Thursday, December 31, 2009

SeLAMat TiNggaL 2009, SeLAmaT DaTAng 2010

Akhirnye 2009 meninggalkan kita dengan seribu kenangan yang manis mahupun yang pahit, semua yang kenangan pahit biarkan berlalu dengan seribu pengajaran dan kenangan manis menjadi kenangan yang terindah dalam hidup ini...Selamat Tinggal 2009



SELAMAT TAHUN BARU
MOGA TAHUN INI MEMBAWA SERIBU KEGEMBIRAAN TETAPKAN AZAM UNTUK MENCAPAI APE YANG DIINGINI.
APA AZAM AKU TAHUN NI YE?????



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

D'Limau Nipis Special

Dua hari berturut-turut aku pi minum air kat satu kedai di Bangi ni.ari pertama aku pi minum dengan member2 opis selepas kami merewang kat MaNJaKu Bangi,Cuci2 mata sikit...tak aku terjebak jugak beli botol susu GamBar Barney kat My Princes...Farisyah.Semalam Pulak aku Pi minum lagi air D'Limau Nipis Special Ngan Husband aku...sibuk mengajak lepas tengok Blog anie (honeydewhoney).....Best le air tu......

inilah Air Yang Kita Orang Minum " D'Limau Nipis Special" harga dia RM 3.90
bahan2nye....macam aku rasa le...ade aiskrim,agar2 n xtahu ape lagi tapi yang nyata rasanye best


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, December 14, 2009

Aku mc ari Ni...



ari ni aku dapat mc lepas kena inject kat  bahu sakit tu sampai kebas tangan aku...lepas tu balik umah aku makan ubat yang doktor kasi. kata doktor ubat ni ngantuk....aku pun makan dalam setengah jam..mata aku dah tak boleh buka ubat tu buat aku laloklah pulak....sampai jalan pun macam org tak betul....nak pi dapur ambil air nak minum aku pun tak larat ....aku baring aje kat sofa sampai tengok tv last2 tv tengok aku...aku sedar bila hubby aku call ajak pi makan......


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Weekend Wedding...

weekend minggu ni aku penuhi aktiviti aku pi weeding adik angkat hubby aku (ABBY) n Weeding Member  opis (mai) satu lagi aku dapat jemputan kat Jengka tapi tak dapat pergi Jauh sangat...Sorry ye Mar nanti Kita datang masa majlis menyambut menantu ok...


Abby n hubby masa makan beradab (masa ni panas terik)


ni pulak member opis aku Mai n Hubby


tiga mak dara tengah tunggu pengantin (anie(honeydewhoney) nurul (mak buyung)n aku le...
sempat posing walaupun  panas



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, December 8, 2009

Betul Ke ni


                                     katanye farisyah ni macam ayah dia betul ke?




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

RUmah Baru Di TAman IXORA

Aku dah pi tengok umah yang bakal aku beli kat TAMAN IXORA. salak tinggi.setakat ni alhamdulilah oklah harap jadilah,aku n hubby dah pikir masak2 klu aku tak beli sekarang sampai bila aku n hubby nak tunggu...makin hari harga umah makin tinggi. Walaupun ekonomi aku sekeluarga masih belum ditahap yang betul2 stabil tapi takpelah rezeki ALLAH TAALA ni ada dimana2.Aku bersyukur ke hadrat ilahi sekurang2nya aku n hubby mampu membeli sebuah rumah untuk keperluan hidup kami sekeluarga.sudah puas kami menyewa masa tinggal kat KL, dari harga RM 450 hingga ke RM 600 sewa yang kami terpaksa bayar akhirnye perjuangan kami untuk mendapatkan kuarters akhirnya termakbul bulan 6/2008 kami mendapat kuarters di PUTRAJAYA walaupun jauh tapi kami terima untuk memastikan kehidupan yang lebih selesa,mungkin betul klu kita sentisa bersabar dan berusaha insaayallah lambat atau cepat pasti membuahkan hasil....dan inilah hasilnya......

 


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, December 4, 2009

Pesta Bowling Bermula

Dah lama gile aku tak main bowling ingat2le dah hampir 2 tahun kot,apa lagi bila buka aje agenda nak main bowling terus dengan bangga aku bersetuju nak main maklumlah nak lepaskan gian,apa lagi call hubby aku ajak main sekali dia pun nak join le.....dah lama gile tak main ni mesti ke longkang yang paling banyak sasaran utama aku malam tu adalah longkang bukan PIN.games pertama aku dapat 89 jatuhan n games ke2 aku dapat 98 alamak tak sampai 100 pun.walau apa2 pun aku happy sebab dapat kalahkan HUBBY aku.YE YE aku happy ....



sempat bergambar satu family sebelum games bermula                                    


aksi juara (ini hubby anie-eypul dia menang besar malam tu)


antara aksi kami pemain2 bowling


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, December 3, 2009

KASIHNYA IBU



Kasihmu ibu
Aku bersyukur padamu tuhan
Kerana seorang ibu
Telah melahirkanku
Membelaiku sehingga lena
Memberi aku pelajaran
Menjaga aku hingga dewasa
ibu
Tanpamu siapalah aku……………
Pengorbanan yang besar
Tidak boleh dibeli dengan wang ringgit
Kasih yang kau curahkan ini
Tetap bertahta dihati
Kau penghibur aku dikala suka dan duka
Ibu
Aku tidak sanggup berpisah denganmu
Selagi nyawa dikandung badan
Akanku jaga ibu hingga keakhir hayatku
Segala pengorbananmu akan kubalas
Ibu
Semoga engkau sentiasa berbahagia
Disamping 7 orang anakmu ini’
Terima kasih ibuku tersayang
PUAN ZAINAB BINTI MAT DIN



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

semaikan kasih buat insan tersayang



YA ALLAH YA TUHAN KAMI
ENGKAULAH YANG MAHA AGUNG,YANG TELAH
MENCIPTAKAN QADHA DAN QADAR INI,KAMI POHON RESTU DAN KEREDHAANMU JADIKANLAH IKATAN INI SELAMANYA DIBERKATI OLEHMU
AGAR SENTIASA DILIMPAHI DENGAN KEIMANAN DAN KASIH SAYANG DAN PELIHARALAH IA SEMOGA IANYA AKAN BERKEKALAN DENGAN RAHMAT DAN CAHAYA KASIHMU,DI DUNIA DAN DIAKHIRAT NANTI…..
SERTA DIKURNIAKAN ZURIAT YANG SOLEH DAN SOLEHAH
YA ALLAH
SATUKAN HATI DUA HAMBAMU INI SEPERTIMANA ENGKAU SATUKAN HATI ADAM DAN HAWA SERTA YUSUF DAN ZULAIKA DAN SEPERTI MANA ENGKAU SATUKAN HATI MUHAMMAD S.A.W DAN SITI KHATIJAH
AMIN YA RABBAL ALAMIN


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sunday, November 29, 2009

Pasu Besar Buatan Tangan

Jiran sebelah umah mak aku ade buat pasu yang diperbuat oleh gulungan kertas surat khabar n dawai.Buatannye kemas n cantik,harga pun berpatutan aku pun ade beli sepasang.aku pernah survey harga kat Nilai n Ayer Hitam harganye lebih mahal berbanding dengan harga yang ditawarkan oleh jiran aku tu.klu korang bekenan n nak tempah bolehlah cakap kat aku bagi akule haraganya "BERBALOI-BALOI" nak buat dia memang penat lagipun pasu tu besar.....










10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, November 25, 2009

SaLAm AidilADha...


salam aidiladha buat kawan semua....berhati dijalan raya ok.

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Bisnes Baru

aku ni minat sangat nak berniaga. aku juga DEALER rorine dan menang. sekarang aku nak buat bisnes baru jual kerongsang....untung rm1 @ rm 2 jadile bukan ape saja selain minat ia dapat menambah pendapatan sampingan aku

antara koleksi kerongsang aku jual.


yang lain aku tak ambil gambar lagi nanti aku tayang lagi dalam blog ok.

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

KOLEKSI NOVEL AKU

aku minat sangat baca Novel terutama keluaran alaf 21,sampai sanggup tak tidur malam semata2 nak tahu kesudahan novel yang aku baca.....setiap novel yang aku baca mesti aku kena khatam sampai 5 atau 6 kali.

antara koleksi2 novel yang aku ade ade lagi separuh


"Ombak Rindu" hadiah hari jadi aku yang ke 21 dari adik ku

novel ni aku baru habis baca petang nie...sampai satu malam aku xtidur. balik umah aje lepas solat asar aku terus tidur.....

novel terbaru yang aku beli setelah sekian lama aku tak beli novel tapi hubby aku bayar...thanks abg


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 24, 2009

aku Menang....

Semalam lawan congkak lagi dengan Cik Bal akhirnya aku dapat menebus kekalahan dengan cik bal. aku menang ye ye ye ye aku menang.....Cik Bal jangan Marah ye nanti kalau tak puas hati kita lawan lagi ok!

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, November 20, 2009

Makan Pizza Best.....

malam Tadi aku satu family pi makan pizza kat Mines....Dah lama tak makan lagipun saja nak try Pizza baru nama dia aku tak ingat leeeeee

farisyah tengah tunggu pizza pun sempat lagi posing

farisyah n sup


super supreme pizza kesukaan kita orang

my hubby menikmati Pizza

inilah pizza baru tu aku tak ingat nama dia tapi best banyak chese....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Aku Kalah Satu Tapak - So Sad

aku lawan congkak dengan Cik Bal tapi sayang aku kalah,takpe bagi peluang kat Cik Bal......aku kalah Satu Tapak tapi rumah cik tutup satu hehehe

tengah tunggu bila aku punye turn

turn aku pulak jalan....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, November 16, 2009

RaYA TahuN Ni


ini gambar raya aku n family tahun ni...tema hijau tahun ni raya kat johor bharu sebab memang turn sana...tahun depan turn kat terengganu
aku n my hubby

aku n my baby

my baby n my hubby

tok kesayangan hubby aku

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sunday, November 15, 2009

NUR FARISYAH MOHD FAUZI



Nur Farisyah Binti Mohd Fauzi.Lahir Pada 08/09/2006 Jam 5.32 petang ari Jumaat berat 3.06 kg.Nama dia aku n ayah dia yang kasi mula2 kita nak bagi nama NUR FARISYAH JAZLINA (Dermawan Yang Alim) tapi family aku n ayah dia tak kasi katanye panjang sangat tulah jadinye NUR FARISYAH (YANG ALIM)tak apelah mana2 pun boleh.Inilah harta paling bermakna yang aku ade kat dunia ni.Moga farisyah jadi anak yang solehah AMIN....
yang paling best kalu tanye nak makan ape mesti jawab nak makan "AYAM GORENG"
cerita yang paling dia suka layan setiap hari "UPIN n IPIN" semua dah hafal ingat satu dalam kepala2 bak kata tak boleh nak tipule...
farisyah....farisyah kaulah permata hati ibu na ayah....love u always
NUR FARISYAH

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

salam perkenalan

hai kawan2 salam perkenalan buat kalian....saya aje buat blog ni nak berkongsi ape yang boleh aku kongsi dengan kalian....ni baru test nanti dah ade ape nak buat aku cakap ok melaui facebook aku...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa