Tuesday, January 26, 2010

my new background...

aku ubah lama lagi background....macam mana pendapat korang tolong bagi komen sikit....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BUAT RENUNGAN KITA SEMUA.....



 Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi aku jasad siap dengan bayang - bayang,
Bukan ke lebih beruntung daripada tiang,
Berdiri tanpa roh malam & siang...

Apasal la aku malas sembahyang,
Kerja dah best keluarga pun dah senang,
Negara pun dah aman tidak lagi hidup berdagang,
Takkan lima minit lima waktu aku tak boleh luang....

Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi otak supaya aku tak bangang,
Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang,
Tuhan kasi nikmat kenapa aku tak kenang...

Apasal la aku malas sembahyang,
Main bola aku sanggup sampai petang,
Beli tiket konsert aku sanggup beratur panjang,
Apa la aku ingat masuk syurga boleh hutang...?

Apasal la aku malas sembahyang,
Aku kena ingat umur Kita bukannya panjang,
Pagi Kita sihat petang boleh kejang,
Nanti dalam kubur kena balun sorang - sorang....

Apasal la aku malas sembahyang,
Siksa neraka Cuba la aku bayang,
Perjalanan akhirat memang terlalu panjang,
Janji Allah Taala akan tertunai tak siapa boleh

Halang!


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, January 25, 2010

Berjalan-jalan Di AQUARIA KLCC

Hujung minggu yang membosankan tak tahu nak pi mana,ari sabtu melepak satu hari dirumah sebab hubby tak sihat...malamnye hubby pi hospital Putrajaya...alamak "BLOOD PRESURE". ari ni bangun tidur.hubby ajak pi AQUARIA KLCC (aku yang ajak sebenarnye dah lama) lepas siap semua kerje2 umah kami pun melangkahle...dalam kul 2.00 petang kami sampai kat klcc....
cerita di AQUARIA....farisyah kena tiket ingatkan tak kenal RM 22 sebab dah umur 3 tahun...aku n hubby pulak kena RM 28 (Total RM 78)  tapi kami dapat diskaun guna kad kredit MayBank total RM 68.
inilah kisahnye mula farisyah elok aje masuk, tapi bila dah tengok ikan banyak sangat  jadi tak tentu hala..menjerit takut tapi tak nangis masa boleh bergambar,TAPI...masuk aje bawah terowong tengok aje ikan ade kat atas kepala,tepi kiri dan kanan terus dia menangis tak ingat...kesian pun ade tapi geram pun ade. Farisyah oh Farisyah ....entahle kadang pening aku pikir pasal anak aku yang betul2 penakut....wahai kawan2 ade tak cadangan macam mana nak suruh anak jadi berani.....


                                                       Farisyah Happy Mula2 sampai...


time ni masa lagi happy n teruja


 farisyah dah nangis n gambar last tu kena brain wash kat ayah



hanya ini gambar yang sempat di ambil....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sunday, January 17, 2010

Sepetang Di Taman Area PICC PUTRAJAya

Ari ni aku tak kemana2 menghabiskan masa melepak kat umah lagipun aku n farisyah masih batuk2 malas nak jalan....Hubby aku pun sama duk mengadap komputer ajelah kerje dia....dalam jam 5.30 petang farisyah baru bangun dari tidur lepas mandi terus ajak kluar .....mybe dah boring asyik duk kat umah aje jadi kami pun ambil pilihan berjalan area putrajaya sudah le lagipun dah petang......jalan punye jalan kami pun singgah kat taman sebelah PICC,ramai jugak orang duk lepak n layan anak main playground,sama lah farisyah...jom tengok aksi farisyah....(cik anie baju na seluar ni sya yang pilih tau bukan ibu tapi ibu memang banyak beli baju pink pun)


farisyah dan papan gelungsor


baru kluar dari gelungsor yang bulat




pose dengan ayah


pose dengan ibu

dah penat ke?




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

kasih yang abadi....


Satu
Kasih nan abadi,  
Tiada tandingi
Dia Yang Satu

Dua
Sayang berpanjangan 
Membawa ke syurga 
Kasihnya ibu

Tiga
Lapar dan dahaga 
Rela berpayahan 
Setianya ayah

Empat
Mudah kau ketemu
Berhati selalu
Beza antara 
Kasih dan kekasih

Ibu
Ku ingat dahulu 
Menyisir rambutku 
Kemas selalu

Ayah
Menghantar ke sekolah 
Bergunalah ilmu
Bila dewasa

Sayang
Dengar lagu ini 
Untuk kau sandarkan
Buat pedoman

Jangan
Manis terus ditelan
Pahit terus dibuang
Itu bidalan
Harus kau renungkan

Andai
Kau beroleh bahagia
Ingat itu bukan
Untuk selamanya

Andai
Kau dalam sengsara
Ingat itu bukan
Untuk selamanya
Hidup ini sementara



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Saturday, January 9, 2010

PerMata Hatiku...NUr Farisyah Mohd Fauzie



Detik 08 Sept itu...
Ditahun  2006 yang penuh bermakna
kelahiran puteri sulung buah cinta kami..
Kelahirannya Di Nanti
Memahat satu memori yang indah
yang pasti mengajar kami lebih tabah

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi
si kecil membesar dengan sihat ke saat ini..

3 tahun sudah usiamu kini..
Penghibur hati Ibu ayah
Penyeri rumah tangga kami..

Hanya Doa yang terbaik buatmu anakku
Agar dirimu membesar dengan sihat
yang terbaik untukmu di dunia mahupun akhirat
Moga dirimu sentiasa dalam Rahmat dan PetunjukNya selalu
Pejuang agama, bangsa dan negara tercinta..

Nur Farisyah Binti Mohd Fauzi
Kau Anugerah..
Kau Amanah..
Buat Ibu ayah


 saat indah sewaktu umur 3 hari sehingga 2 tahun


farisyah yang sentiasa tersenyum


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

WEEKEND


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, January 8, 2010

"KfC Zinger Tower"

"bestnye klu dapat makan zinger tower burger baru kat kfc......."masa tu tengok iklan kfc kat tv...akhirnye malam semalam hubby ajak pi makan....maka dapatle merasa dan hasilnye burger kfc yang paling best aku rasa setakat ni dan besar pada biasa (maklumlah burger kfckan selalunye kecik) nak tengok aksi kami jomlah layan

inilah "ZINGER TOWER"



Farisyah ku bersama makanannye ayam goreng


aksi kami bertiga


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, January 7, 2010

AnAk SauDaraKu....

gambar anak saudara yang di rindui terutama mak n ayah aku...AINUL MARDIAH  DAN HILMAN



AINUL MARDIAH....5 TAHUN
HILMAN...................3 TAHUN


 


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sunday, January 3, 2010

Weekend Aku....


Masuk Minggu ini Dah 3 Minggu cuti Ari Jumaat Jadi Setiap minggu aku cuti 3 hari.Minggu ni aku takde planing nak pi mana2,mula2 ingat planing nak pi PD tapi entahlah macam malas pulak so tak jadi le..
HARI JUMAAT
bangun pagi buat breakfeast nasi goreng lepas tu kita orang kemas satu rumah..thank buat hubby aku sebab sudi tolong dia cuci semua kipas kat umah...aku sapu lantai n kemas semua habuk2 kat atas almari n hubby aku tolong mop lantai (gambar tak de sebab lupa nak ambil) lepas tu hubby aku pi solat jumaat..aku tak masak tengahari sebab kitaorang  nak pergi cari barang farisyah untuk pergi ke sekolah baru.
HARI SABTU
lepak kat umah aje tak pi jalan mana2,pagi aku buat lemping (percubaan pertama) n sambal sadin masuk tengahari aku masak lauk kegemaran farisyah sup ayam + sambal sotong + ayam goreng.Farisyah makan nasi sambil tengok cerita wordepets lepas habis nasi n cerita terus tidur sampai petang so kami tak pi jalan mana2 le....malam pulak tengok tv aje...
HARI AHAD
aku tak buat sarapan,aku tidur balik selepas solat subuh (mata ngantuk sangat) sedar2 aje dah pukul 10.30 hubby aku kejut,terus mandi,farisyah pun baru bangun masuk dapur semua lauk ade dalam sink rupanya2 hubby aku pi pasar (kesian dia,isteri tidur laki pi pasar) jadi aku masak awallah sikit menu aku hari ni semua seafood sambal kupang (percubaan pertama resepi dalam internet) + kerang rebus + terung goreng kicap + telur dadar untuk farisyah, lepas makan kita orang pi JLn Tar cuci mata kat soga (beli tali pinggan n pentis baru kat farisyah) n lepas tu panjangkan kaki pi GIANT  KIRARA beli barang dapur sikit,makan malam kami ialah burger n kentang goreng....lepas ni aku nak iRon baju untuk pakai pi kerja n kemas baju farisyah untuk pi taska esok....
inilah cerita hujung minggu aku....

lauk yang aku masak ari ni sambak kupang + terung masak kicap + kerang rebus + telur dadar


farisyah sempat posing tunggu nak makan nasi dengan ayah



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Saturday, January 2, 2010

Malam TahuN Baru...2010

Malam tu ingat nak pi tengok bunga api kat KL tapi tahu mesti jalan jemkan....jadi malas lah nak pi...melepak aje kat umah.....dalam kul 11.30 hubby aku ajak pi Down Town kat Cheras sambil2 tu boleh jak tengok Gerhana Bulan....Dah siap-siap terus pergi nasib baik jalan tak jem tapi sampai aje kat sana nak cari paking pulak satu hal...berkali2 pusing akhirnye dapat paking tapi jauh sikit kena menapak lah....masa sampai farisyah tidur....masa tu dah kul 12.30 terpaksa le dukung dia tapi jap aje lepas tu dia bangun, pi sana bukan ape sahaja cuci mata malam tahun baru n hubby nak cari wallet,nak jadikan cerita pi tempat selipar crocs yang orang lelong adele sorang akak tu nak pinjam kaki farisyah untuk ukur seliper nak beli untuk anak sedaranye....ukur2 punye ukur dah jumpe saiz...farisyah pulak ingat nak beli untuk dia ajak kluar kedai tapi dia taknak jadi terpaksale beli sepasang kat dia harga selipar tu RM 15 tapi abang kedai tu bagi Diskaun RM 14 sebab kasi pinjam kaki tadi....farisyah oh farisyah.Dalam kul 2 kami balik tengok kat langit nak tengok gerhana bulan lak tak nampak selindung bawah awan sampai umah aku ajak hubby pusing putrajaya kat area presint 2 tengok ade oarang tak...alamak ramai lagi orang melepak kat jambatan ingat aku n family aje jadi kutu rayap malam tahun baru rupanye ramai lagi.sampai umah tengok lagi kat bulan nampak tapi tak clear sangat sebab awan tebal...malaslah lak terus naik umah....tidur....


 farisyah n selipar barunye

 DOWN  TOWN CHERAS

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa