Friday, November 19, 2010

Dari SakiT hati...LebiH baiK aku Cuti...

SaLam Pagi JuMaat..Bukan Niat Cik Jue NAk Mengumpat Pagi2 nie..Tapi NAk cite sikiTlah seMlm PunYe kisah....




seperti sedia maklum..Cik Juekan tak cuti raya..jadi semlam cik jue pergilah opis bawak anak dara cik jue....sebebnye Taska Dia TutUp..sebenarnye sebelum ni kita orang dah susah hati hati le..sape nak jaga diakan..tapi takpelah cik jue ambil keputusan bawak je kat opis...
dah bawak2 kat opis tue..ade lagi member cik jue yang bawak anak kes yang samalah pengasuh takde...alamdulilah farisyah ok ajelah..tak buat bising..sebab cik jue kasi layan cerita upin ipin...nak di carikan cerita kat opis tue ade sorang tua bangka yang tak suka budak2...dia duk pandang pelik je kat anak cik jue nie..pastu pandang cik jue tang tue mulut dia kumat kamit macam ckp sesuatule...memangle jawatan di cc tapi tak payahlah nak berlagak sangat...dalam duk buat kerje ....akauntan datang kat tempat cik jue..pastu cik jue cakaplah kena bawak anak dua hari taska tutup..dia kata ok saya tak kisah....lega sebab akauntan dah bagi green light tapi yang tak puas hati mamat tua tu je...
panjang pulak intronye..ok dalam pukul 12.45 farisyah duk main ngan iman kat belakang..lagi pun dah nak time rehatkan..cik jue biarkan aje...biasalah..budak2 dalam duk main2 tiba2 mereka menjerit ,ketawa dan bisinglah sikit...pastu korang nak tahu situa bangka tue sound cik jue dari jauh...
"NAK BAWAK DATANG OPIS TU JAGALAH ANAK TU TAK PAYAHLE BUAT BISING..INGAT NI TASKA KE"....
ya allah time tu berdesing telinga cik jue..sebelum nie budak2 tu tak buat bising pun...tetiba aje dia orang buat bising..cik jue tahule opis bukan taska..tapi tak payah nak sound dari jauh..datang cakap elok 2 tak boleh ke...memang marah betul cik jue time tu...
sebab utamanye....
  • dia sound cik jue pantang betul cik jue kalau nak marah pakai sound2 dari jauh...
  • akauntan dah kasi dia pulak ngada2...
  • dia bukan bawah cik jue punye group......"jaga anak buat sendiri janagn nak masuk campur urusan orang...."
  • pastu dia tu gatal ..kalau dgn anak dara bukan main lagi....kalau ngan budak2 kecik dia buat macam musuh...
budak2 opis yang dah biase ngan dia cakap ..tak payah layan dia memang macam gitu..kalau budak2 memang cukup anti..tapi ngan nak dara ..bukan main senyum..sampai telinga....

cik jue ambil farisyah dah tak kasi main suruh dia tidur..kesian farisyah ia kata "ibu atuk tu marah ke"
"ye atuk tu marah..cha tidurlah" terus dia nangis sampailah tertidur.....
"cik jue ckplah ngan cik hubby ...."takpelah esok ibu cuti je..nanti kalau bawak farisyah nanti dia  marah lagi buat sakit hati je..orang tua macam gitu x payah di layan"

.....jadi ari nie..cik jue CUTI......walaupun cuti dah tahap nazak tapi terpaksa...

kalau korang jadi cik Jue macam mana perasaan korang......??????


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

17 comments:

@e_da said... [Reply]

hmmm geram lak sy baca cik jue.. org yg sound tu takde anak ke? org bukan sesuka nak bawa anak kan.. tu pun ok la dtg keje gak... sian farisyah faham lak dia org marah... org tua tu takde perasaan gaknya... hmmmm tumpang geram.

lovezalovelady said... [Reply]

kak jue : sape kah makhluk tu.. t sy nk tgklah.. kuang asam betull.. sabar ye kak jue..

aanie said... [Reply]

masa baca n3 td dah agak dah mesti ada org sound...
ntah pape la atuk tu...dah namanya budak2, mmg la mcm tu...klu sy jd cikjue pun sy angin 1 badan gak...biasa la cc mmg poyo skit...cikjue sabar ye...

Nancy Poh said... [Reply]

Huh..sy pun marah gak klau kena sound dr jauh..itu perbuatan org pengecut..tak tau nak hormat org..ikut suka hati dia je..isk isk..tp sabar je la..

Zaidah said... [Reply]

atok tu tak ade anak n cucu ker....atau anak2 dia tu baik sangat agaknyer.....celupar mulut...tapi ngan anak dara tak plak...

wANieYZ said... [Reply]

ada gak org cm2..biasa klu org tua2, dia suka budak2..ni len lak..ni mesti kes xkawen agi..hahahahaa

MamaRifqy said... [Reply]

ish..geram pulak rase..ntahapape jeee!!

Rizziela said... [Reply]

Itu sebab dia x boleh bawa anak...

Buat tak tau ajer....

Nasib dia baik sebab mgkn x ada anak kecik or wife dia x keje..cuba kalau dia mengalami nasib yg sama mcm kita..x ada orang nak jaga anak waktu keje....baru dia tau langit tu tinggi rendah

saya pun x suka orang dok sound2 mcm tu...

wahida said... [Reply]

awak sabar ye..semlm pun saya bawak anak jugak coz taska tutup...kalau saya jd jue, saya bawak lg anak saya ari ni bagi cc tu berbulu je tgk...biar padan muka dia!!!

nuyin2u said... [Reply]

siap atuk tu..nnt dia punya cucu kita tibai hheee...gurau..

Suhana Shahril said... [Reply]

Dia takdak anak ke?Awat ank dia tu suma baik sgt ke sampai x penah buat bising?Hmm..ke bujang terlajak...kehkeh..bab nk bg per api,senang sungguh
Meh kita pakat2 senteng lengan baju...kasi lu skit ..hehe..acah jer..
jgn gadoh2...buat derk jer..dia kata apa pun katalah...yg penting,janji keja jln,bos x marah

Cik Jue said... [Reply]

ok..korang semua sabar ye...dia dah tue..dah kawin n dah ade anak cucu..tapi nak buat camana memang jenis tak suka kat budak kot...

eza:carilah kat tingkat 4 ni cc laki cuma 3 orang salah seorang dari mereka ok....yang tua lagi belagak...

aNa said... [Reply]

cik jue,ko lempang je org yang bersuara tu..sedapnye muluuuuut...
pandai2 di marah anak dara aku,aku pun tk marah mcm tu...

Cik Jue said... [Reply]

ana:sabor ana..nanti cik jue lempang dia sebab marah kat anak dara mung...hahahaha

cha said... [Reply]

kalau kita buat selamba katak je cikJue, mls nk layan. dah namanya anak, haruslah bisingkan.

MamaYatie said... [Reply]

aloloh..cian farisya..org tua tu dengki ker apa? ker dia tak der anak/cucu?ee..sabor jer la

Imaan09 said... [Reply]

menyibuk je orang tua tu!baca pun tensen..sian farisyah tdo nanges2..

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa