Friday, December 17, 2010

DeMi keseLamatan Mu...

salam pagi jumaat...ape khabr ye hari ni...tentu ramai yang seronokkan....yelah esokkan cuti.....cik jue senyum panjang nie.....:-)))....
berbalik pada tajuk tadi nak cerita beli bende ni untuk farisyah...mula2 ingat taknak beli kesian pulak rasanye nak pakai bende Ni tapi nampaknye terpaksa beli sebab farisyah tak takut kat orang,semua orang ditegur (peramah sangat)pastu sape ajak je mesti nak ikut..risau cikjue n cik hubby pikirkan perangai farisyah nie..pastu kalau jalaN2 memAng tak duduk diam..ade aje tempat dia nak menyinggah..nak masukkan dalam storrel (betulke eje mcm nie) mampus memang dia taknak..kalau pi tesco ke giant takpelah ade troli...boleh masukkan dalam tue tapi kalau pi JJ,Sogo, atau mana2lah...mesti nak kena pegang tangan dia..kalau tak selamatlah...kadang2 nak memilih pun susah tau...jadi MEmikirkan jalan terbaik buat masa ini cik jue beli ini...

pandangan depan...
ini belakang..cantikkan ade butterfly lagi...

tengok masa duk pegang pun boleh ayah di tempat lain dia ke tempat lain...

inilah cik jue cakap bukan nak DERA tapi untu kebaikan bersama...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

11 comments:

lovezalovelady said... [Reply]

nmpk cam ganas tp demi keselamatan ade baguk gak kak jue.. :)
jnj selamat..

Mama Zara said... [Reply]

dari satu sudut mmg nampak macam nak mendera kan. tapi peduli apa orang kata kak na, janji anak kita selamat. auni boleh dikawal lagi buat masa ni sebab dia pun kalau penat memang nk masuk lam stroller/buggy

Cik Jue said... [Reply]

EZA:tulah rasa kesian tapi demi keselamtan terpaksa ..

mamazahra:dia memang boleh control tapi maslahnye peramah sangat dengan orang.....

mamalieyna said... [Reply]

heee...pernh tgk gk org pakai ni...nmpk cam DERA je kan..tp utk kebaikan..hehe..

anie said... [Reply]

mak ai..sampai camtu sekali..xpela berjaga2 sblm terkenakan..pasni farisyah gaduh dengan ayah dia jela sbb xkasi gie jalan2 kemana2..

wahida said... [Reply]

peduli apa orang nak cakap, kang kalau anak dah hilang ada dorang nak tolong carik? this is the best way cik jue...

mama rifQy said... [Reply]

EHE! Comel je kak jue! menareks gak! lebih selamat!!

desperate mama said... [Reply]

cantik laaa..... butterfly!!!!!

Ya ALya said... [Reply]

first time tgk ni....tapi kalau kita tak jaga keselamatan anak siapa lagi kan....sekarang ni macam2 kes culik berlaku kan.....

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply]

kita tak pkaia ni pun sebab biler pi jalan2 balqis dok dalam stroller, ha...ha...dah 3 tahun pun still dalam stroller lagik kan sebab balqis malas nak jalan

Papa Mifz said... [Reply]

mcm Papa Mifz nih kerja dlm shopping complex,mmg biasa nmpk parents guna bende tuh...mula2 dulu mmg nmpk mcm kejam,tp bila dipikirkan actually byk baik drpd keburukan kalo pakai bende alah tu kan..boleh kata every week ada je bdk hilang kat shopping complex nih...tiap2 minggu dgr customer service buat announcement "kepada ibu bapa kepada budak berbaju....."...

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa