Friday, December 3, 2010

Risau Hati Hanya DIA yang Tahu..

ini cerita semalam+malam tadi...."kekasih hati" cik hubby ade kat sini ade appointment doktor kat HKL.Jadi cik hubby cuti lagi ari nie...nak pergio hospital sama temankan "kekasih hati"..bukan nak cerita pasal nie....ini selingan ajelah..
dalam tengahari semalam kekasih hati cik hubby sampai ngan mak cik tapi terus ke sungai buluh....mula2 cik hubby nak pergi awallah ke sana (semalam pun cik hubby tak kerja-MC)tapi di sebab adik sepupu dia nak datang dalam pukul 5 cik hubby tak jadile pergi...
 dalam pukul 4.30 gitu..mak cik dia suruh datang sebab nak pi GIANT tak de org nak jaga "kekasih hati cik hubby"..ok kami rancang nak pergilah lepas ambil adik sepupunye..tapi bas lewat pulak dalam pukul 6 petang baru dia sampai...cik hubby balik gesa2 terus pakai baju hujan..cik jue tanye lah nak pi mana. dia jawable nak pi sungai buluh naik motor sebab jln dah jem....cik jue suruhlah dia tunggu dlm pukul 7.30 kita pergilah boleh cik jue ikut kita naik kereta....tapi cik hubby taknak...nak buat camana cik jue kasilah dia pergi.....dlm hati ALLAH je yang tahu..risau tau nak motor jauh2....
dlm pukul 8.00 cik hubby call ckp dah sampai...lega sikit hati nie.....dia ckp jap2 lagi dia balik..tapi .......pukul 9.00 mlm cik hubby call balik ckap
"AYAH BALIK LAMBAT TAU,DIA ORANG PI GIANT,JANGAN TELEFON AYAH HP TAK DE BATERI)....
sekarang cuba korang gambar perasaan cik jue ye...
  • naik motor nak balik dr sungai buluh ke putrajaya..kalau naik kereta 45 minit tau..
  • hujan pulak tu...
  • bateri hp x de...kalau jadi ape2 camana cik jue nak call
  • tengah malam..tak pasti pukul berapa dia nak balik...
tapi alhamdulilah ..dalam pukul 12.30 cik hubby sampai umah dengan wajah yang amat penat..pastu mengadu sakit2 yelah naik motor jauhkan.....tapi sempat jugaklah cik jue berperang dengan perasaan sendiri risau akan dirinye....

(entahlah kadang2 risau betul dengan perangai cik hubby yang sanggup berkorban ape saja demi "kekasih hatinye" walaupun cik jue tahu dia amat menyayangi "kekasih hatinye" tapi tolong jangan aibkan keselamatan diri sendiri- please ayah fahamilah hati ibu yang selalu risaukan keselamatan ayah.....LOVE U)


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

2 comments:

ann @ hatiberbunga said... [Reply]

betul. betul!

dah la naik motor..
malam plak tu..
hujan plak tu..
jauh plak tu..
BATERI HP KONG plak tu.. (klau jadi pape tgh jalan, camner? hmm..)

tp, alhamdulillah, selamat juga kembali.. ;)

wahida said... [Reply]

alhamdulillah...x de apa2...

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa