pun bersiap sedia nak berperang kat dapur..manakala cik hubby pulak dah siap sedia nak berperang pasang meja komputernye.....di sebabkan oleh cik jue tak dapat menolong cik hubby memasang meja komputer adelah seorang nie yang sudi menolong...jom layan 

SIAPA YANG DUK TOLONG CIK HUBBY

inilah budak yang tolong..posing dulu ye...

"ayah pegang kat sini ke"

 "yup pegang kuat-kuat tau"

 "ayah cepatlah dah penat ni"

"ok dah siap..ayah pun dah pasang komputer"

Ape Yang Penting.....KERJASAMA....
siap aje terus makan nasi yang ibu masak....yum..yum..yum...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, November 22, 2010

TAK SEMPATLAH...

SEBENARNYE ADE BENDE NAK TULIS UNTUK ARI NIE TAPI TAK SEMPAT PULAK TAKPELAH MALAM NIE CIK JUE KERJEKAN..ESOK AUTO JE..KELUARNYE...
SEBENARNYE SEKARANG CIK JUE GIAT SESUATU UNTUK MENAMBAHKAN PENDAPATAN ISI RUMAH...BENDE NIA MEMANG ADE KENA MENGENAL NGAN BLOG...KALAU SIAP BOLEHLAH PERKENALKAN PADA KAWAN2 SEMUA...HEHEHE TUNGGU TAU..MINTAK2 SAMBUTAN MENGALAKKAN......


P/S:BERUSAHA KERAS NAK TAMBAH PENDAPATAN.....TOLONG CIK HUBBY

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Kami TamBah ahli Baru.....

Salam pagi isnin...cik jue tersenyum panjang...puas hati selepas bercuti selama 3 hari...hehehe..walaupun hanye lepak kat umah tapi hati tetap gumbira....

dan yang paling best..kami telah menambah ahli baru dalam keluarga
pada tarikh 21/11/2010 kakak ipar cik Jue telah melahirkan Baby Girl Jam 6.10 pagi seberat 2.9 kg....ini merupakan anak ke-3 abe cik jue...
cucu ke-4 Mok Tok N Tok Ki
Anak seDara ke -3 Bagi Cik Jue...
cik Jue tak Pi tengok lagi..InsaYAllAh weekend ni kami akan pi tengok kat KuaNtan...

ini gambar abe cik jue satu family...
(gambar nie masa dia orang duduk kat UK... awal tahun ari tu baru balik n menetap kat Malaysia)

inilah dia cucu Mok Tok
  • baju pink tu mestilah anak cik Jue...(farisyah)
  • yang boy kat tengah tu....anak abe cik jue (hilman)
  • yang hujung tu ...anak abe jugaak....(ainur mardiah)
buat baby Girl (tak kasi nama lagi) moga jadi anak yang solehah dan sihat sentiasa...
(nanti cik jue snap gambar baby banyak2 ye...tungguuuuuuuuuuu)

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, November 19, 2010

Update peserta GiVe Away...Sapa Nak Baju Nie???

ok hari ni nak update peserta Ga..jangan lupa tengok ye..kot2 mana tahu ade yang tertinggal..dan kat sini jugak cik jue nak bagi tahu nie..hadiah baju dinaikan kepada 2 helai..

  • sehelai seperti yang ditunjukkan kat banner 
  • sehelai lagi pulak colur hitam + purle...sama gak free size..design lain sikit ye...(malas nak snap gambar)tapi jangan risau baju baru tau...tajaan pun sama LATINA N NATARIA...
kalau nama korang takde cepat 2 bagi tahu cik jue..ye...sekarang jugak cik jue terjah...
klip sini ye....
lupalak ade yang kasi link kat BloG ConTest Cik JUe Sorry Sila Kasi Link Yang Lain Di BloG ni Sahaja...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Dari SakiT hati...LebiH baiK aku Cuti...

SaLam Pagi JuMaat..Bukan Niat Cik Jue NAk Mengumpat Pagi2 nie..Tapi NAk cite sikiTlah seMlm PunYe kisah....




seperti sedia maklum..Cik Juekan tak cuti raya..jadi semlam cik jue pergilah opis bawak anak dara cik jue....sebebnye Taska Dia TutUp..sebenarnye sebelum ni kita orang dah susah hati hati le..sape nak jaga diakan..tapi takpelah cik jue ambil keputusan bawak je kat opis...
dah bawak2 kat opis tue..ade lagi member cik jue yang bawak anak kes yang samalah pengasuh takde...alamdulilah farisyah ok ajelah..tak buat bising..sebab cik jue kasi layan cerita upin ipin...nak di carikan cerita kat opis tue ade sorang tua bangka yang tak suka budak2...dia duk pandang pelik je kat anak cik jue nie..pastu pandang cik jue tang tue mulut dia kumat kamit macam ckp sesuatule...memangle jawatan di cc tapi tak payahlah nak berlagak sangat...dalam duk buat kerje ....akauntan datang kat tempat cik jue..pastu cik jue cakaplah kena bawak anak dua hari taska tutup..dia kata ok saya tak kisah....lega sebab akauntan dah bagi green light tapi yang tak puas hati mamat tua tu je...
panjang pulak intronye..ok dalam pukul 12.45 farisyah duk main ngan iman kat belakang..lagi pun dah nak time rehatkan..cik jue biarkan aje...biasalah..budak2 dalam duk main2 tiba2 mereka menjerit ,ketawa dan bisinglah sikit...pastu korang nak tahu situa bangka tue sound cik jue dari jauh...
"NAK BAWAK DATANG OPIS TU JAGALAH ANAK TU TAK PAYAHLE BUAT BISING..INGAT NI TASKA KE"....
ya allah time tu berdesing telinga cik jue..sebelum nie budak2 tu tak buat bising pun...tetiba aje dia orang buat bising..cik jue tahule opis bukan taska..tapi tak payah nak sound dari jauh..datang cakap elok 2 tak boleh ke...memang marah betul cik jue time tu...
sebab utamanye....
  • dia sound cik jue pantang betul cik jue kalau nak marah pakai sound2 dari jauh...
  • akauntan dah kasi dia pulak ngada2...
  • dia bukan bawah cik jue punye group......"jaga anak buat sendiri janagn nak masuk campur urusan orang...."
  • pastu dia tu gatal ..kalau dgn anak dara bukan main lagi....kalau ngan budak2 kecik dia buat macam musuh...
budak2 opis yang dah biase ngan dia cakap ..tak payah layan dia memang macam gitu..kalau budak2 memang cukup anti..tapi ngan nak dara ..bukan main senyum..sampai telinga....

cik jue ambil farisyah dah tak kasi main suruh dia tidur..kesian farisyah ia kata "ibu atuk tu marah ke"
"ye atuk tu marah..cha tidurlah" terus dia nangis sampailah tertidur.....
"cik jue ckplah ngan cik hubby ...."takpelah esok ibu cuti je..nanti kalau bawak farisyah nanti dia  marah lagi buat sakit hati je..orang tua macam gitu x payah di layan"

.....jadi ari nie..cik jue CUTI......walaupun cuti dah tahap nazak tapi terpaksa...

kalau korang jadi cik Jue macam mana perasaan korang......??????


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, November 18, 2010

MooD..................KeLaut...

Hari ni Hari Paling Malas semua bende adelah malas.....sebenarnye ade cite sikit terjadi kat opis nie....kena bawak anak dara pi opis ..taska tutup...tapi peristiwa tak diingini terjadi...malas nak cerita lagi..nanti cik jue cerita kemudian..buat sakit hati aje...


"cik jue Buat BW je..tapi tak komen..bukan malas nak komen tapi mood kelaut"

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Raya Haji puNye cerIta...

SemaLam Raya...Disambut DeNgan Penuh SedIhnye....
Pagi....Cik HubbY pergi semBahyNag Raya Kat "Masjid Besi " sorang2 sebab Cik Jue "mengibarkan bendera......"kat umah cik jue tak masak ape2 istemewa pun...cik hubby pun breakfast makanan biase aje....dalam kul 10.30 pagi..kita orang bergerak pergi ke rumah KU..nasib baik ade KU yang sudi buat makan2 kat kami yang tak balik kampung..terima kasih KU..N Mak KU...

tuan rumah n anak kesayangannye... KU NUr AliN QamaRiNa

posing dengan anak tuan rumah

antara tetamu yang hadir...

lepas balik dari rumah KU cik Jue pergilah Ke Shah Alam ruMAh Mak Cik ..Lepak Kat sana Jap Dalam Kul 4.00 Gerak BalIk PUtRajaya....SiNggaH mines Jap Bawak FarisYah MAndi Jap..N baLik Umah..sebelum Balik SempAt SiNggAH UMah Sara AmbiL dagIng KoRban...

IniLah CerITa Satu HAri DiHarI Raya Haji.....





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 16, 2010

SelAMat Hari RaYa AiDilAdHa...

Salam semua..Hari Ni Cik Jue Tak Bw Sangat,Tak semPat..tapi nanti Cik Jue Free Cik Jue BW korang...NAk Tahu aper Yang Cik Jue Busy Kan Ari Ni.....

 layan movie waktu opis....hahaha..masuk cik jue tengah duk asingkan surat pesara  yang nak poskan ke india..cik jue layanlah movie ni....memang bestlah citenye....

ape pun Dikesempatan ini cik Jue Nak UcapKan SelAmaT Hari Raya AiDilAdha Kat KoRang...ade Yang Buat Ibadah korBan Ke????
Pada mereka Yang Buat Ibadah KorBan...AlhAMdullilah Moga bertamBah ReZeKi Korang ....
salah dan silap harap di ampun sebab tak mustahir ade yang terguris membaca N3 Cik Jue...pada mereka yang balik kampung tue berhati2 dijalan raya..yang tak balik kampung pun sama..........


dan bagi mereka yang mengerjakkan haji..moga memperolehi haji yang mabrur...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Raya Oh Raya Haji...

Ari Nie Nak duk Cite siket bab RAya Haji Ni....Pertama Kali Dalam Hidup Nie nak Raya bertiga aje..walupun raya haji...tapi sedih gak rasanye...
kalau mengikut perkiraan raya haji kali nie turn johor..umah cik hubby le..tapi cik hubby mengambil keputusan tak balik kemana-mana b'coz..... cuti kami berdua tinggal 4 hari ajelah..kalau ambil cuti 2 hari tinggal lagi 2 hari kalau emergency kes macam mana.??? mana nak gagau cuti....
Aduh keputusan yang amat menyedihkan...
preparation????? 
  • x tahu nak masak ape esok....(cik jue tak masak kot)
  • x ketupat.....tak de makanan yang orang makan pagi raya...huhuhuhu sedih tau...
  • lepas cik hubby balik sembahyang..nak pi mana ye???(ke umah mak cik kat shah alam kot)
  • x raya baru takde....pakai jelah baju yang ade.....




tapi sekarang gigih duk pujuk cik hubby ajak balik ketengah Jaya...GAnu (umah cik jue lah)
cik hubby cakap "NAK BALIK BOLEH..TAPI CUTI NAK AMBIL MANE????"ayat yang betul membunuh perasaan...................aduh parah- parah...
sepanjang 8 tahun dah kerje gov ni..nilah kali pertama cuti cik jue tinggal 4 hari setakat nie...biasanye..kalau dah last2 mcm gini..mesti ade 6 hari keatas...aduh perik betul dugaan 2010 nie.....


takpelah raya kat mana pun takpe....(ayat pasrah)
sedih ke??????
memang sedih gileeeeeeeeeeeeee...
nak nangis ke......
mata dah bergenang nie....
sorry kena stop kat sini gak.....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, November 15, 2010

Jalan2 Ari Sabtu...

Cik jue telah janji ngan Cik Bal  dan MAma Acerap nak pi Mines Kul 3.30 pEtang tapi hajat tak sampai sebab tempat yang di tuju telah ditutup kerana ade persembahan....tapi jomlah layan budak kecik ambil gambar ok....


  •  pakai klip rambut nak cover rambut
  • bergambar ngan erisa n acerap

depan PUllMaN Putrajaya

sorry gambar kurang cun...
(ari sabtu punye cerita)

sambung balik gambar ari Ahad lak...

ari ahad punye cerita....
tempat sama gak PullMan ..tapi tak dapat mandi kolam...hujan pulak...
 

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

HajatNye Tercapai GaK...

Alamak HarI ni SeMua kIsah FarIsyah Jekan..Jangan Boring ye..SeBab Cik Jue ade SoRang Je anak Dara Jadi semuanye kisaH dia....

Ari JuMaat lePAs Cik Jue Ade Buat N3 TeNtang Rumah Idaman Farisyah
Ok AkhiRnye..cik HubbY dappat penuhi kemahuanye...Dapat Gak DeNgan HarGa yang Jauh lebih Murah Dari Yang asal RM 45.90..
Maka Farisyah Pun Tersenyum pAnjang selepas mendapat Rumah Idaman..
(lupa nak snap gambar rumah)
pastu farisyah jugak dapat anting2 yang comel dari ayahnye..

first..farisyah ngan ibu....masih pakai anting2 silver
kedua:dah bergaya ngan anting2 baru...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

SambuNGan Kisah SedIh....

seLePas Kejadian Itu..Si IsterI berasa bEtuL2 tiDaK PUas Hati...Rasa sedih Masih Menyelubungi DiRi MaKa Si Isteri mengambil KePutuSan Untuk Membetulkan RambuT sianak Kat Kedai....Si suami Ikut aje keputusan Si isteri tanpa bantahan...(kalau tahu baik pi kedai aje potong) 
maka petang semalam Si Isteri Telah mengajak sisuami pergi kedai gunting rambut kat bangi...untuk mebetulkan sedikit rambut si anak....

 budak tukang gunting duk usaha nak baiki rambut anak ibu...

ok dah selesai...comellah sikit...
selingan  gambar si ayah pun sama gak gunting rambutnye..tapi ni kedai kat lain



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa