Monday, December 27, 2010

Cik aNOm KeNapa PerlU BalaSaN...

Nak CAkAp pAsal Isu HanGat + HangIt SikiT nIe...Dan Banyak SanGat BendE ni Di perKataKan BagI mereKa Yang memANg Dah oTai Dalam BlOg...Isu Nye Ialah

PeNgOmen CIk AnOm Tak Puas HAti????
Memang Kadang Kita Kan Rasa kecewa sebab Bila Kita tiNggalKan Jejak Tapi Orang Tak Bagi RespoN atau X sudi MenBalasnya..Bukan Cik Jue tak Kena Benda Nie Tapi ToloNgLah fikIr PosiTIf sikIt..CuBa kIta PikIr seJenak Ape SeBab kiTa masuk daLam DuNia bloG Nie..

ADeKah Kita Nak suRuh oranG koMen CerIta Kita ke???
AdekAh Kita Nak blog kita GlamOr ????
CuBa KoranG bagi seBab KoRang SeNdiRi ye.....

Cik Jue ade JugakLah TiNggaLkan Jejak Kat BerBERapa bloG nie tapI Dia Orang Tak Kasi respon pun Tapi TakPelah cik Jue TetAp TiNggalKan Jejak kerana Cik Jue yang suka baca BloG diaOranG... DiOrang Tak Paksa  cik jue suKa BAca CerIta DiOrang,
Cik Jue tiNggakLan Jejak sebAb Cik Jue Nak KAwan denGan DioRang...

MasIng2 ade KomitMen SenDiri ..Kat opis Bukan MAsa nak BerBlog aje...jadi Korang Kena Paham dioRang jugak...Ade Jugak seseteNgah Opis Yang BLOCK kan BloGspoRt..Dah tue Macam Mana DioRang NAk KunjunG balik....

ToloNglah Fikir BenDa PosiTif sebelum kita Membabi Buta Nak Marahkan orang ....
tak semua manusia itu sempurna.....
ingat pikirkan matlamat asal kenapa kita join dunia blog ini????

 ingat lah...

blog bukan tempat kita cari gaduh...
blog bukan tempat kita menyumpat...
blog bukan tempat kita cari musuh....
tapi blog...

perapatkan hubungan sesamakita walaupun kita tidak mengenali
mengurangkan masalah yang melande...
blog juga mewujudkan sharing is charing....

jadi kalau korang malas dan menyampah dengan mereka yang korang tinggalkan jejak tapi tiada respon korang ..dah tak payah lagi pergi blog diorang tak payahlah korang nak tinggalkan komen yang menyakitkan hati tuan punye blog..tak pasal2 korang dapat dosa kering....

buat mereka yang tinggalkan jejak tapi cik jue tak follow lagi atau tak singgah lagi mohon maaf ye sebab busy sikit akhir tahun orang nak tutup akaun nie....(biasalah kerani cabut bahagian kewangan nie)..

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

16 comments:

Sidratul Muntaha said... [Reply]

sape kaco ko jue?
huhuuuh
klu aku..
lantak kau la aku tak layan..
ade jugak yg jenguk blog aku bersebab..
blog dia aku mgm jarang singgah n tiggal komen
tpi siyes,aku sgt tak suek klu jenguk blog aku pastu komen buat mansi mulut
tak ikhlas.

Zaidah said... [Reply]

kita berblogging adelah untuk merapatkan hubungan antara sesama kita...berkongsi pengalaman..idea dan ilmu...tak salahkan....so cik jue sabar yer...

desperate mama said... [Reply]

betull... betulll... yang penting, tanya diri sendiri kenapa berbelog... dan mengapa komen...

i akan komen kalau i rasa nak komen... tak nak reply, sudahhhh....

i akan berbelog... bila i rasa nak berbelog.... tak nak komen, sudaaahhhhh....

hehehehehehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply]

ape kes ni cik jue, kita dah pernah kena, ni kena lagik ni rasa nak resign dari blog je...kali ni kita kena thru anon by email

Cik Jue said... [Reply]

ayu: aku kena yang ok je...tapi tadi ade baca bw jumpelah yang duk cerita kisah budak anom nie..tu yang rasa nak tulis sikit kisah si anom...

Cik Jue said... [Reply]

zaidah:tulah tak pahamlah diorang nie...

Cik Jue said... [Reply]

desprate mama: cik jue setuju sangat...

Cik Jue said... [Reply]

anje:tulah ari tu anje kena kan ..ni ramai lagi yang kena tak pahamlah diorang nie...

cik dah ganu kiter said... [Reply]

cik jue,idah selalu singgah sini..kdg tggl komen,kdg baca sepintas lalu..cik jue jgn marah deh..
kiter nak kawan gok ngan cik jue..
sabar jela ngan anom yg cenggitu..

Cik Jue said... [Reply]

cik dah: haha kelakar betul idah nie..biasalh jue pun sama kadang 2 bace je..tak sempat nak tinggalkan komen..

MamaYatie said... [Reply]

betul tu kan..kalo nak berblog sbb nakkan glamer, baik tak yah..salah tempat tur namanya

e.l.i.s.s.m.i.e said... [Reply]

sabar jer la.kat dunia memang ramai yang hati busuk.buat2 hati kering ajer la..

Ogy said... [Reply]

cik jue...mama sgt suka entry ni...sbb skrg ni tujuan berblog tu mcm dh lain...nk kena beri perhatian 100% pulak...setiap komen kena balas..kalo follow kena follow balik...adusss....knp mesti mcm tu..

kadang2 kita bukan takmo balas setiap komen or follow org....cuma masa terhad...dan pelbagai masalah lain....agaknyaa emua org nk berblog sbb nk famous skrg ni...

Yan said... [Reply]

ok takpe... klu sempat nanti tolong undikan adhwa yer

http://www.mayaqarmyla.net/2010/12/jom-vote-adik-dhuwa-haziq.html

tq

ayunaufal said... [Reply]

btul tu kak jue.. sokongg kak.ju 100%.. tapi tak salah kan kalo saya lepaskan geram kat blog.. bukan nak cari gaduh.. cuma nak meluahkn prsaan...

anie said... [Reply]

Mcmnie punya org pun ada...

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa