JemputLah Ke Kedai Kami

Menjual pelbagai jenis cendermata untuk dijadikan hadiah serta menerima tempahan photo magnet,jom kunjungi kami hanya perlu KLIK DISINI

Tuesday, December 14, 2010

CokLat BUatan SenDiri...

Hari ini Seasi memBalas DenDAm Semalas Lupa Nak BAwak Kabel Hp Jadi Tak Boleh NAk Buat N3...nasib bAik HAri Ni Kerje tak Banyak sangat boleh le buat N3 SamBil Selang2 buat kerje..huhuhuhu....

cerita sebenar cik jue nak ajar korang buat coklat sendiri,ala2 macam coklat cadbury tu..tapi paling simple dan senanglah korang nak buat....ini hasil kerje tangan cik jue ari sabtu lepas dan disambung oleh cik hubby pada pagi ahad....
KAMI PENGEMAR COKLAT YANG TEGAR.....

beli coklat yang jual KG (cik jue beli 1 kg je RM 13 kat YUmmY Bangi )

didihkan air pastu masukkan coklat dalam bekas lain nak cairkan

inilah hasilnye coklat yang telah dicairkan...

masukkan coklat kedalam acuan
acuan ni mcm2 bentuk ikut suka hati korang nak beli yang mcm mana pun
(cik jue beli RM 2.50 satu)

korang masukkan dulu coklat pastu masukkan ape yang korang nak letak kat dalam nye..cik jue letak kismis je..kalu korang nak letak BADAM (kena goreng dulu tanpa minyak) pun boleh pastu korang masukkan balik coklat untuk tutup kismis tadi...
masukkan dalam peti beku ye..dalam 5 minit je pastu keluarkan 
dan hasilnye...

inilah rupanye....


tengok model masukkan coklat dalam mulut...

selamat mencuba kawan2 ye....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

11 comments:

Sidratul Muntaha said... [Reply]

huau
nan baut tpi tgh banyak pending dlm baking aktiviti
nak buat brownies la..
velvet kek laa..
ni silap gaya jdi pending list dlm baking aktiviti daku nnit.
buat cekelat!
ahahhaha

jue,farisyah mcmna speaking dia?
dah ok?!
telinga dia plak ape update?
ape latest doc bgthu?1

echa said... [Reply]

Jue,x sempat nak buat la semalam..bahan2 dah beli.hehehhe..malm kang aku buat then bagi ko rasa...k.sedapla coklat yg ko bagi tu..terasa macam cadbury hehehehe...tq

Cik Jue said... [Reply]

ayu:nanti kongsi resepi tau...

farisyah punye speaking..setakat nie ade jugak perubahannye..dah banyak juga jue dapat betulkan..telinga kena tunggu next appointment 11/01/2011 nanti jue beritahu ok..

wANieYZ said... [Reply]

best nyer coklat...tiba2 ngidam coklat lak..huhuhu

Mama Zara said... [Reply]

wahh..menarik ni, kebetulan coklat keping tu ada belen lg lam peti, leh try nti :)

blk keje sat lg nk usha acuan kat sebelah (BWY)..hehe...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply]

wah sangat2 rajin k, pos sikit kat sini leh tak

anie said... [Reply]

wah pandainye ko buat coklat..
rajin pilak tu..aku nak jugak rasa

Anna Da Lady said... [Reply]

sonang nya..pakai peti sejuk je.saya ni agak tak pandai masak sikit.so, kalau pakai petisejuk je, nak juga try :)

suzi said... [Reply]

memang sedap.. saya dah try buat..

aseta said... [Reply]

nk tnyer..nape sy wat xjd ekk..coklat xnk kuar dari acuan lar bile dah keras?? coklat tue cairkn mcm tue jew kew?? xder cmpuran bhn len?

sham the coklat wrapper said... [Reply]

coklat memang sedapp emmeme..jom tgk coklat saya..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa