Tuesday, November 16, 2010

Raya Oh Raya Haji...

Ari Nie Nak duk Cite siket bab RAya Haji Ni....Pertama Kali Dalam Hidup Nie nak Raya bertiga aje..walupun raya haji...tapi sedih gak rasanye...
kalau mengikut perkiraan raya haji kali nie turn johor..umah cik hubby le..tapi cik hubby mengambil keputusan tak balik kemana-mana b'coz..... cuti kami berdua tinggal 4 hari ajelah..kalau ambil cuti 2 hari tinggal lagi 2 hari kalau emergency kes macam mana.??? mana nak gagau cuti....
Aduh keputusan yang amat menyedihkan...
preparation????? 
  • x tahu nak masak ape esok....(cik jue tak masak kot)
  • x ketupat.....tak de makanan yang orang makan pagi raya...huhuhuhu sedih tau...
  • lepas cik hubby balik sembahyang..nak pi mana ye???(ke umah mak cik kat shah alam kot)
  • x raya baru takde....pakai jelah baju yang ade.....




tapi sekarang gigih duk pujuk cik hubby ajak balik ketengah Jaya...GAnu (umah cik jue lah)
cik hubby cakap "NAK BALIK BOLEH..TAPI CUTI NAK AMBIL MANE????"ayat yang betul membunuh perasaan...................aduh parah- parah...
sepanjang 8 tahun dah kerje gov ni..nilah kali pertama cuti cik jue tinggal 4 hari setakat nie...biasanye..kalau dah last2 mcm gini..mesti ade 6 hari keatas...aduh perik betul dugaan 2010 nie.....


takpelah raya kat mana pun takpe....(ayat pasrah)
sedih ke??????
memang sedih gileeeeeeeeeeeeee...
nak nangis ke......
mata dah bergenang nie....
sorry kena stop kat sini gak.....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

3 comments:

~ayu.oyie.yuna~ said... [Reply]

salam~
aloo..sedihnye..samala kita..
raya d perantauan...huhu...sedihh..

wahida said... [Reply]

huwaaaaaa!!!! samalah saya....saya lagi teruk...cuti mmg dah abis langsung...sampai kena unpaid ko....huwaaaaaa lg sekali....

ayunaufal said... [Reply]

sian k.jue.. sedihnya..esok kita solat raya kat masjid besi sesame ye..

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa