Monday, December 27, 2010

Jom MakaN BerSama KAmi...

Dalam2 nak diet tue sempat lagi cik hubby mengajak pi makan tempat best2....

pertama:
jumaat malam sabtu....esokkan cuti..jadi malam nye berjimba2 cari kedai makan...
pilihan kami sebab baru lepas gaji...
REstOreN SABa @ CyBerJaya.....(luPa Nak snap GamBar ni cik GooGle pUnye)

air kesukakan di SABA

ni nasinye...
cik hubby makan sorang..
cik jue kongsi dengan farisyah banyak tu tak habis makan sorang...
memang bestlah kita orang pasti akan pergi sana sebulan sekali....



kedua:
sabtu malam ahad..ni tak boleh blah....jam 12.30 tengah malam...
kaki melangkah laju mengikut kehendak anak dara yang lapar pada malam hari nak makan KFC....(camana nak diet nie...huhuhuhu)

 inilah yang dilayan pada malam hari...
huhuhu bestnye..memang ranggup gile
(kita orang memang tak makan lepas balik bezday party  tue...sebab tue farisyah lapar)



KetIGa:
Hari Ahad Petang....
Selepas penat mengemas rumah..cik hubby yang bersungguh2 macam biasa bila mengemas habis di Valkum rumahnye...
Kami  Pakai RedaH aje Pi kedai Ni..tapi cIk Hubby Kata reject sebab Tak suka sangat..(bukan tak sedap tapi bukan selera cik hubby)


kedai yati ayam percik cawangan bangi

anak dara yang posing

ni air yang kami order...

 nasi kerabu ...rasa biasa je...
set nasi goreng bersama ayam percik...(cik hubby kata tak sedap)
ayam percik dia sedap...


inilah kisah makan kami di hujung minggu..cik hubby kata minggu nie asyik makan besar besok dah kena masak kat umah...
cik hubby tak puas hati makan kat kedai yati
"ade tag 5% kedai biasa je..berbanding dengan Restoren SABA....sedap Tag pun tak de...
(pantang cik hubby kalau bayar mahal2 makan boleh nak telan di tekak dia yang tak cerewet tue....)

kalau korang nak try pergi aje...bagi cik jue ok je.....ade rasalah jugak...

****hancus diet cik jue nasib baik makan sikit semua kongsi ngan farisyah***

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

5 comments:

amiey lee said... [Reply]

tak tahan tgk nasi kerabu huaaaaaaaaa

Sidratul Muntaha said... [Reply]

yup cik jue
saba still the best!
huhuhuh,
sedap!
huhu..
sory to say
ayu mmg jarang makan kat kedai melayu.
bukan taknak support tpi selalu melalui situasi cik jue.
klu sedap,takper.
ni tak.
aih..
kita punya nak sokong,pergilah makan.
last2?!

Imaan09 said... [Reply]

pernah g saba..
mmg besh!

anie said... [Reply]

Makan je korang ye..lama da xgie saba

A N A B E L L E said... [Reply]

alamak..aku baru je g ri tu..seb bek tak kantoi nan cik jue..lau tak asyik kantoi jek..cettt...

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa