Wednesday, October 20, 2010

No...PampErs...

N3 Kali Ni Nak ciTe SikiT Pasal nak Dara ku Yang SoRang Ni...Sekarang Farisyah Dah Berhenti Pampers sepeNuhNye..MaknAnye dah Tak Pakai Pampers LangsunG...my Be teLambat Buat anak cik jue sebab Bdk UmUr 4 Tahun Mesti dah Lama Tak Pakai PamPerSkan....
SebelUm nI FarIsyAH Pakai PamPers waktu malam je..sebab cik jue takut dia kencing atas tilam..maklumlah rumah apartment susah nak jemur tilam...tapi sejak 2 minggu ni farisyah dah tak pakai pampers nak tidur dan dia pun tak kencing kat tilam lagi...alhamdulilah..maka dengan ini farisyah telah berjaya mengurangkan bajet ibu dan ayah untuk membeli pampers.....
caranye:
  • sebelum tidur cik jue akan pastikan farisyah kencing dulu, cik jue tak pernah kejut farisyah untuk bangun malam semata2 suruh kencing sebab farisyah tidur lambat dan susah nak bangun...kalau kejut nanti dia nangis alamak tak tidurlah lepas tue...  
tapi farisyah sekarang dah pandai kalau nak kencing dia kan bangun sendiri..jadi kena pastikan tiada air dalam baldi...takut pulak dia jatuh..n kena pastikan lampu toilet terpasang....ok


 alhamdulilah berjaya...bagus anak ibu... 

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

14 comments:

anie said... [Reply]

tahniah utk farisya..pasni budget pampers disimpan utk adik dia pulak..aku pulak nk try dlm pantang nie..blh xariq klu xpki pampers.mak aku yg nk ajar..aku ikut je..hehe

idah @mama izzya said... [Reply]

bagusnyer 4 thn free diapers..anak idah umur 3 thn 7 bln masih pakai lg mlm2..risau gak kut kencing tilam..

Cik Jue said... [Reply]

anie:tulah sekurang2 aku dah of kejap duit pampers sementera menunggu "adik farisyah"

Cik Jue said... [Reply]

idah:farisyah pun baru 2 minggu stop, takpe lama2 bolehnye..

zaidani said... [Reply]

betullah..paling susah nk lepaskn time mlm...my boy 2 time siang x pakai pampers dh lm since dia 2thn lebih, tp nk lepaskn yg mlm ni liatnya...nak2 dia WAJIB hisap botol sblm tidor...

kencing tu mcm mimpi bg dia sbb klu tanya pg esk dia ckp dia x kencing...

Lelord said... [Reply]

congrats....najlaa ni ntah bile le mama dia nak rajin. skang br train ajo nak buang air beso g toilet pasal selama ni dia takut nak duduk...harap pasnileh ajar xyahh pakai diapers

Mama Kembar said... [Reply]

bagusnya.. lega laa dah leh save on bajet pampers kan..

Sidratul Muntaha said... [Reply]

good gril.
clever.
bravo...

MamaDanish said... [Reply]

yeyeyye...anak angkatku ini dah berjaya akhirnye tk pakai pampers..tahniah mama ucapkan..u are a good girl..muaaah

Anonymous said... [Reply]

bagusnya...anak angkat kesayangan ku ini dh tk pakai pmpers yee...tahniah mama ucapkan..u are a good girl..muaaah

Cik Jue said... [Reply]

alhamdulilah.....

echa said... [Reply]

congrate tu farisyah....:)pandai betul farisyah tolong ibu..thn depan kan nak masuk umah baru.hehehehehe...............

MamaYatie said... [Reply]

alhamdulillah, bagus3x..jimat rm mama dia..ahaks..mmg dah tiba masanya pun..tepat skali la cara cik jue tu, suh dia pi toilet sblm tido..

haszuraidah ishak said... [Reply]

tahniah..pasni takyah busy2 mencari diapers dah la.. :)

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa