Wednesday, June 30, 2010

Kawan Baru Kasi Award Blog

Temi kasih banyak2...dan salam perkenalan buat miss anisah sebab sudi kasi award kat kita...tak sangka pulak dapat award lagi...tak sangka pulak..dunia blog ni boleh buat kita lebih ramai..berkongsi kegembiraan dan kadang2 kesedihan ..10Q so much anisah...
Dan inilah AWARD DIA....


       THE BESTEST BLOG UNTIL FOREVER!

hoho happy sangat...alamak kena JAWAB SOALANLAH PULAK...
                       
1. anda mesti memuji si pemberi award.
haha ..nak ucap time kasih banyak ye...

  2. sila beri award ni kepada 10 bloggers yang lain
alamak 10 ke...tak pe kita cari ok...tapi rasanye dapat kasi 4 aje kot  
the winner kat mata saya le...

   3. anda mesti beritahu kepada 10 bloggers tadi
    ok dah kasi tahu pun...

4. bagaimana anda boleh digelar sebagai blog yang best, gre  anda rasa?
alamak ni susah nak jawab ni..entah le..ikut orang yang menilai nye..hohoho tak caya rasanye


apa-apapun time kasih banyak 2....


 

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, June 29, 2010

Cabaran CopY Dan Menang

Hahaha..sekarang Duk Syok Nak Contest..ni ade lagi sekadar mencuba mana tahu nasib baik..rezeki farisyah namanye...


Penaja utama : Raja Kamil, www.akuseorangblogger.com

Tarikh tutup penyertaan :
31 Julai 2010

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, June 28, 2010

CONTEST FOR CONTESTANt

 Nie First Time Nak Join Contest..hahaha sebelum ni hanya tengok aje...baru nak try lah ni...jomlah layan

contest ini dibawah oleh

inilah contestnye...klu nak join boleh le ke SiNI ..siap dengan syarat-syarat penyertaan nye sekali:

jomlah my friend aku tag korang masuklah....

Gambar Yang Aku Pilih Ialah:

gambar ni diambil masa balik johor...masa ni tengah tunggu hubby datang ambil..biasalah kat mana2 pun sempat aje snap gambar dengan anak daraku yang memang suka bergambar...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sunday, June 27, 2010

FaRIsyaH @ BaSikal Dan RuMAh Baru....

Dari Pagi sampAi Petang duk Lepak Kat umah...Petang sikit ingat nak pi cari Basikal Untuk Farisyah kat MY DEAR WAREHOUSE SALE (klik kat sini) kat Puchong....mula2 rancang nak pi pukul 2.30 tapi my Hubby tidur pulak ..apelagi aku pun sama le tidur biarkan farisyah sorang layan kartun kat TV....(best betul dapat tidur petang...)
Dalam pukul 5.00 ptg barulah kami anak beranak pergi kat my dear..alamak aku lupa pulak bawak plan...tapi takpe..bawak aje ....tawakkal ajelah..dengan bantuan dengan my friend anie...dapatlah kami sampai kat destinasi yang nak di tuju...alamak orang bukan main ramai lagi....
  perjalannan kami diteruskan..biasalah tujuan asal memang nak beli basikal kat farisyah..pilih punye pilih aku berkenanlah dengan basikal yang warna oren ada zirafah lagi tapi sebab si kecik aku ni dah pandai memilih dia pilih yang warna pink sebab gambar DUCK..eeee geram betul rasanye..tapi takpelah ikutlah itu yang dia suka nak buat camana...MY hubby pulak sibuk nak beli RUMAH  kat farisyah..katanye (senang nanti barang mainan farisyah dah tak sepah,kita suruh aje dia main kat dalam tu)oklah my hubby yang bayar aku tak kisah ...hheheeh. rasa macam rambang mata jugak tengok barang kat sini..tapi anakku dah besar tak sesuai sangat..nanti second baby nanti bolehle datang borong.....hehehehe
inilah rumah farisyah...

farisyah @ Home..

Basikal Farisyah

farisyah @ Basikal

salam sayang
jue-anna



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, June 23, 2010

CuCu Mok Tok PoSIng DePan Umah....


SaJe Aje NaK kONgSi GaMbAr YaNg SeMpAt Di SnAp MaSa BaLik Kg LaSt WeeK....CuCu Mok ToK NI IalaH CuCu Mak Aku..MeRangKap Anak SeDara Aku (MaRdIaH Dan HiLMan) SeRtA aNaK Aku.....NuR FaRiSYaH......JoM LaYan AKsi MeReKa


IniLaH dia
MarDiaH yang Baju PuTih (5 TahUn)
HiLman Yang Baju Oren (3 TaHun)
Farisyah Yang Baju Pink (4 Tahun)

SalAm SayaNg
JuE-AnnA

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

KiSaH Nur FaRisyah....




setelah 2 minggu farisyah duk kat kampung weekend ari tu aku n hubby balik ambil dia..tak tertahan rindu aku kat dia...lagipun dia dah sihat..coz mOk Tok jaga dia MemaNG terBAik.....farisyah bila tengok aje kereta kami masuk perkarangan umah mok terus menuju ke kami..di peluk aku kuat2,mulut tak habis mengomel itu dan ini....."Sayang Ibu..RinDu Ibu...dan Bla...bla..." aduh farisyah oh farisyah ibu pun sayang kat farisyah rindu kat farisyah....

....TeRiMa KaSiH BuAt MoK SeBaB sUdi Jaga FarisYAh UntuK Na....SeGala JasA Dan PenGorBanan YAng Mok LakUKaN Tak Kan Na LUp A sAmPi bIla2..Jasa Mu TInggI NiLai Nye....

jomalah Layan Gambar Farisyah Dalam PerJalanana Ke PuTrajaya


FarIsYah Dalam KerETa



FArsIyaH Kat KeDai Makan

salam sayang
Jue-AnnA


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, June 17, 2010

hAPpY FaTHer DAy -20/06/2010






Walaupun awal 2 hari tapi aku nak ucapkan HAPPY FATHER DAY buat semua insan yang bergelar ayah,babah,papa,dady,abi atau ape saja yang membawa maksud yang sama..terutama kepada 2 insan yang paling bermakna dalam hidup aku iaitu MY LOVING FATHER n MY SWEETHEART HUBBy

                             inilah my Loving Father...Encik Johari bin Hj mUhamad..
  • lahir pada 27 Jun 1955
  • sporting sangat
  • memang baik..tak pernah marah kami...
  • ayah ..NA doakan Moga ayah sihat sentiasa..dilindungi ALLAH dalam ape jua yang ayah lakukan
  • Dipanjangkan umur 
  • terus dan terus menyanyangi kami sentiasa..
  • WE loVe U alWAYZ..YOUR Son N Daughter 

Inilah MY SWEETHEART HuBBY..ayah kepada Nur farisyah
  • Ayah ..ibu doakan moga ayah menjadi:
  • seorang ayah yang baik dan bertangunggungjawab
  • menjaga dan mendidik ibu dan farisyah
  • menegur kami jika ade kesalahan yang telah kami buat
  • moga ayah panjang umur
  • dimurahkan rezeki
  • di berkatai oleh ALLAH 
  • kami sayang sangat kat ayah....LOVE u ALWAYZ....
Teristemawa buat insan yang bergelar ayah

Ayah,
Kau tetap gagah melawan ombak
Kepayahan dan perjuangan hidup
Demi untuk kebahagian keluargamu
Terkadang kau tersungkur
Namun....
Kau tetap terus berusaha
Berdiri semula
Demi untuk anak dan isterimu
Ayah,
Aku kagumi semangatmu
Aku kagumi keberanianmu
Akan ku ikuti jejakmu
Akan ku perjuangkan cita-citamu
demi untuk seorang insan bernama ayah....
Ayah,
Kini kau sudah tua
Tiada yang lebih menakutkan aku
Selain daripada kehilangan mu
Sesungguhnya...belum habis lagi
Ku berikan kasih sayangku untukmu
Ku bermohon kepada Ilahi
Agar ku kan diberikan masa
Untuk membalas segala jasamu juga ibu tercinta
Biar pun ku tahu bahawa ianya tidak akan terbalas...
Ya Allah,
Kabulkanlah permintaan ku ini
Janganlah Kau biarkan hati ini
Kelukaan dan terkilan
Dalam melaksanakan niat suci ini
Hanya pada Mu lah tempat ku meminta
Ayah,
Hilangkanlah duka mu
Anakmu ini kan membelamu...
Kan terus membela mu...
Demi seorang insan bernama...AYAH...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Teruja...


 


tak sangka pulak pemilik blog http://airisnaufal.blogspot.com/ bagi aku anugerah blog yang kretif ..10Q so much ayu beri anugerah yang ini ...sebenarnye dah tak de kerje ni le kerjenye buat blog tapi taklah cantik mana pun..hohohoho....
klu aku disuruh beri anugerah aku kasi kat
http://berrylicious-echa.blogspot.com/
http://airisnaufal.blogspot.com/
http://honeydewhoney.blogspot.com/
http://ayuarshad.blogspot.com/

korang terimalah anugerah dari aku pulak....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

XTVT MY HuBBY ....

Hubby aku ni bukan yang jenis suka kluar rumah lepas waktu opis,klu keluar mesti aku ikut,dia memang tak suka pergi mana2 sorang,walhal nak pi kedai kete pun aku kena ikut....jadi semua xtvt dia aku tahu le..jarang sangat aku tak ikut...
Tapi satu aje aku geram dengan Hubby aku dia suka sangat melepak depan komputer,balik aje rumah mandi sembahyang asar pastu ambil pot duk depan Komputer..haha korang tahu buat ape..layan FB..pastu baca Malaysia kini..pastu baca semua berita kat semua akbar tak kiralah akhbar dari pembangkang atau akhbar Nasional dan last sekali main Games....XTVT  masa lapang dia ni kadang bawa kebaikan dan keburukan nak tahu jom...
kEBaiKaN...
  • my hubby sentiasa ade kat umah
  • boleh mintak tolong klu ade hal
  • aku tak payah susah baca surat khabar sebab dah ade orang info kat aku  
 KeBurukaN 
  • kena tengok tv dgn farisyah je..
  • klu nak borak kena masuk bilik komputer
  • susah nak guna komputer klu dia dah mula duk depan komputer
  • bosan n geram tengok dia duk layan games aje
inilah xtvt Hubby aku yang kadang membawa kebaikan dan keburukan pada aku n farisyah..abg jangan marah ye..saja 2 suka2 lepas geram setelah tunggu dari tadi nak guna komputer...hahahah
ini ade gambar yang sempat aku snap masa dia duk tekun main games...gambar ni sikit seksi sebab My HuBBy tak Pakai baju ....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Celebrate BezDAy With My Loving HUbbY

10 Q so Much buat My HuBBy coZ suDi belanja Makan kat Secret RecePi walaupun Ekonomi tengah Gawat...Hubby aku bukanlah seorang yang romantik tapi bolehlah.(Abang jgn mareh ye) ,malam tu huBbY aku agak pi makan suruh aku cari tempat..maka aku pilihlah nak makan kat SecreT REsepi...
Aku pilih secret Resepi sebab sebelum ni aku tak pernah makan kat sana just pergi beli kek tu pernah le..tapi kalau nak makan kat sana tak pernahle (statement sedih)...aku pilih makan mee tomyam and hubby aku pulak nasi n chicken black paper...pastu kami ambil sepotong kek aje untuk makan berdua..maklumlah ekonomi gawat..hahaha
apa2 pun time kasih AbaNG sudi belanja makan sempena bezday ibu yang ke 28..tapi bila farisyah dah balik kita pi makan kat tempat lain pulak..celebrate kali kedua..lambat tak pe..janji sama2 ngan farisyah...

inilah makan yang aku makan...
inilah kek yang HUbby aku belanja walaupun kecil tapi penuh bermakna...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

15 june 1982 My Bezday

15/06/1982 jam 2.15 pagi..lahirkan seorang insan yang bernama juliana..hahaha itulah aku sekarang dah  masuk 28 tahun...menjadi seorang isteri serta ibu kepada my HuBBy N my Little Princess NuR FaRisyah...dan tarikh ini juga aku berkongsi dengan insan yang paling aku saya iaitu My Mum..PuAn ZaINab ..mum u are the best MUM in the World for ME.
Rasanye macam tak caye pulak aku dah masuk 28 tahun ..betul ke ni....ape2 pun aku doakan moga aku
  • semoga aku murah rezeki,di panjangkan umur bersama keluarga tersayang
  • semoga aku berjaya dalam menghadapi kehidupan pada ahri ini dan hari2 yang mendatang
  • semoga ALLAH taala merahmati hidup aku sekeluarga di dunia dan akhirat
  • semoga rumah tangga sentiasa dilimpahi kebahagian hingga ke akhir hayat kami berdua
  • semoga MY LittLE PrinCess menjadi anak yang solehah,pandai,rajin serta sentiasa sihat sejahtera..
buat MY Mum....na sentiasa doakan moga emak:
  • Panjang Umur
  • Murah Rezeki
  • May Allah Bless u alwayz

terima kasih mok sebab telah melahirkan anakmu ini.doakan anakmu menjadi ibu dan isteri terbaik buat family..serta menjadi anak yang berguna buat mok dan ayah...terima kasih segala pengorbanan mok selama ini buat na....takkan Na lupa sampai bila2...10Q so much ..love u 4ever n ever.....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, June 14, 2010

Boringnye tanpa Farisyah

AKU DAN HUBBY AKU SUNYI,BORING DAN SEDIH TANPA FARISYAH DI SISI. WALAUPUN HANYA SEKETIKA IA TIADA DI SISI KAMI TAPI KAMI RASA SUDAH LAMA
IBU DAN AYAH RINDU SANGAT KAT FARISYAH..HUJUNG MINGGU NI IBU BALIK AMBIL FARISYAH OK...LOVE U AND WE MISS U SO MUCH

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, June 7, 2010

Farisyah @ IJN

2/06/2010 - Rabu

Pukul 12.30 tengahari kami melangkah ke IJN,sebab ari ni farisyah kena masuk wad nak jalani prosedur untuk PDA nye esok. kami sampai dalam jam 1.30 tengahari,sampai kaunter pendaftaran ramai jugaklah yang sedang menunggu giliran untuk masuk wad,setelah selesai pendaftaran kami tunggu di ruang menunggu yang disediakan untuk menunggu nurse yang akan menjemput kami ke wad. farisyah dimasukkan kedalam wad Anggerik di tingkat 4, farisyah dapat katil no 22, maka bermulalah episod kami tinggal di wad. macam biasalah farisyah gelak2,senyum dan dengan ramahnye menegur sesiapa sahaja di wad itu,dalam jam 5.30 farisyah dipanggil untuk diamabil darah dan dipasangkan jarum bagi memudahkan urusan untuk memasukkan ubat dan air.mula2 farisyah ok aje borak2 dengan nurse yang nak ambil darah lepas itu kena sejarum terus melalak....terus dicakap "acik ni buat dia" setelah selesai teruslah farisyah jadi orang sakit barulah dia nak duduk atas katilnye kalu tidak....(sebelum itu masa mula2 jumpe nurse,nurse tu tanya mana pesakitnye..terkejut betul dia masa kita orang tunjuk farisyah...macam bukan pesakit aje...) dalam pukul 6.30 petang farisyah terus tidur sampai pagi..doktor syukri datang jumpe kami pukul 7.00 malam untuk menerangkan tentang prosedur yang akan dijalankan esok...
prosedur itu dijalan pada jam 9.00 pagi jadi mula pukul 2.00 pagi farisyah dah mula kena puasa,setelah selesai membaca dan menandatangani surat perjanjian my hubby dan mak aku pun balik tinggallah kau menjaga farisyah sorang diri kat hospital,pukul 1.30 pagi aku bagi susu untuk farisyah takut dia lapar lagipun selepas ni dia dah tak boleh minum susu dan makan lagi...

3/06/2010-Khamis

pukul 6.30 pagi aku dah bangun,kat IJN ni sejuk betul sampai mengigil dibuatnye,my hubby,mok dan neda sudah sampai kul 7.00 pagi.aku kejutkan farisyah dan mandikannye.hati kami semua berdebar2 sebab kejap lagi farisyah dah nak masuk bilik bedah...pukul 8.00 pagi nurse datang bawak baju suruh farisyah tukar,sayu aku lihat wajah farisyah dalam hati aku tak putus2 berdoa moga ALLAH selamatkan farisyah.pukul 8.30 nurse datang bawak bed untuk farisyah baring,tapi dia taknak jadi terpaksalah ayahnya dukung sampai ke bilik bedah.my hubby,mok dan neda tak boleh masuk hanya aku aje yang boleh masuk kedalam dewan bedah,dia oarng semua kena tunggu kat ruang menunggu dihadapan dewan bedah.aku baringkan farisyah atas bed dia dah mula nak menangis,nasib baikalah nurse kat dalam tu pandai ajakk dia borok tapi tangannye tak lepas dari mengemgam tangan aku,aku tahu dia takut,sabar sayang ibu jugak takut tapi kita doakan bersama2 moga farisyah ok farisyah ditolak masuk ke dalam makmal kecil,aku ikut bersama2,disana farisyah di bius sekejap aje mata farisyah dah tertutup...aku sebak seketika doktor menguruh aku mencium farisyah sebelum meninggalkannye...(jangan bimbang anak puan ok,kita sama2 doakan moga prosedur ni berjalan lancar,puan tunggu kat luar prosedur ni ambil masa 30 hingga 45 minit sahaja, puan jangan sedih kami akan lakukuan sebaik yang mungkin)aku melangkah keluar tanpa memandang kebelakang kerana aku takut aku tidak kuat untuk meninggalkannye seorang diri.
kelauar aje aku terus pergi ketempat mak aku menunggu,aku peluk dia mak cakap kita doakan moga farisyah ok,my hubby nampak selamba aje tapi aku tahu dia risau sebab aku tengok dia tak tentu hala,masa berlalu betul2 lambat.farisyah kat dalam dah hampir 1 jam lebih dia orang cakap hanya 45 minit aje.kami semua dah mula risau....aku mula rasa nak menangis..dalm otak aku ni dah macam2 pikir bende tak baik....YA ALLAH selamtkanlah anak kau,
 Doktor keluar dengan senyuman dan menyuruh aku masuk...aku tengok farisyah baring kepenatan mulut dia menangis dan meracau2,doktor suruh kejutan dia...aku cuba tapi dia masih taknak bangun...doktor cakap maaf lambat sikit sebab kami dah buang semua kahak kat dalam paru2 dia,lubang tadi kami dah tutup alhamdulilah semuanye berjalan lancar dan urusan pun senang... dalam beberapa minit farisyah pun sedar dan ditolak ka wad yang sama tapi kami ditukarkan ke bilik lain yang mempunyai alat untuk dipasang dibadan farisyah.kesian anak aku di kena puasa lgi sampai pukul 4.00 petang..lapar dia asyik mintak air aje..macam2 alasan kami bagi .pukul 4.00 aje farisyah terus minum air..alhamdulilah farisyah ok aje tak muntah..kami bagi dia makn biskut kemudian minum susu...farisyah amat penat ari ini, kadang2 dia menangis mengadu sakit di peha...malam ni aku tidur dengan mak aku kad wad....Terima kasih mok kerana sudi teman na dan tolong jaga farisyah

4/06/2010-Jumaat


bangun pagi farisyah dah nampak ok pada semalam,nurse datang cabut semua wayar yang beselerak kat atas badan dia..nak tahu lepas tu farisyah ok macam biasa kami semua terkejut tengok dia aktif macam biasa macam tak ade ape yang berlaku,macam tak sakit...mulut dia tak henti2 tanya itu dan ini,tergelak kami dibuatnye..kat wad anggerik semua ketawa tengok telatah dia sampai nurse dan doktor pun tegelak...hari ni kami dah boelh balik...Doktor cakap semuanye ok kami kena datang balik bulan 9 untuk buat rawatan susulan sahaja...

TERIMA KASIH BUAT MOK SEBAB SUDI DATANG TEMANKAN AKU KAT HOSPITAL,BUAT DOKTOR SYUKRI DAN DOKTOR NURLIA SERTA TEAM YANG MENJALANKAN PROSEDUR PADA FARISYAH TERIMA KASIH BANYAK2..BUAT NURSE KAT WAD ANGGERIK TERIMA KASIH LAYANAN ANDA MEMANG BAIK.....DAN BERSYUKUR ALHAMDULILAH FARISYAH SIHAT SEPERTI BIASA ...buat semua rakan opis yang telah mendoakan farisyah terima kasih jjasa kalian tidak aku lupakan sampai bila2

hari pertama farisyah di wad

hari kedua farisyah di dukung oleh ayah menuju ke dewan bedah

farisyah selesai jalani prosedur

farisyah sempat posing walaupun sakit

farisyah yang tengah sakit

hari ketiga selepas wayar telah dibuka

sempat posing sebelum balik
melangkah keluar dari IJN..selamat tinggak Sya dah nak balik...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, June 2, 2010

Bezday Party At Royale Chulan Hotel

Ahad / 30/05/2010

terima jemputan dari uncle JOe and Aunt heri untuk kemajlis Bezday anak di yang Bongsu Harith Iskandar yang ke 2 di hotel....aku mula cuak nak pergi tapi disebabkan oleh tok ade kat umah aku jdi kenalah bawak tok kesana secara automatiknye kami terpaksa kesana....Aunt heri ini sedara belah my hubby..bukan ape aku ni tak biasa pergi majlis macam gini...hehehehe  sebenarnye malu sebab kat majlis tu ramai tan sri,puan sri,datuk,datin yang datang.....
berbalik cerita tadi kami sampai kul 2.45 majlis dah nak start dah masa tu,pengacara majlis dia Yusanani Yushak bekas pembaca berita TV3 suara dia sedap betul,Tuan nye pun lawa....mula2 ade tayangan slide show dari harith dilahirkan sehingga besar,pastu ade persembahan nyanyi oleh artis jemputan iaitu Azrul,Nash dan Herman Tino...Nash nyanyi memang bestlah...diselang seli dengan Dansa oleh kakak Bezday Boy iaitu Yasmin...best jugak dengan yasmin menari lincah.....maklumlah anak murid Linda Jasmin...
ade gemes jugak untuk kanak2,farisyah tak lepas peluang main sapa...tambah2 ade chiken dansa..ape lagi menari samalah...hahaha seronoklah jugak tengok telatah kanak2..
makanan yang dihidangkan biasa ajelah....takde yang special sangat pun rasa pun bolehlah tahan....malaslah nak cita jomlah layan gambar yang sempat aku snap.....
inilah dia bezday boy Harith Iskandar Bin Johari

anak-anak duk layan games

1.sempat bergambar ngan yushanani yushak
2.tok kesayangan hubby aku
3.nash duk menyanyi dengan penuh perasaan
4.ibu and anak posing

sempat snap gambar depan pintu masuk lobby
apa2 pun happy bezday harith,kak Ana doakan moga harith sihat sentiasa dan dirahmati allah


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

sabtu yang indah...

SABTU / 29/05/2010
ari sabtu telah tiba dengan semangat berkobar2 dan ingin makan sebenarnye....hubby aku menawarkan diri nak buat cucur udang..tapi dengan syarat aku kena bancuh dulu.....oklah aku pun bancuhlah cucur...dan yang lain semua dia yang buat dan aku syok melayan FB kat dalam bilik...sia anak pulak duk layan kartun kat Chanel Ceria...maka pada petang itu hubby aku menjadi tukang masak cucur secara langsung....bila dah siap aje...dia panggil makan dan aku pun menjamunye dengan penuh nikmatnye..sampai si farisyah tertidur semasa memakan cucur hasil tangan ayahnye...hehehehehe

1.my hubby duk kerjekan udang
2.udang hasil dikupas kulitnye
3.hasil bancuhan oleh aku le
1.cucur udang yang telah digoreng
2.bancuhan cucur sebelum digoreng
3.farisyah duk posing 
4.farisyah dah tak sabar nak makan

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa