Monday, December 20, 2010

Weekend di Desa Water Park...

Morning Semua....monDay MooD ke???hehehe..biasalah hari mula2 kerjekan...tapi cik jue happy sebab nari nie GAJI....rasa macam lama sangat dah tak dapat gaji nie...

Weekend korang camana????? nak cerita sikit pasal weekend..ari sabtu lepak kat umah je..petang jalan2 jap ronda2 tak de pi mana pun...ari ahad ade kisah best....
ari sabtu pagi kot farisyah ade tengok cerita apetah...(x pasti) pastu kat situ duk tayang org mandi kat desa water park..pastu dengan selamba mangajak pergi le...
malamnye cik hubby suruh farisyah tidur..nak umpan punye pasal dia cakaplah
"kalau cha tidur esok ayah ajak pi mandi kolam yang ade gelongsor macam dalam tv tue"
ape lagi tersenyumlah si anak dara...tanpa di tepuk2 terus tidur....
pagi ahad ...biasalah selepas solat subuh cik jue pun naklah sambung tidurkan..baru je nak lelap anak dara dah bangun ajak ayah mandi kolam...huhuhuhu..terkezut cik hubby anak daranye bangun tanpa dikejut (farisyah ni biasanye bangun lambat kalau weekend..memang kena kejutlah baru bangun)...
oklah cik hubby kata oklah nanti kita pergi awal lagi nie...
dalam kul 10 kita orang keluar dari rumah..jalan2 cari makan jap..pastu terus bertolak ke...
DESA WATER PARK
sampai kat sana dlm pukul 11.30..barisan nak beli tiket bukan main ramai lagi...cik hubby ingat nak batalkan je..tapi kesian pulak tengok anak daranye tue...beraturlah jugak....

harga tiket ye...
RM 20 UNTUK DEWASA
RM 14 UNTUK KANAK-KANAK(BWH 2.5 KAKI FREE)

maka cik jue kena RM 54 sebab tinggi farisyah 3 kaki lebih...
seronok tengok farisyah main 2...termasuklah ibu n ayahnye yang best main air(dah lama tak masuk last masuk mengandungkan farisyah 3 bulan ade family day)
mula2 tak snap gambar sebab semua simpan dalam loker..last2 dah nak balik baru ambil gambar tue pun tak banyak..orang memang ramailah..maklumlah cuti sekolah....
jomlah layan gambar cik jue n farisyah..cik hubby tak de sebab dia yang ambil gambar..hehehehe

masa ni dah tunggu cik hubby ambil kete tapi takpelah..konon2 baru sampailah..

bila cik jue n farisyah jumpe air....

kami lagi...

dah nak balik dah..posing dulunye...

DESA WATERPARK...

sekian dulu dari cik jue...dan inilah penutup untuk cik jue sekeluarga untuk tahun 2010 ini...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

5 comments:

mamaqari said... [Reply]

seronoknyer g mandi manda

Nana said... [Reply]

wah beznye
saya dah lama gile tak g sini
last masa pegi lom kawen lg..
time tu tiket hagrga 15 hengget
skang dah 20 ek
bayangkan bape lama xjejak tu hehe
aih tingin nk bawa damai g sni

Mama Kembar 3 said... [Reply]

bestnya! nnt si kembar dah besar nak bawak pi situ jugak laa

MummyEcha said... [Reply]

seronoknye.....x ajak aku pun huhuhuhu...

LYaFRINA said... [Reply]

syoknyer..

kat sini xleh nak mandi manda... musim hujan.. ni pon lya pakai baju berlapis-lapis.. sejukkk

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa